Skip To Content
Zamenjava letnih pnevmatik
Zamenjava letnih pnevmatik

Kakovostna pnevmatika, primerna vremenskim razmeram in vašim voznim navadam, je bistvenega pomena za varno vožnjo. Ker so te štiri površine v velikosti dlani edina stična površina med vozilom in cesto, je od pnevmatik odvisno zelo veliko, zato nanje ne pozabite!

 

V povprečju po petih letih ali 40.000 prevoženih kilometrih je treba stanje vaših pnevmatik redno preverjati, najbolje pri usposobljenem strokovnjaku na Oplovem servisu, ki se bo odločil, ali so še primerne za nadaljnjo uporabo ali jih je treba zamenjati.

 

S prihodom pomladi zimske pnevmatike niso več primerne za uporabo. Zasnovane so za temperature pod 7 °C in so izdelane iz mehkejših zmesi kot poletne pnevmatike, zato se zaradi vročega asfalta še bolj zmehčajo. Pri višjih temperaturah se hitreje obrabljajo, povečajo porabo goriva in se lahko začnejo deformirati, kar vpliva tudi na vožnjo. Pri močnem zaviranju ali v ovinkih lahko povzročijo nestabilnost vozila in podaljšajo zavorno pot.

 

Za vašo varnost in varnost vaših sopotnikov, pa tudi za varnost vašega avtomobila Opel prepustite, da za pregled pnevmatik, sezonsko montažo in shranjevanje pnevmatik poskrbijo v servisni službi Opel.