SREBRO, KI JE PRINESLO ZLATO!

Idrija, 27.-28.10.2018

Na zadnjem reliju sezone v Idriji so se naši trije fantje ponovno odrezali vrhunsko, kljub zelo deževnemu vremenu in zelo slabemu stanju na cestišču, so odlično odpeljali vseh sedem hitrostnih preizkušenj, na koncu pa doživeli še manjšo nesrečo s počeno pnevmatiko. To jih ni prestrašilo, zato so bili končni rezultati več kot odlični.

Z drugim mestom v diviziji II, petim mestom v državnem prvenstvu in pa sedmem mestu skupno so si naši fantje pripeljali še zmago v diviziji II državnega prvenstva Slovenije in pa tretje mesto skupno v državnem prvenstvu Slovenije. Ekipa iz Opla pravi, da je to več kot odličen zaključek sezone!

DRUGO ZAPOREDNO ZLATO

POREČ, 28.-29.9.2018

Po prvi zmagi v letošnji sezoni na reliju Nova Gorica, smo dočakali tudi drugo zlato medaljo in sicer na 19. Rally Poreč. Z novo zmago se je posadka prebila na prvo mesto po točkovanju v razredu dvokolesno gnanih dirkalnikov, pred zasledovalci zdaj vodi za 12,5 točk. Zmagovalec bo tako znan šele na zadnjem reliju sezone v Idriji 27.-28. oktobra, kjer bo vzdušje sigurno napeto, naši fantje pa se bodo borili za ponovno vrhunsko uvrstitev.

VESELJE V NOVI GORICI

NOVA GORICA, 6.-8.9.2018

V drugi del reli sezone smo vstopili z veliko dobre volje in veliko željo po ponovni dobri uvrstitvi. Po enem tretjem in dveh drugih mestih, smo jo končno dočakali- ZMAGO! Po izjemno napetih dveh dneh na 7. Mahle Rally Nova Gorica, si je posadka Novak/Ocvirk z vozilom Opel ADAM R2 pripeljala 1. mesto v diviziji, 3. mesto v državnem prvenstvu in pa 9. mesto skupno  med več kot sto vozili na kar 150 kilometrih hitrostnih preizkušenj. Za našo ekipo bomo lahko navijali že konec meseca spetembra na 19. Rally Poreč, kjer se bomo ponovno borili za najvišja mesta

GHD LUČINE MALO DRUGAČE

LUČINE, 11.-12.8.2018

Pred začetkom drugega dela reli sezone smo se s Timom in povabljenimi gosti udeležili gorske hitrostne dirke Lučine, kjer je Tim kot predvoznik z vozilom Opel ADAM R2 zapeljal po skoraj štiri kilometre dolgi progi. V soboto so bili 3.teki treningov, v nedeljo pa so se odvili 3. teki dirke, kjer je padel tudi novi rekord proge. Naš gost je bil med drugimi tudi Ciril Komotar iz bolj znanega vloga Komotar minuta, kateremu je Tim celo dovolil voziti dirkalnik. Več si lahko ogledate na Opel FB strani.

NIZ STOPNIČK SE NADALJUJE

ŽELEZNIKI, 29.-30.6.2018

Po tretjem reliju sezone, in hkrati tudi prvi polovici sezone državnega prvenstva, naša posadka pridobiva na kilometrini in izkušnjah na slovenskih dirkaških tleh. V Železnikih smo zopet osvojili srebro v diviziji, ki pa smo mu dodali še 4.mesto v državnem prvenstvu in 5.mesto skupno med 54 prijavljenimi posadkami. Po desetih hitrostnih preizkušnjah, ki so se odvijale na skoraj 100 kilometrski trasi, naša posadka ni imela težav in verjamemo, da bo tako tudi na 5. Reliju Nova Gorica, ki se bo odvijal 7. in 8. septembra.

STOPNIČKE ZA POSADKO TUDI V VELENJU

VELENJE, 25.-26.5.2018

Po stopničkah na prvem reliju sezone, smo na drugem stopili še eno višje. Posadka Novak/Ocvirk z vozilom ADAM R2, se je na 33. Fuchs Rally Velenje uvrstila na odlično drugo mesto v diviziji, četrto mesto v državnem prvenstvu in sedmo mesto skupno. Tokrat je imela posadka za seboj 12 hitrostnih preizkušenj na več kot 100 kilometrih in prvo manjšo poškodbo vozila, katero pa so brez težav odpravili med kratkim postankom v servisni coni. Naš ADAM R2 in fantje so se zopet odrezali odlično in mi že komaj čakamo naslednji reli v Železnikih (29.-30.6.).

 

PRVI RELI LETOŠNJE SEZONE PRINESEL STOPNIČKE

VIPAVSKA DOLINA, 21.-22.4.2018

Na prvem reliju letošnje sezone v Vipavski dolini se je naša posadka odrezala odlično. Tim Novak in Uroš Ocvirk sta si pripeljala tretje mesto v diviziji, šesto mesto v državnem prvenstvu ter deveto mesto skupno med posadkami iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Nemčije in Madžarske. Posadka, ki je prvič vozila na omenjenem reliju, se je preizkusila na kar desetih hitrostnih preizkušnjah na skoraj 90 kilometrih. Na dobre uvrstitve smo izjemno ponosni tudi pri Opel Slovenija, saj se je pri vsem skupaj dobro odrezal tudi naš ADAM R2.


VRNITEV HITRIH IN DRZNIH

V letošnjem letu smo se kot ekipa Opel pridružili slovenskemu državnemu prvenstvu v reliju. Ekipo sestavljajo Tim Novak kot voznik, Uroš Ocvirk na sovoznikovem sedežu, mentor celotne ekipe Miran Kacin z moštvom IK Sport ter za nas najbolj pomemben del ekipe Oplov ADAM R2. Vsi člani ekipe imajo vsak na svojem področju veliko izkušenj, tako iz tujine kot iz domačih dirk. Verjamemo, da imamo zmagovalno kombinacijo, o kateri se bo še govorilo. Prva dirka bo že zelo kmalu in sicer tretji vikend aprila v Vipavski dolini.