Skip To Content
Obvezni tehnični pregled

Za razliko od mojega sina je moj avto prestal vse teste

Obvezni tehnični pregled

Opazili ste, da se je vašemu oplu približal termin za naslednji obvezni tehnični pregled. 

Zaupajte ga Oplovim strokovnjakom v naših servisih in prihranite čas za nepotrebno vožnjo med centrom tehničnih pregledov in servisno delavnico v primeru potrebnih popravil!

Priprava na obvezni tehnični pregled

Obvezni tehnični pregled je pomemben tako za varno uporabo v prometu kot za ohranjanje vrednosti. Uradni pregled vozil je obvezen v vseh državah, razlikujejo se le v smernicah in področjih.

 

Oplovi serviserji lahko izvajajo tehnične preglede in imajo potrebno strokovno znanje za skrben pregled vozila.

 

Preden zapeljete vozilo na obvezen tehnični pregled, preglejte naslednje postavke:

 

  1. Luči: preverite delovanje vseh luči – žarometov, pozicijskih luči, zadnjih luči, opozorilnih utripalk, smernikov in zavornih luči. Pri tem naj vam pomaga druga oseba – še posebej pri preverjanju zavornih luči.
  2. Registrski tablici: prepričajte se, da sta registrski tablici dobro čitljivi in čisti.
  3. Platišča in pnevmatike: platišča in pnevmatike morajo biti brez poškodb, globina profila pnevmatik mora biti 2 mm ali več.
  4. Vetrobransko steklo: preverite, da pred voznikom ni poškodb vetrobranskega stekla v velikosti več kot 10 mm, na ostalem delu stekla poškodbe ne smejo biti večje od 40 mm.
  5. Metlice brisalcev: v gumicah brisalcev vetrobranskega in zadnjega stekla ne sme biti razpok ali lukenj. Zagotavljati morajo brezhibno čiščenje stekla.
  6. Tekočina za čiščenje stekla: dolijte tekočino pred obveznim tehničnim pregledom – če je posoda prazna, tehničnega pregleda ne boste opravili.
  7. Gorivo in motorno olje: preverite ustreznost nivoja goriva in motornega olja, saj vplivata na preverjanje količine emisij.
  8. Sedeži in varnostni pasovi: vsi varnostni pasovi morajo biti nepoškodovani in se morajo ob potegu zaskočiti. Voznikov sedež mora omogočati pomik naprej in nazaj.
  9. Hupa: preverite delovanje s kratkim pritiskom. Če ne deluje, jo morate dati popraviti.
  10. Opozorilne lučke med instrumenti: preverite, da vse lučke zasvetijo ob vklopu kontakta in nato ugasnejo, prav tako preverite delovanje merilnika hitrosti.

 

Če morate pred obveznim tehničnim pregledom preveriti še kaj, vam bo vaš prodajalec vozil Opel z veseljem pomagal.