POSADKA NOVAK/ OCVIRK

Tim Novak ima pri svojih 23 letih že 6 let dirkaških izkušenj. Za reli ga je navdušil oče, ki ga je vozil na dirke in treninge, saj ga je na tak način želel odvrniti od divje vožnje po cestah in naučiti pravilno reagirati v danem trenutku na cestišču.

Po uspešni lanski sezoni, osvojenem 3. mestu na dirki 3-Städte Rallye in končnem 4. mestu v pokalu ADAC Opel Rallye Cup se bo letos 23-letni Tim s posadko na hitrostne preizkušnje ponovno podal z Opel Adamom R2.

V letošnji sezoni bo njegova desna roka 31-letni Uroš Ocvirk, s katerim sta v preteklosti že uspešno osvajala stopničke, tudi v ADAC Opel Rallye Cup-u v sezoni 2015/16. Uroš je svojo kariero pravzaprav začel s sodelovanjem s Timom leta 2012, s katerim sta se odlično ujela, zato sta se po enem letu premora odločila nadaljevati na slovenskem državnem prvenstvu z Opel ADAMOM R2.

Tima in Uroša, ki sta člana Krokar Rally Team-a bomo na letošnjem državnem prvenstvu lahko spremljali na petih reli dirkah na različnih trasah po Sloveniji in na sosednjem Hrvaškem, kjer se bo prav tako odvila ena od preizkušenj. Na dirkah ju bo spremljala ekipa IK Sport, ki jo bo v celoti vodil izkušeni Miran Kacin. Celotno moštvo se že izjemno veseli preizkušenj in upa na odlične rezultate.

 

Ekipo smo v začetku aprila predstavili slovenski sedmi sili, ki je z dogodka poročala v svojih medijih: