Skip To Content
Kontakt in pogosto zastavljena vprašanja

Pogosto zastavljena vprašanja o sistemu OnStar

Splošno

Kdaj storitve OnStar ne bodo več na voljo?

Želimo vas opozoriti, da se bodo vse OnStar in WiFi storitve, ki jih OnStar povezava omogoča (v kolikor dostopno v posamezni državi), končale 31. decembra 2020. To vključuje Wifi storitve OnStar telekomunikacijskega partnerja kot tudi samodejni odziv v primernu nesreče. Za vsa vozila z OnStar je mogoče brezplačno 12-mesečno poskusno dobo (vključujoč WiFi) aktivirati do 30. novembra 2019. To kasneje ne bo več mogoče. Zadnja možnost za aktivacijo 3-mesečne/ 3 GB (kar nastopi prej) Wifi poskusne storitve je 31. marec 2020.

Za vsa vozila z OnStar storitvami (brez WiFi) je zadnji datum aktivacije 12-mesečne poskusne dobe 30. november 2019. Kasneje to ne bo mogoče.

Zadnji datum aktivacije 3-mesečne/3 GB (kar nastopi prej) WiFi poskusne storitve je 31. marec 2020. 

 

Zasebnost podatkov

Katere (osebne) podatke je treba posredovati OnStar in za katere namene?

OnStar zbira osebne podatke samo za identifikacijo ali posredovanje naročenih storitev z e-pošto.

 

Lahko preprečim, da bi OnStar uporabljal moje podatke?

OnStar vaših podatkov ne bo posredoval drugim brez vašega soglasja.

 

Kako mi OnStar sledi in ve kje sem?

OnStar vam ne sledi. Sami imate nadzor nad tem, kako OnStar uporablja vašo lokacijo in lahko z gumbom za zasebnost vedno skrijete svojo lokacijo. Če si premislite, ponovno pritisnite gumb za zasebnost, da razkrijete svojo lokacijo. Sistem to nastavitev preseže samo v nujnem primeru, da zaščiti vaše življenje.

 

Katere podatke zbira sistem?

OnStar zbira samo podatke, ki nam jih posredujete, da vam lahko zagotovimo naročene storitve OnStar. Informacije o uporabniku – na primer ime, naslov, e-poštni naslov, varnostne informacije, kot je PIN, stike za nujne primere (če želite, da v nujnih primerih obvestimo vaše najbližje).

Podatki o vozilu – na primer stanje števca kilometrov, prevožena razdalja, tlak v pnevmatikah, življenjska doba olja, količina goriva, diagnostika.

Lokacija vozila – za zagotavljanje prenosa cilja, pomoč v primeru kraje vozila in storitve v nujnih primerih.

 

Lahko vplivam na to, katere podatke zbira sistem?

Seveda. Ob registraciji vas bomo povprašali po nekaterih osnovnih uporabniških podatkih, da vam bomo lahko zakonito zagotovili storitve OnStar. Poleg tega lahko neposredno ob registraciji ali pozneje posredujete še dodatne podatke, na primer informacije za stik v sili.

 

Kako vem, katere podatke zbira OnStar?

Ko se registrirate za OnStar, vam posredujemo natančne informacije o tem, katere podatke zbiramo in za kaj jih uporabljamo.

 

Kako bodo ti podatki uporabljeni?

Podatki, ki jih zbira OnStar, bodo uporabljeni samo za zagotavljanje naročenih storitev. Vaših podatkov brez vašega soglasja ne bomo posredovali drugim.

 

Se podatki prenašajo v druge države?

Vsi podatki za storitve OnStar bodo shranjeni na naših strežnikih v Nemčiji in bodo ostali v Evropi. Nekatere vaše splošne uporabniške podatke bo morda treba prenesti na strežnike v ZDA, na primer za namen obračunavanja in obdelave plačil. Za podrobnosti glejte našo Izjavo o zasebnosti.