Skip To Content
FAQ

Pogosto zastavljena vprašanja

Opel Connect – Pogosto zastavljena vprašanja

Splošno

V: Kaj je OpelConnect?

O: OpelConnect je nov način, da ostanete povezani in varni na cesti. Sistem pametnih tehnologij so vedno na voljo za pomoč in storitve povezljivosti, ki nudijo varnost in inovacije. Opel nudi udobje miru in brezskrbno mobilnost za voznika. Opel vam omogoča, da vozite pametno s svetovanjem o prometnih razmerah in informacijah o vozilu ali poti. Opel vas ohrani varne in poskrbi, da je vsako potovanje vznemirnjivo in učinkovito.

V: Katere storitve so na voljo z Opel Connect?

O: Klic v sili in klic v primeru okvare sta že na voljo. Dodatne storitve, kot so navigacija v živo, stanje vozila in informacije ali oddaljene funkcije bodo na voljo v bodoče. Razpoložljivost in obseg storitev se lahko razlikuje glede na državo in vozilo. Za več informacij obišite spletno stran www.opel.si.

V: Katera vozila so opremljena z Opel Connect?

O: OpelConnect je na voljo z modeli Grandland X, Crossland X, Combo in Vivaro, kot tudi Zafira Life od pomladi 2019 in za vse nove modele, kot na primer nova Corsa.

V: Ali so vse storitve na voljo v vseh vozilih?

O: Razpoložljivost in obseg storitve se razlikujeta glede na državo in vozilo. Takoj ko odprete račun in se prijavite v trgovino OpelConnect, lahko dodate VIN (šasijo) svojega vozila in pridobite informacije, katere storitve bodo na voljo za vaš avto.

V: Ali imam lahko Opel Connect v svojem trenutnem vozilu?

O: OpelConnect ni mogoče vgraditi v že proizvedena vozila, ampak morajo biti s tem sistemom že tovarniško opremljena.

Uvod

V: Kako začnem uporabljati OpelConnect?

O: Ko kupite vozilo, opremljeno z OpelConnect, se morate registrirati in aktivirati svoje storitve. Na podlagi predhodne registracije s strani vašega prodajalca boste od podjetja Opel prejeli e-poštno sporočilo - preprosto kliknite povezavo, da zaključite postopek aktivacije. Do aplikacije myOpel lahko dostopate tudi preko neposredne povezave https://my.opel.com/si/sl/login in tam odprete račun. Lahko pa odprete svoj račun z aplikacijo myOpel ali neposredno v trgovini OpelConnect http://connect.opel.is/

V: Ali se moram za uporabo storitev OpelConnect registrirati?

O: Z izjemo storitve Klica v sili in okvare, se morate pred uporabo Storitev povezljivosti, kot je Navigacija v živo, registrirati. Klic v sili in okvara sta že aktivirana s predajo vašega vozila.

Veljajo pogoji in določila.

V: Kako lahko dostopam do svojega računa?

O: Ko je vaš račun nastavljen, se boste lahko prijavili in dostopali do njega prek spletnega portala myOpel, aplikacije myOpel ali Opel Connect trgovine.

V: Spremenil/a sem svoj e-poštni naslov. Kako lahko spremenim svoj e-poštni naslov v svojem računu?

O: E-poštni naslov lahko spremenite na spletni strani myOpel, v aplikaciji myOpel ali v računu trgovine Opel Connect. Prijavite se s trenutnim e-poštnim naslovom in geslom, nato pojdite na "moj račun" in spremenite svoje podatke. Nov e-poštni naslov bo samodejno posodobljen na vseh treh vmesnikih, na spletnem portalu myOpel, v aplikaciji myOpel in v trgovini Opel Connect.

Opel Connect trgovina

V: Kaj je trgovina Opel Connect?

O: Trgovina Opel Connect, je spletno mesto za Opel Storitve povezljivosti. Tu boste dobili informacije o ponudbi storitev, vključno s cenami in lahko upravljali zadeve, ki so povezane s storitvami (npr. Registracija, aktiviranje in nakup storitve). Do trgovine Opel Connect lahko dostopate neposredno ali preko spletnega portala myOpel ali aplikacije myOpel.

V: Kako lahko aktiviram storitve?

O: Če želite aktivirati storitve, pojdite v trgovino Opel Connect Store http://connect.opel.is/ in se prijavite v svoj račun. Če še niste ustvarili računa, lahko odprete račun v trgovini ali se registrirate tukaj https://my.opel.com/si/sl/login. Podroben opis odpiranja računa, aktiviranja in nakupa storitev najdete v uporabniškem priročniku.

V: Ali je treba vse storitve aktivirati v trgovini Opel Connect ?

O: Vse storitve morajo biti aktivirane v trgovini Opel Connect, z dvema izjemama, to sta Klic v sili in Okvara. Obe se samodejno aktivirata.

Klic v sili je zasnovan za pošiljanje podatkov reševalnim službam, izključno v nujnih primerih. Klic za okvaro se lahko sproži le ročno v vozilu, torej na podlagi vaše odločitve o tem ali jo boste uporabili ali ne. Za b-klic lahko prilagodite nastavitve zasebnosti in se odločite, kateri podatki bodo poslani v primeru sproženja klica.

V: Kako lahko prekličem storitev?

O: Če želite preklicati storitev, se obrnite na center za pomoč strankam. Kontaktne podatke najdete na koncu razdelka s pogostimi vprašanji. Svetovalec zahtevek odpre in obravnava vašo prošnjo. Prosimo,da ste ob nakupu storitve pozorni, da bo vaša kreditna kartica bremenjena po 15 dneh. V tem času lahko center za pomoč strankam prekliče nakup. Po 15 dneh vračilo ni več možno. Prosimo, upoštevajte, da izbris vozila iz svojega profila ne povzroči preklica storitve.

V: Ali lahko na račun za trgovino Opel Connect dodam več vozil?

O: Da, na svoj račun lahko dodate do 10 vozil. Pojdite na moj račun in v poseben razdelek vpiši številko VIN (šasija). Novo vozilo bo avtomatsko dodano na vaš račun.

V: Kako lahko izbrišem svoj račun v trgovini Opel Connect?

O: Če želite izbrisati ali spremeniti svoje podatke, se prijavite v trgovino Opel Connect s svojim e-poštnim naslovom in geslom, navedenima ob registraciji. Nato lahko posebne podatke iz svojega profila izbrišete v razdelku »moj račun«. Če želite trajno izbrisati svoj račun in vse povezane podatke, pošljite e-pošto z zahtevo na: privacyrights@vauxhall.co.uk ali privacyrights@opel.com.

Upoštevajte, da boste z izbrisom računa za trgovino Opel Connect izbrisali tudi svoj račun za spletni portal myOpel in račun za aplikacijo myOpel.

Cenitev

V: Kako dobim Opel Connect?

O: Opel Connect je na voljo kot dodatna oprema,vendar tudi standardno z vozili, ki imajo navigacijo in z električnimi vozili. Za več podrobnosti glejte cenik ali konfigurator vozil.

V: Ali moram plačati za storitve trgovine Opel Connect?

O: Z Opel Connect so storitve brezplačne 10 let in imate možnost nakupa storitev glede na vaše povpraševanje in razpoložljivost. Storitve, ki so vključene in brez dodatnega plačila, so na primer E-klic, B-klic, Status vozila in informacije o vozilu, Oddaljene storitve, Upravljanje potovanj in vožnje, itd. Navigacija v živo je vključena brezplačno 3 leta. Storitev, ki zahteva dodatno plačilo, je na primer Opozorila o varnosti v cestnem prometu (opomba: servisna opozorila o varnosti v cestnem prometu niso na voljo v Nemčiji in Švici)

V: Kako kupim storitve?

O: Storitve lahko kupite v trgovini Opel Connect. Prijavite se s svojim imenom in geslom, ki ste ga ustvarili, in če tega še niste storili, dodajte vozilo v vaš profil, tako da vnesete VIN številko (šasijo). Videli boste vse storitve, ki so na voljo za vaše osebno vozilo. Tako se lahko odločite za aktiviranje ali nakup storitev na spletu. Ko se odločite za nakup storitve, boste morali vnesti podatke o svoji kreditni kartici, da bo nakup uspešen. Po nakupu boste videli storitev, ki je dodana v vaš profil.

Zasebnost podatkov

V: S kom OpelConnect deli vaše osebne podatke in za kakšne namene?

O: OpelConnect razkriva vaše osebne podatke za namene in prejemnike, ki so navedeni v pravilniku o zasebnosti https://connect.opel.si/legal/politika-zasebnosti.

V: Ali vozilo pošlje podatke o lokaciji?

O: Vaša lokacija je potrebna za zagotavljanje storitev. S konfiguracijo nastavitev zasebnosti lahko kadar koli prikrijete svojo lokacijo ali zaprete oddajanje podatkov (razen klica v sili). Če se premislite, lahko znova prilagodite nastavitve zasebnosti in tako razkrijete svojo lokacijo za storitve trgovine OpelConnect. Le v nujnih primerih bo to odpravljeno zaradi zaščito vašega življenja

V: Kateri osebni podatki se zbirajo?

O: Za registracijo morate vnesti svoje ime, svoj e-poštni naslov in ustvariti morate geslo. Za aktivacijo storitve morate vnesti številko VIN (šasijo) svojega vozila. Ko vaš prodajalec opravi predregistracijo za vas, bo v to zajet tudi vaš naslov in telefonska številka.

V: Ali se lahko odločim, kateri podatki se zbirajo?

O: Vaše ime, e-poštni naslov, geslo in VIN številka (šasija) so obvezni za odprtje računa in aktiviranje Storitev povezljivosti. Za Klic v sili in okvari ni potreben račun, na voljo so z vašim podpisom pogojev ob nakupu vozila.

V: Kako lahko spremenim nastavitve zasebnosti?

O: Če vaš avto ni opremljen z navigacijskim sistemom, lahko spremenite nastavitve zasebnosti v vozilu s pritiskom črnega servisnega gumba in SOS gumba hkrati, za vsaj 1 sekundo. Za večino vozil z navigacijskim sistemom lahko spremenite zasebnost v meniju z nastavitvami. Izjemi sta Crossland X in Grandland X z motorjem z notranjim izgorevanjem in ne aktivirana Navigacija v živo. V teh vozilih nastavitve zasebnosti ni mogoče spremeniti s servisnim menijem, uporabite hkratni pritisk črnega servisnega gumba in SOS gumba. 

Klic v sili

V: Kako se samodejno sproži klic v sili?

O: Klic v sili se samodejno sproži v primeru nesreče vozila. Z aktiviranjem varnostnih blazin ali zategovalnikov varnostnega pasu se neposredno in takoj (24/7) vzpostavi 112-glasovna povezava z ustreznim odzivnim mestom javne varnosti.

V: Ali lahko ročno sprožim klic v sili?

O: Klic v sili lahko ročno sprožite tudi z dolgim pritiskom na rdečo tipko SOS. Uporablja se lahko v primeru nesreče in potrebujete pomoč ali če vidite nesrečo, kjer je potrebna pomoč.

V: Kam me poveže funkcija za klic v sili?

O: Klic v sili je vedno preusmerjen na najbližji lokalni center za klic v sili / javno varnostno odzivno točko. V skladu z naravo nujne pomoči se bodo obrnili na ustrezne reševalne sile ali oddelek.

V: Kateri podatki so poslani iz mojega vozila?

O: Za klic v sili se pošlje „minimalni sklop podatkov“, ki ga je standardiziral Evropski odbor za standardizacijo, ki vključuje natančno lokacijo mesta nesreče, način sproženja (samodejno ali ročno), identifikacijsko številko vozila Vin (šasija), tip vozila, način skladiščenja pogonskega goriva , časovni žig in tudi smer vožnje. Slednje je pomembno zlasti na avtocestah z ločenimi voznimi pasovi.

V: Kako bodo uporabljeni podatki, ki jih pošlje vozilo?

O: Podatke bodo uporabile reševalne sile v primeru izrednih razmer ali življenjsko nevarnih situacij ali skupina za reševanje v primeru tehnične okvare, z namenom čim bolj učinkovito in hitro lahko pomagali.

V: V kakšnih nujnih primerih lahko pritisnem gumb SOS?

O: Funkcija klica v sili vam lahko pomaga pri vseh možnih situacijah v sili ali življenjski nevarnosti v vozilu. Ne glede na to, ali imate nesrečo, potrebujete zdravniško pomoč ali pa na cesti opazite nesrečo in želite opozoriti dežurne službe, samo pritisnite rdečo tipko SOS za več kot 2 sekundi, kakor da bi poklicali številko 112 po telefonu in sprejeli vas bodo prek lokalne telefonske številke 112 za javno varnost.

V: Kaj če nenamerno pritisnem rdeči gumb SOS?

O: Včasih se te stvari zgodijo, ni problem. Če ste nenamerno pritisnili gumb, ga lahko drugič neposredno pritisnete, da prekinete klic, sicer ste povezani in lahko pojasnite situacijo agentu javne reševalne službe za odziv.

V: Kaj se zgodi, če se ne morem pogovarjati s agentom javne reševalne službe ali če me ne razume ?

O: Klic v sili se preusmeri na najbližji center za klic v sili / točko javne reševalne službe. Agent javne reševalne službe se bo pogovarjal v lokalnem jeziku. V vsakem primeru, ko potnik zaradi poškodb na primer ne more spregovoriti ali ga ni mogoče razumeti, se pošlje „minimalni nabor podatkov“, reševalne sile pa bodo poslane na lokacijo vozila. Če agent ne govori vašega jezika, lahko poskusite govoriti v angleščini.

V: Ali bo funkcija za klic v sili vedno delovala?

O: Klic v sili in klic za okvaro se nanaša na brezžična komunikacijska omrežja in satelitske sisteme za določanje lokacije. V primeru, da se nahajate na oddaljenem območju, kjer funkcija Klica v sili ali okvare morda nima signala, to lahko povzroči nedelovanje te funkcije.

V: Ali moram povezati mobilno napravo za funkcijo klica v sili ali kupiti dodatno SIM kartico?

O: Ne, avto je že opremljen s SIM kartico za funkcijo Klica v sili in okvare. Dodatno povezovanje z mobilnim telefonom ni potrebno.

V: Ali funkcija za Klic v sili deluje v parkiranem in ugasnjenem vozilu?

O: Klic v sili lahko sprožite s pritiskanjem rdečega gumba SOS v vozilu, Klic za okvaro pa s pritiskom na črni servisni gumb. To je mogoče tudi, ko je vozilo ugasnjeno.

Samodejni klic v sili se sproži v primeru aktiviranja varnostnih blazin in zategovalnikov varnostnih pasov. Ta samodejni klic deluje samo pri prižganem vozilu.

V: Ali lahko uporabim rdeči gumb SOS tudi za druge namene, npr. ko potrebujem nasvet ali informacijo?

O: Ne, to velja samo za nujne primere, kot so nesreče, nujne razmere, kjer je potrebna medicinska pomoč ali življenjsko nevarne razmere. Uporaba rdečega gumba SOS v druge namene se šteje za zlorabo in se lahko kaznuje.

Klic za okvaro

V: Kako deluje funkcija Klic za okvaro?

O: Ko pritisnete na črni servisni gumb (poleg rdečega gumba SOS) več kot 2 sekundi, boste povezani s centrom za pomoč države, v kateri je bilo vaše vozilo prvič registrirano (matična država). Če se okvara zgodi izven vaše države, bo ponudnik pomoči v državi kjer se nahajate organiziral pomoč pri ponudniku pomoči blizu vaše lokacije.

V: Kateri podatki so poslani iz mojega vozila?

O: Tako kot za Klic v sili se pošlje „Minimalni niz podatkov“, ki ga je standardiziral Evropski odbor za standardizacijo, ki vključuje natančno lokacijo mesta nesreče, identifikacijsko številko vozila VIN (šasija), tip vozila, vrsto pogonskega goriva, časovni žig , kot tudi smer vožnje. To je pomembno zlasti na avtocestah z ločenimi voznimi pasovi. Za Klic za okvaro se pošljejo tudi dodatne informacije o vozilu, ki so koristne za reševalno ekipo, z namenom zagotavljanaja učinkovite pomoči.

V: Ali se lahko odločim, katere podatke pošilja vozilo?

O: Nastavitve zasebnosti lahko prilagodite v svojem vozilu. Od opreme za zabavo pa je odvisno ali lahko omejite geolokacijo ali celoten niz podatkov, potrebnih za za Klic za okvaro.

V: V kakšnih situacijah lahko pritisnem črni servisni gumb?

O: Klic za okvaro lahko uporabite v primeru okvare vozila, ki je posledica napake mehanskih delov ali električne opreme. To velja tudi za škodo, ki je posledica nesreče, izguba energije baterije in ključ v okvari.

V: Ali lahko uporabim črni servisni gumb tudi za druge namene, ki niso povezani z okvaro?

O: Črni servisni gumb lahko uporabite samo v primeru okvare. Pri centru za pomoč pri okvari, druge storitve ne bodo na voljo.

V: Ali funkcija Klica za okvaro vedno deluje?

O: Klic v sili in klic za okvaro se nanaša na brezžična komunikacijska omrežja in satelitske sisteme za določanje lokacije. V primeru, da se nahajate na oddaljenem območju, kjer funkcija Klica v sili ali okvare morda nima signala, to lahko povzroči nedelovanje te funkcije.

V: Ali moram povezati mobilno napravo za funkcijo Klica za okvaro ali kupiti dodatno SIM kartico?

O: Ne, avto je že opremljen s SIM kartico za funkcijo Klica v sili in okvare. Dodatno povezovanje z mobilnim telefonom ni potrebno.

F: Kako je financirana funkcija Pomoči na cesti ?

A: Če vaše vozilo sodi med vozila, ki jim je takšno kritje omogočeno v določenem obdobju in če so izpolnjeni pogoji politike Pomoči na cesti podjetja Opel, bo svetovalec brezplačno poslal strokovno ekipo za popravilo okvare na vašo lokacijo. Če pa vaše vozilo ne spada med vozila, kjer je takšno kritje omogočeno in ne izpolnjuje pogojev politike Pomoči na cesti podjetja Opel, kupec nosi stroške ponudnika Pomoči na cesti.

Vsekakor pa je telefonski klic v center, ki nudi pomoč na cesti brezplačen.

MyOpel aplikacija

V: Na katerih mobilnih napravah je na voljo aplikacija myOpel?

O: Aplikacija myOpel je na voljo za mobilne naprave Android in iOS.

V: Kako lahko naložim in namestim aplikacijo myOpel?

O: Aplikacija myOpel je na voljo za prenos iz trgovine Google Play in Apple App Store.

V: Kateri podatki o mojem vozilu so prikazani v aplikaciji myOpel?

O: Takoj, ko je mobilni telefon z Bluetooth povezan z vozilom in ste aplikacijo myOpel že prenesli na vaš telefon, boste obveščeni o kilometrini, stanju goriva in povprečni porabi goriva. Prejeli boste tudi opomnik za naslednje vzdrževanje vašega vozila in obvestilo, če so bile odkrite kakšne tehnične težave.

V: Kateri podatki o mojih poteh so prikazane v aplikaciji myOpel?

O: Aplikacija myOpel omogoča časovno označevanje potovanj za odhod, prihod in trajanje, ter podrobnosti potovanja, kot so razdalja, povprečna hitrost ali poraba goriva, zadnja lokacija vozila in geolokacija naslova odhoda in prihoda. Poleg tega aplikacija omogoča vodenje do vozila in vpogled v zadnjo kilometrino.

Stanje vozila in informacije

V: Kakšna je prednost storitve Stanja vozila in informacij?

O: Storitev Stanje vozila in informacije spremlja ključne sisteme vozila in zagotavlja osnovne informacije prek aplikacije myOpel na povezanem pametnem telefonu. Poleg tega, ko je storitev aktivirana prek trgovine OpelConnect, izbran serviser dobi diagnostično poročilo, da odkrije morebitne nepravilnosti, preden te postanejo resnejše. Sem spada tudi informacija o bližajočem se servisu vozila. V tem primeru boste prek aplikacije myOpel opomnik.

V: Število prevoženih kilometrov in informacija o stanju goriva nista pravilno prikazana? Zakaj se to zgodi?

O: Vozilo pametnemu telefonu in aplikaciji myOpel samodejno pošlje informacije, ki temeljijo na dejanskem stanju. Če vozilo delite z drugimi osebami, je na pametnem telefonu in v aplikaciji myOpel na voljo status zadnjega voznika.

V: Zakaj me izbrani trgovec z vozili znamke Opel ni kontaktiral ali nisem bil/a obveščen/a s strani aplikacije myOpel, čeprav je moje vozilo zaznalo opozorilo ?

O: Če želite, da se opozorilo pošlje vašemu izbranemu prodajalcu z vozili znamke Opel ali na vaš račun aplikacije MyOpel, preverite, da so izpolnjeni naslednji pogoji:

1) je vaša pogodba o storitvi Stanje vozila in informacije pravilno aktivirana

2) ste v svojem računu aplikacije myOpel izbrali želenega pooblaščenega serviserja (potreben samo za prenos informacij prodajalcu)

3) je način zasebnosti v vašem vozilu izklopljen, tako da omogočite skupno rabo podatkov.

4) vozilo deluje vsaj 5 minut z opozorilom, tako da se lahko odda signal za gibanje

Pozor: ni vsako opozorilo primerno za prenos

V: Ali lahko kateri koli trgovec vozil znamke Opel vidi opozorila, ki jih je prejelo moje vozilo ?

O: Ne, opozorila, ki jih je vaše vozilo prejelo lahko vidi in prejme samo tisti trgovec vozil znamke Opel, k iste ga izbrali v aplikaciji myOpel.

Če v aplikaciji myOpel, v razdelku mojTrgovec ni omenjen noben serviser, bodo ustrezne tehnične informacije posredovane prvemu serviserju, ki je omenjen v novi pogodbi o vozilih, ki ste jo podpisali ob nakupu vozila in / ali Opel Connect storitve.

V: Kako lahko ugotovim ali je bila težava rešena in da opozorilo ni več pomembno za mene?

O: V primeru, da je bila težava rešena, bodo opozorila in informacije o opozorilih izginile z armaturne plošče vašega vozila, iz aplikacije myOpel in iz evidence vašega izbranega serviserja.

V: Na kakšen način bom obveščen/a o opozorilu, ki ga je zaznala storitev Stanje vozila in informacije ?

O: Tehnično pomembni podatki bodo prikazani v trenutnem času (diagnostična opozorila) ali čez noč (opozorila o vzdrževanju) v vašem računu aplikacije myOpel v razdelku "Opozorila ". Če si želite ogledati te tehnične podatke, prenesite in namestite aplikacijo myOpel.

Vozilo bo tehnično pomembne podatke posredovalo pooblaščenemu serviserju vozil znamke Opel, ki je izbran v vašem računu aplikacije myOpel v razdelku »mojTrgovec«.

Če v razdelku mojTrgovec računa aplikacije MyOpel ni izbran noben pooblaščen serviser, se ustrezne tehnične informacije posredujejo prvotnemu pooblaščenemu serviserju, ki je omenjen v novi pogodbi o vozilih, ki ste jo podpisali ob nakupu vozila in / ali Opel Connect storitve. Nato se obrnete na vašega pooblaščenega serviserja, da se dogovorite za termin, tako za preventivni servis ali pa kadar je potrebno odpraviti kakšno tehnično napako, na katero ste bili opozorjeni.

V:Ali moram ustvariti račun myOpel, da bi lahko užival/a ugodnosti storitve Stanje vozila in informacije ?

O: Če se želite naročiti in uporabljati storitev Status vozila in informacije, morate imeti aktiven račun v trgovini Opel Connect. Ko ustvarjate račun v trgovini Opel Connect, lahko uporabljate drugi dve platformi: spletni portal myOpel in aplikacijo myOpel, tako da se preprosto prijavite z istim uporabniškim imenom in geslom, kot predhodno. Spletni portal in / ali aplikacija myOpel lahko za vas zagotovita dodatne ugodnosti, ko uporabljate storitev Stanje vozila in informacije:

- z izbiro vašega pooblaščenega serviserja v razdelku »mojTrgovec« na vašem računu aplikacije myOpel, svojemu izbranemu serviserju omogočite, da prejme ustrezne tehnične podatke, ki jih pošlje vaše vozilo, in se obrne na vas, da vam ponudi termin za preventivni servis ali termin, kadar prejmete opozorilo o tehničnih težavah v vozilu.

- na spletnem portalu in / ali računu aplikacije myOpel najdete podrobnosti opozorila, ki so prikazane v razdelku "Opozorila".

V: Zakaj moram vpisati svojo telefonsko številko v trgovino OpelConnect, ko se naročim na storitev Stanje vozila in informacije?

O: Telefonska številka je potrebna samo, če ste naročeni na storitev Stanje vozila in informacije, zato, da bi vam izbrani pooblaščeni serviser lahko zagotovil najboljšo podporo v primeru opozorila.

Upravljanje potovanj in vožnje

V: Lokacija vozila ni pravilno prikazana. Kakšen je razlog ?

O: Vozilo pametnemu telefonu in aplikaciji myOpel samodejno pošlje informacije, ki temeljijo na dejanskem stanju . Če vozilo delite z drugimi osebami, je na pametnem telefonu in v aplikaciji myOpel na voljo status zadnjega voznika.

V: Ali me aplkacija lahko vodi do mojega vozila?

O: Da, aplikacija myOpel ponuja funkcijo vodenja do vašega vozila in informacije o zadnji razdaljii, tudi če je vaš cilj na območju za pešce ali ste parkirali svoj avto.

Navigacija v živo

V: Katere storitve omogoča Navigacija v živo?

O: Storitev povezljivosti Navigacija v živo vključuje spletni promet, cene goriva, informacije o parkiranju, spletno iskanje točk zanimanja in vremenske informacije. Pri električnih vozilih točke zanimanja vključujejo tudi polnilne postaje.

V: Kako dolgo so storitve vključene v moj navigacijski sistem?

O: Storitve so vključene prva tri leta. Po preteku tega obdobja lahko ponovno naročite storitev v trgovini OpelConnect. Storitve temeljijo na brezžičnih komunikacijskih omrežjih in satelitskem omrežju Global Positioning System ("GPS"). Vse storitve niso na voljo povsod, zlasti v oddaljenih ali zaprtih prostorih, pa tudi ne na vseh vozilih. Storitve so omejene z zadevami, ki niso pod našim nadzorom. Obvestili nas boste, ko želite preklicati svoje storitve ali ko nameravate prodati ali predati svoje vozilo.

V: Kje dobim posodobitve zemljevida za Navi 5.0 IntelliLink (Crossland X, Grandland X) in Multimedia Navi Pro (Combo, Vivaro, Zafira Life, New Corsa)?

O: Posodobitve zemljevidov lahko naložite s spletnega portala za stranke MyOpel ali jih dobite pri lokalnem trgovcu vozil znamke Opel.

Opomba: Za stranke Crossland X, Grandland X in Combo so posodobitve zemljevidov trenutno brezplačne in so na voljo četrtletno obdobje. Trgovec lahko zaračuna namestitev.

F: Katere koristi prinaša storitev Spletni promet?

A: Ta storitev zagotavlja natančne prometne informacije s prilagodljivo in brezhibno omrežno pokritostj. Informacije o prometu izboljšujejo načrtovanje poti, zlasti v primeru daljših potovanj in natančnost predvidenega časa prihoda. Natančnost zagotavlja več kot 500 milijonov povezanih naprav in več kot 5 milijard meritev prometa na dan. Voznik dobi opozorila o nesrečah, zemljevid pa zagotavlja prometne informacije samo za vozne pasove, ki so pomembni za vašo pot. Prometna vrstica na desni strani na zgoščen in jasno strukturiran način obvešča o vseh nezgodah na poti, kot tudi o zamudah in predvidenem času prihoda.

V: Kaj pomeni barvno kodiranje ulic? Kaj je poleg prometnih informacij prikazano na zemljevidu?

O: Prometni tok je prikazan na zemljevidu navigacijskega sistema. Ulice so barvno označene od rumene do temno rdeče. Čim temnejša je barva, tem več prometa je dejansko na cesti. Prikazane so lahko tudi druge informacije, če so na voljo, kot je na primer zaprtje ceste ali delo na cesti.

V: Za katere ulice so na voljo informacije v spletnem prometu ?

O:Storitev Spletni promet zagotavlja fleksibilno in brezhibno pokritje cestnega omrežja in omogoča, da so informacije na voljo samo za tiste cestne pasove, ki so pomembne za vašo pot.

V: Kako pogosto se prometne informacije posodabljajo?

O: Informacije se posodabljajo približno na vsaki 2 minuti.

V: Ali se informacije o prometu avtomatsko nanašajo na mojo pot?

O:Za izračun poti in predviden čas prihoda se prometna situacija ustrezno upošteva. Preusmeritev mora biti sprejeta s strani voznika.

V: Ali navigacijski sistem upošteva vremenske razmere za izračun poti?

O: Ne, vremenska napoved se ne upošteva za izračun poti ali predvidenega časa prihoda.

V: Katere podatke nam omogoča vremensko poročilo?

O: Storitev Informacije o vremenu zagotavlja informacije o trenutnih vremenskih razmerah na poti, na cilju ali izbranih lokacijah, vključno s napovedjo temperature zraka. Vremenske razmere so prikazane kot ikone, ki so odvisne od stopnje povečave. Za določeno mesto imate vpogled v 5-dnevno vremensko napoved.

V: Kakšne koristi prinaša storitev Informacija o parkiranju?

O: Storitev Informacija o parkiranju vam nudi aktualne informacije o razpoložljivosti parkiranja izven ceste, vključno z informacijo o prostih mestih za številne parkirne hiše in garaže. Dodatne informacije, kot so odpiralni čas, cene, načini plačila ali kakršne koli omejitve, pomagajo določiti najboljšo lokacijo v okolici vozila, na poti ali na cilju. Trudimo se, da vam posredujemo informacije v aktualnem času, v nekaterih primerih pa lahko pride do odstopanj zaradi zadev, ki niso pod našim nadzorom.

V: Kako pogosto se posodabljajo informacije o parkiranju?

O: Posodabljajo se na vsaki 2 minuti.

V: Kako zaženem navigacijski sistem, da me usmeri na brezplačno parkirno mesto?

O: Izbrano parkirno hišo lahko preprosto izberete kot cilj v vašem navigacijskem sistemu z enim klikom na navigacijski simbol. Informacije o parkiranju so na voljo samo za parkirne hiše, ki sodelujejo v sistemu poročanja.

V: Katere podatke zagotavlja storitev Cena goriva?

O:Ta storitev zagotavlja dostop do informacij o cenah goriva v aktualnem času. To vozniku omogoča, da izbere najbližji in najugodnejši bencinski servis. Cene goriva so na voljo samo za bencinske servise, ki sodelujejo v sistemu poročanja.

V: Kako pogosto se posodabljajo storitev Cene goriva?

O: Tako kot informacije o spletnem prometu se tudi storitev Cene goriva posodablja približno na vsaki 2 minuti.

V: Ali lahko dobim informacije o vseh vrstah goriva?

O: Lahko dobite informacije o vseh vrstah goriva, ki so na voljo na posamezni bencinski črpalki. V nastavitvah lahko vnaprej izberete vrsto goriva vašega vozila, tako da bo cena goriva, prikazana na zemljevidu prilagojena temu.

V: Kako lahko zaženem navigacijo do naslednje bencinske črpalke?

O: Z enim klikom na navigacijski simbol v navigacijskem sistemu, lahko preprosto izberete bencinsko črpalko kot ciljno mesto

V: Kaj pomeni spletno iskanje točk zanimanja?

O: Spletno iskanje točk zanimanja, vam pomaga hitro najti točko, ki jo želite obiskati, tako da prikaže najnovejše spletne informacije. Iščete lahko po kategoriji ali imenu in točko zanimanja lahko preprosto izberete kot cilj svojega navigacijskega sistema.

V: Katere podatke nam omogoča storitev spletnega iskanja točk zanimanja?

O: Storitev ponuja najnovejše in najbolj uporabne informacije o izbrani točki zanimanja, kot so telefonska številka, naslov, delovni čas in kratek opis, v kolikor je na voljo. Prav tako imate možnost, da točko zanimanja shranite na seznam svojih naslovov.

Varnostna opozorila v cestnem prometu (ni na voljo v nemčiji in švici)

V: Katera storitev je dodatno na voljo?

O: Dodatna storitev, ki je na voljo, se imenuje Varnostna opozorila v cestnem prometu. Ta storitev potrebuje ločeno naročnino in ni brezplačno vključena v prva tri leta kot druge storitve (npr. Spletni promet, cene goriva, informacije o parkiranju, spletne informacije o točkah zanimanja in informacije o vremenu).

V: Kakšne koristi prinaša storitev Varnostna opozorila v cestnem prometu?

O: Storitev Varnostna opozorila v cestnem prometu zagotavlja opozorila na nevarna območja in opozorila o cestnih radarjih, v skladu z lokalnimi zakoni in predpisi v državah, v katerih je storitev na voljo.

V: Ali je storitev Varnostna opozorila v cestnem prometu na voljo v vseh evropskih državah ?

O: Storitev je na voljo v večini evropskih držav, razen Nemčije in Švice, ki sta iz pravnih razlogov izključeni. Če torej iz pravnih razlogov storitev ni na voljo v določeni državi, ne odgovarjamo za pomanjkanje storitve v tej državi.

V: Kako lahko kupim storitev Varnostna opozorila v cestnem prometu?

O: Storitev Varnostna opozorila v cestnem prometu lahko naročite v trgovini Opel Connect, za obdobje enega ali treh let.

V: Katere podatke bo zagotovila storitev Varnostna opozorila v cestnem prometu?

O: Obveščeni boste prek vizualnih in zvočnih opozoril o nevarnih območjih, kjer je priporočljivo prilagajanje in nadzor hitrosti. Storitev je odvisna od posebne naročnine in tega, v kateri državi je bilo vozilo registrirano. Zaradi pravnih razlogov ta storitev ni na voljo v vseh evropskih državah.

V: Na svoji poti sem prepoznal novo nevarno območje / radar hitrosti, ki ni bilo prikazano na ekranu mojega navigacijskega sistema. Kako lahko o novem nevarnem območju / radarju hitrosti obvestim skupnost.

O: Novo nevarno območje lahko preprosto prijavite s pritiskom na gumb za glasovni nadzor.