Kontakt in pogosto zastavljena vprašanja

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA O SISTEMU ONSTAR.

SPLOŠNO

Splošno

Kateri modeli so na voljo s sistemom OnStar?

OnStar je na voljo v celotni ponudbi modelov od ADAMA do Zafire.

 

Kako si zagotovim OnStar?

Za razpoložljivost pri posameznem vozilu uporabite konfigurator vozila. Ob nakupu novega vozila Opel vam bo vaš trgovec pojasnil, kako si zagotovite OnStar in aktivirate storitve prek spleta.

 

Kako lahko začnem uporabljati OnStar?

Ob nakupu vozila, opremljenega s sistemom OnStar, morate OnStar registrirati in aktivirati. Opel vam bo poslal e-pošto – preprosto kliknite na povezavo, da dokončate postopek aktiviranja. Če ste kupili rabljeno vozilo s sistemom OnStar, pritisnite modri OnStar gumb za storitve, da se pogovorite s svetovalcem sistema OnStar in vzpostavite račun OnStar. Če imate kakšno vprašanje, pritisnite servisni gumb in se pogovorite s svetovalcem sistema OnStar.

 

Kako dostopam do svojega računa OnStar?

Ko vzpostavite svoj račun, lahko dostopate do računa OnStar prek portala myOpel.

 

So vse storitve na voljo z vsemi avtomobili?

Nekatere storitve morda niso na voljo z nekaterimi modeli, za več podrobnosti glejte "Specifični podatki glede na model".

 

Lahko vgradim OnStar v svoj trenutni avto?

OnStar je na voljo samo z najnovejšimi avtomobili Opel. Obstoječih vozil ni možno opremiti s sistemom OnStar.

 

Je OnStar na voljo z avtomobili drugih znamk?

OnStar je edinstvena storitev, ki je na voljo samo z avtomobili Opel.

 

Kako prekličem naročnino?

Čeprav upamo, da tega ne boste želeli narediti, lahko uporabo storitev OnStar kadarkoli prekinete. Lahko se prek spleta prijavite v svoj račun OnStar in prekličete naročnino ali pa pritisnete modri OnStar gumb za storitve v vozilu in se za pomoč obrnete na svetovalca.

 

Bo OnStar deloval tudi pri potovanju v tujino?

Da, storitve sistema OnStar so na voljo po vsej Evropi. Povezava Wi-Fi je lahko odvisna od posamezne države. Oglejte si seznam držav v razdelku "Zagotovite si OnStar", v katerem so navedene storitve in podatkovno gostovanje.

 

Ali moja zavarovalnica prejme moje podatke?

Ne, vaši zavarovalnici ne bomo poslali nobenih informacij. Če nas sami ne boste zaprosili, da vaše podatke delimo z drugimi, jih ne bomo dali na voljo drugim uporabnikom.

 

V katerih jezikih bo na voljo OnStar?

OnStar je na voljo v osmih jezikih: angleščini, francoščini, nemščini, španščini, italijanščini, nizozemščini, poljščini in portugalščini.

Od avgusta 2016 so na voljo še naslednji dodatni jeziki: bolgarščina, češčina, danščina, finščina, grščina, madžarščina, norveščina, romunščina, ruščina, slovaščina, slovenščina in švedščina. Za kar se da hiter odgovor na vaš klic je lahko v izjemnih pogojih povezava najprej vzpostavljena s svetovalcem, ki govori angleško.

 

Kako lahko izberem jezik?

Vaš račun OnStar bo nastavljen na jezik, ki ste ga izbrali ob vpisu. Jezik računa lahko kadarkoli spremenite na strani "Moj profil".

Jezik lahko kadarkoli spremenite v sistemu Infotainment. Tako spremenite tudi jezik, v katerem se svetovalci sistema OnStar pogovarjajo z vami. Če vaš jezik za sistem OnStar ni na voljo, je privzeti jezik angleščina. Glejte vprašanje "V katerih jezikih bo na voljo OnStar?" in preverite, ali je podprt tudi vaš jezik.

 

Lahko brezplačno preizkusim OnStar?

Da, za vsak nov avto, kupljen s sistemom OnStar, bo na voljo brezplačno 12-mesečno preizkusno obdobje s storitvami OnStar.

Na voljo bo tudi posebno preizkusno obdobje za prenos podatkov z dostopno točko Wi-Fi. Podrobnosti najdete v poglavju "Zagotovite si OnStar" na spletni strani.

 

Mi bo pri uporabi v tujini OnStar zaračunal dodatne stroške za klic svetovalca sistema OnStar?

Če kličete iz vozila, je telefonski pogovor s svetovalcem prek sistema OnStar za vas brezplačen.

 

Kdaj se začne moje 12-mesečno preizkusno obdobje storitev OnStar?

Vaše 12-mesečno preizkusno obdobje (brez podatkovnega paketa Wi-Fi) se začne z dnevom registracije vozila, na isti dan kot garancija za vaše novo vozilo.

 

Kdaj bosta na voljo novi storitvi za rezervacijo hotelske sobe in iskanje parkirišča?

Storitvi sta že na voljo, uradno smo ju uvedli z začetkom prodaje Insignie.

 

Sta novi storitvi na voljo za vse Oplove modele?

Da, storitvi sta na voljo za vse Oplove modele s sistemom OnStar.

 

Koliko stanejo storitve?

Uporaba storitev je vključena v naročnino na OnStar ali v brezplačno preizkusno obdobje. Dodatno plačilo za nove storitve ni potrebno. Rezervacija sobe s pomočjo svetovalca je enaka kot rezervacija z aplikacijo booking.com.

 

So storitve na voljo v vseh državah EU?

Novi storitvi sta na voljo v vseh državah, kjer so že zagotovljene druge storitve OnStar.

Cene

Moram storitve OnStar plačati?

Ob nakupu avta s sistemom OnStar morate najprej registrirati storitve OnStar, nato pa aktivirate 12-mesečno brezplačno preizkusno obdobje. Po poteku preizkusnega obdobja se morate naročiti na storitve OnStar. Za več podrobnosti glejte "MyOnStar".

 

Lahko brezplačno preizkusim OnStar?

Da, za vsak nov avto, kupljen s sistemom OnStar, bo na voljo brezplačno 12-mesečno preizkusno obdobje.

 

Kdaj se začne moje 12-mesečno preizkusno obdobje?

Vaše 12-mesečno brezplačno preizkusno obdobje se začne s prvo registracijo ali prevzemom pri Oplovem trgovcu (kar nastopi prej), neodvisno od aktiviranja stranke.

 

Koliko bo stal OnStar po poteku 12-mesečnega obdobja?

Po enoletnem preizkusnem obdobju bo letna naročnina na storitve OnStar (ki ne vključuje prenosa podatkov prek dostopne točke Wi-Fi) stala 99,50 EUR/leto.

 

Koliko stane klic sistema OnStar iz avtomobila?

Svetovalca sistema OnStar lahko pokličete tako pogosto, kot želite, klic je brezplačen.

 

Mi bo pri uporabi v tujini OnStar zaračunal dodatne stroške za klic svetovalca sistema OnStar?

Če kličete iz vozila, je telefonski pogovor s svetovalcem prek sistema OnStar za vas brezplačen.

Po preizkusnem obdobju

Kako lahko kupim storitve in prenos podatkov po brezplačnem preizkusnem obdobju?

Za več informacij poglejte poglavje "Po poteku preizkusnega obdobja". 

Zasebnost podatkov

Katere (osebne) podatke je treba posredovati OnStar in za katere namene?

OnStar zbira osebne podatke samo za identifikacijo ali posredovanje naročenih storitev z e-pošto.

 

Lahko preprečim, da bi OnStar uporabljal moje podatke?

OnStar vaših podatkov ne bo posredoval drugim brez vašega soglasja.

 

Kako mi OnStar sledi in ve kje sem?

OnStar vam ne sledi. Sami imate nadzor nad tem, kako OnStar uporablja vašo lokacijo in lahko z gumbom za zasebnost vedno skrijete svojo lokacijo. Če si premislite, ponovno pritisnite gumb za zasebnost, da razkrijete svojo lokacijo. Sistem to nastavitev preseže samo v nujnem primeru, da zaščiti vaše življenje.

 

Katere podatke zbira sistem?

OnStar zbira samo podatke, ki nam jih posredujete, da vam lahko zagotovimo naročene storitve OnStar. Informacije o uporabniku – na primer ime, naslov, e-poštni naslov, varnostne informacije, kot je PIN, stike za nujne primere (če želite, da v nujnih primerih obvestimo vaše najbližje).

Podatki o vozilu – na primer stanje števca kilometrov, prevožena razdalja, tlak v pnevmatikah, življenjska doba olja, količina goriva, diagnostika.

Lokacija vozila – za zagotavljanje prenosa cilja, pomoč v primeru kraje vozila in storitve v nujnih primerih.

 

Lahko vplivam na to, katere podatke zbira sistem?

Seveda. Ob registraciji vas bomo povprašali po nekaterih osnovnih uporabniških podatkih, da vam bomo lahko zakonito zagotovili storitve OnStar. Poleg tega lahko neposredno ob registraciji ali pozneje posredujete še dodatne podatke, na primer informacije za stik v sili.

 

Kako vem, katere podatke zbira OnStar?

Ko se registrirate za OnStar, vam posredujemo natančne informacije o tem, katere podatke zbiramo in za kaj jih uporabljamo.

 

Kako bodo ti podatki uporabljeni?

Podatki, ki jih zbira OnStar, bodo uporabljeni samo za zagotavljanje naročenih storitev. Vaših podatkov brez vašega soglasja ne bomo posredovali drugim.

 

Se podatki prenašajo v druge države?

Vsi podatki za storitve OnStar bodo shranjeni na naših strežnikih v Nemčiji in bodo ostali v Evropi. Nekatere vaše splošne uporabniške podatke bo morda treba prenesti na strežnike v ZDA, na primer za namen obračunavanja in obdelave plačil. Za podrobnosti glejte našo Izjavo o zasebnosti. 

VARNOST

Pomoč v sili

Kaj če nehote pritisnem rdeči gumb SOS?

Včasih se zgodi tudi kaj takega in to ne predstavlja težave. Ko boste povezani s svetovalcem bomo le preverili, če vam lahko kako pomagamo.

 

Kaj se zgodi, če pride do nezgode na kraju, kjer je šibek signal ali mobilni telefon sploh ne sprejema signala omrežja?

Večja strešna antena, ki je del sistema OnStar, v primerjavi z vašim mobilnim telefonom zagotavlja močnejši signal tudi na območjih s slabšim sprejemom. Če je območje povsem brez signala, storitve OnStar morda ne bodo na voljo.

 

Ali lahko prek sistema OnStar uporabljam storitve svojega ponudnika pomoči na cesti?

S sistemom OnStar zagotavljamo našim strankam prvorazredne storitve pomoči na cesti z Oplovo asistenco. Naši službi pomoči na cesti lahko zagotovimo podrobnosti o vozilu in v nekaterih primerih tudi vašo lokacijo. Tovrstnih storitev trenutno ne moremo zagotoviti z drugimi ponudniki pomoči na cesti.

 

Kako deluje podpora s pomočjo na cesti?

OnStar zagotavlja podporo s pomočjo na cesti.

Če za vaše vozilo velja Opel pomoč na cesti, se bo profesionalna ekipa za popravilo okvar odpravila proti vam. V primeru, da za vozilo Opel pomoč na cesti ne velja, vam bo ekipa AMZS storitev pomoči zaračunala.

 

Pri katerih težavah mi lahko pomaga OnStar?

OnStar vam lahko pomaga pri vseh možnih težavah, do katerih lahko pride v vozilu. V primeru trčenja z vašim vozilom, če potrebujete nujno medicinsko pomoč ali ste zagledali nezgodo na cesti in želite priklicati reševalce, pritisnite rdeči gumb SOS in pomagali vam bomo.

 

Je OnStar na voljo samo v primeru težav?

Ne, OnStar nudi veliko več kot samo pomoč v sili. Z modrim OnStar gumbom za storitve v vozilu ali aplikacijo myOpel lahko vzpostavite stik s svetovalcem sistema OnStar. Če potrebujete naslov nove restavracije, če želite preveriti, zakaj sveti opozorilna lučka v vozilu, če ste pozabili zakleniti avto – pomagali vam bomo 24 ur na dan in vse dni v letu.

 

Bo OnStar vedno deloval?

Storitve OnStar so odvisne od brezžičnih komunikacijskih omrežij in sistemov za satelitsko določanje lokacije. Večja strešna antena, ki je del sistema OnStar, v primerjavi z mobilnim telefonom zagotavlja močnejši signal, kar pomaga, da ostane OnStar povezan z vami in vašim vozilom tudi na območjih s slabšim sprejemom. V izjemnih primerih na odmaknjenih območjih signal za storitve OnStar ne bo na voljo, kar bo preprečilo njihovo izvajanje.

Pomoč v primeru kraje vozila

Kdo sme aktivirati blokado zagona motorja?

Ko je vozilo prijavljeno kot ukradeno, lahko svetovalec sistema OnStar aktivira blokado zagona motorja.

POVEZLJIVOST

Aplikacija za pametne telefone

Za katere mobilne naprave je na voljo aplikacija myOpel?

Aplikacija myOpel je na voljo za mobilne naprave s sistemom Android in iOS.

 

Kako lahko prenesem in namestim aplikacijo myOpel?

Aplikacija myOpel je na voljo za prenos v spletnih trgovinah Google Play Store in Apple AppStore.

OSEBNI POMOČNIK

Rezervacija hotela

Kaj je pogoj za uporabo te storitve?

Uporabnik mora biti star vsaj 18 let in mora imeti kreditno kartico.

 

Lahko svetovalec rezervira sobo v poljubnem hotelu?

Svetovalec lahko rezervira sobe v vseh hotelih, ki so vključeni v podatkovno zbirko booking.com. Drugih namestitev ni možno rezervirati, lahko pa svetovalec po želji prenese naslov v navigacijski sistem.

 

Lahko svetovalec uporabi podatke o kreditni kartici, ki so shranjeni z mojim računom za OnStar?

Ne, za rezervacijo namestitve morate posredovati podatke o kreditni kartici.

 

Lahko svetovalec prekliče mojo rezervacijo?

Da, svetovalec lahko prekliče rezervacijo. Svetovalec vas bo obvestil o morebitnih stroških preklica.

 

Prejmem potrditev rezervacije ali preklica?

Svetovalec vam bo poslal e-poštno potrditev booking.com. V primeru preklica boste prejeli tudi potrditev sistema OnStar. Na zahtevo lahko svetovalec pošlje naslov hotela v navigacijski sistem v vozilu.

Iskanje parkirišča

Katera parkirišča so na voljo v sklopu te storitve?

Storitev nudi parkirišča v garažah in na odprtih parkiriščih, če so na voljo. Na splošno lahko storitev zagotovi informacije o parkirnih mestih, ki so na voljo v podatkovni zbirki Parkopedia.

 

Lahko svetovalec rezervira parkirišče zame?

Ne, svetovalec lahko samo poišče parkirno mesto in vam posreduje informacije o cenah, delovnem času ali prostih kapacitetah. Na zahtevo lahko svetovalec pošlje naslov v navigacijski sistem v vozilu.

 

Kakšna je razlika med novo storitvijo za iskanje parkirišča in obstoječim iskanjem s pomočjo zanimivih točk (POI)?

Vaš svetovalec bo uporabil novo storitev za parkiranje Parkopedia. Ta podatkovna zbirka zagotavlja dodatne informacije, kot so cene, delovni čas, dodatne možnosti ali proste kapacitete, če so na voljo.

Diagnostika

V vozilu sveti opozorilna lučka. Mi lahko OnStar pomaga ugotoviti, kaj pomeni in mi svetovati, kako naj ukrepam?

Da. Kadarkoli lahko pritisnete modri OnStar gumb za storitve in svetovalec sistema OnStar bo opravil temeljito diagnostično preverjanje ključnih sistemov vašega vozila, tudi če med tem vozite.

Prenos cilja

Moj Opel ni opremljen z originalnim navigacijskim sistemom; lahko vseeno uporablja prenos cilja s sistemom OnStar?

Ne. Prenos cilja zahteva tovarniško vgrajeni navigacijski sistem in ustrezne zemljevide s podatki.

 

Kako deluje?

Pritisnite modri OnStar gumb za storitve in posredujte svetovalcu želeno točko zanimanja ali naslov. Svetovalec bo poslal naslov v tovarniško vgrajeni navigacijski sistem v vašem vozilu. Ko svetovalec zaključi klic, bo naslov viden v navigacijskem sistemu. Izberite naslov in navigacijski sistem bo poskrbel za vodenje.

STIK.

Med odgovori na pogosto zastavljena vprašanja niste našli ustreznega? Potrebujete pomoč ali iščete dodatne informacije? Ne oklevajte in vzpostavite stik z nami. Naša ekipa vam je vedno pripravljena pomagati.
Pokličite nas

Brezplačna lokalna številka: 080 081 758

Številka z lokalno tarifo: 01 888 80 59

Brezplačna mednarodna številka: (00) 800 800 223 34

 
Pošljite nam e-pošto
Onstar.europe@onstar.com
 
Napisati pismo

OnStar Europe Ltd.

Luton HQ & Training Center

Osborne Rd

Luton, Bedfordshire, United Kingdom