SKIP TO CONTENT
Upravni odbor

UPRAVNI ODBOR

ČLANI NAŠEGA UPRAVNEGA ODBORA.

Uwe Hochgeschurtz

Izvršni direktor družbe Opel Automobile GmbH

Uwe Hochgeschurtz je glavni izvršni direktor (CEO) družbe Opel Automobile GmbH. Proizvajalca avtomobilov Opel z izjemno tradicijo vodi od septembra 2021. Pred tem je bil izvršni direktor družb Renault v Nemčiji, Avstriji in Švici.

Rojen je v Kölnu in je tudi član Stellantisove najvišje izvršilne ekipe ter poroča neposredno izvršnemu direktorju družbe Stellantis Carlosu Tavaresu.

Hochgeschurtz ima več kot 30 leti izkušenj v avtomobilski industriji. Svojo poklicno pot je začel pri Fordu leta 1990, kjer je opravljal različne vodstvene funkcije. Bil je na primer direktor prodaje pri Fordu v Švici ter produktni vodja in vodja trženja lahkih gospodarskih vozil v Nemčiji. Leta 2001 se je preselil h koncernu VW kot vodja svetovnega trženja lahkih dostavnih vozil. Tri leta pozneje je nadaljeval pri Renaultu, kjer je delal na področju prodaje, trženja in produktnega vodenja, preden je bil junija 2016 imenovan za izvršnega direktorja družbe Renault Nemčija.

Navdušen kolesar, rojen 27. februarja 1963, je študiral v Nemčiji (Wuppertal in Köln), Veliki Britaniji (Birmingham) in Franciji (Paris Dauphine) ter magistriral iz poslovne administracije in menedžmenta. Hochgeschurtz je poročen in ima tri otroke.

Ralph Wangemann

Direktor za upravljanje s človeškimi viri in delo družbe Opel Automobile GmbH

Ralph Wangemann je od januarja 2019 direktor za upravljanje s človeškimi viri in direktor za delo družbe Opel Automobile GmbH.

Wangemann je svojo poklicno pot v družbi General Motors/Opel začel leta 1998, ko se je podjetju pridružil kot kadrovik v oddelku poprodajnih storitev. Nato je zasedal različne vodstvene položaje v kadrovski službi v Nemčiji in Avstriji. Nazadnje je bil namestnik vodje kadrovske službe Opel/Vauxhall ter direktor kadrovske službe in odgovorna oseba za delovna razmerja v Nemčiji.

Ralph Wangemann se je rodil 2. aprila 1970 in je študiral pravo na Univerzi Julius Maximilians v Würzburgu.