Opel – mejniki oblikovanja
Oplovi mejniki inovativnosti

Mejniki inovativnosti

Oglejte si kratek izbor Oplovih inovacij.

Oplovi mejniki inovacij
Oplovi mejniki – trajnostna mobilnost in okolju prijazne rešitve

Mejniki v razvoju okolju prijaznih tehnologij

Oplova politika odgovornega ravnanja z okoljem ima dolgo tradicijo.

Oplovi mejniki trajnostnega razvoja

MEJNIKI OBLIKOVANJA.

Oplovo oblikovanje že od samega začetka slovi po močni čustveni privlačnosti in naprednem inženiringu. Spoznajte bogato zgodovino, iz katere izvira sedanji oblikovalski jezik, ki združuje kiparsko umetnost in nemško natančnost.

Oplove inovacije – 2012 ADAM

2018 Grandland X

Gre za novi SUV, ki ga odlikuje privlačen terenski videz, višji položaj sedenja za boljšo preglednost ter izjemna prostornost. Opel Grandland X je ustvarjen za ljudi, ki uživajo v udobni vožnji, saj ga odlikuje vrhunski oprijem na vseh podlagah.

Oplove inovacije – 2012 ADAM

2017 Crossland X

Gre za ekstremno privlačen SUV z mestno eleganco, ki ga odlikuje kompaktna zunanjost in videz športno-terenskega vozila ter prostorna in zračna notranjost. Opel Crossland je postal drugi član Oplove družine X v segmentu B, v katerem je njegova predhodnica Mokka X. Zapeljiv trendovski videz in njegova uporabnost bosta navdušila vsakogar.

Oplove inovacije – 2012 ADAM

2014 Astra OPC Extreme

Iz dirkalnika Astra Cup razvita Opel Astra OPC Extreme je najhitrejša in najzmogljivejša Astra za uporabo na običajnih cestah. Prefinjena aerodinamika, učinkovit strešni spojler, platišča in deli karoserije iz ogljikovih vlaken ter varnostna kletka s posebnimi športnimi sedeži Recaro so osnova za ekstremno vozno izkušnjo.

Oplove inovacije – 2012 ADAM

2013 Monza Concept

Monza Concept je pokazala, kaj lahko Oplovi uporabniki pričakujejo v bližnji prihodnosti: osupljivo oblikovanje ter radikalno zasnovane instrumente in sistem infotainment. Z vrhunsko aerodinamiko, lahkimi materiali in do okolja prijaznimi pogonskimi sklopi je Monza Concept navdušila tudi z izjemno varčno porabo goriva.

Oplove inovacije – 2012 ADAM

2012 ADAM

Opel ADAM je dinamičen in neskončno oseben, možnost osebnega izražanja s pomočjo avtomobila pa je predstavil na pariškem avtomobilskem salonu leta 2012. Popoln mestni avto je svež, individualen in moden ter se nenehno premika v ritmu ustvarjalnosti.

Oplove inovacije – 2012 Cascada

2012 Cascada

Vitka, elegantna in privlačna Opel Cascada na nov način poustvarja zvezdniško vlogo platnene strehe. Vrhunsko izdelan in opremljen avtomobil, ki vlogo kabrioleta spreminja v vsestranski avto za vse letne čase, obenem pa ohranja Oplovo filozofijo ustvarjanja dostopnih sanjskih vozil.

Oplove inovacije – 2012 Mokka

2012 Mokka

Privlačnost velikega športno-terenskega vozila z manjšimi merami, varčnejšo porabo in večjo uporabnostjo. Opel Mokka je ustvarila nov razred mobilnosti brez ovir. Popoln podeželski avto za mesto ali popoln mestni avto za podeželje? Kamorkoli se odpravite, boste navdušeni prispeli na cilj.

Oplove inovacije – 2010 GTC Paris

2010 GTC Paris

To konceptno vozilo, ki je bilo prvič predstavljeno na pariškem avtomobilskem salonu, odkrito izraža čustveno plat znamke Opel. Trivratna limuzina ima čisto, a športno obliko, ki je preprosta in izrazita, ter hkrati drzna in prepoznavna. Skladno z Oplovo filozofijo gre za sanjski avto, ki ga je mogoče množično izdelovati, razvili pa smo ga, da bi pokazali nov zanos znamke.

Oplove inovacije – 2010 Flextreme GT/E

2010 Flextreme GT/E

Konceptno vozilo Opel Flextreme GT/E uteleša lastnosti, ki so značilne za novi zanos znamke: izjemen čustveni vtis, učinkovito in okolju prijazno delovanje ter izrazita oblika in nemška natančnost izdelave.

Mejniki oblikovanja – 2010 Meriva

2010 Meriva

Meriva je večkrat nagrajeni Oplov oblikovalski jezik – združitev kiparske umetnosti in nemške natančnosti (uspešno predstavljen z Insignio leta 2008 in Astro leto kasneje) – popeljala še korak dlje. Poleg prepoznavnega videza Meriva nudi tudi številne inovativne funkcije, od sistema zadnjih sedežev FlexSpace® in vrat FlexDoors® s tečaji zadaj do prilagodljivega prostora za shranjevanje predmetov FlexRail®, zaradi katerih je prvakinja v prilagodljivosti v celotni avtomobilski industriji.

Mejniki oblikovanja – 2009 Astra

2009 Astra

Opel Astra je v kompaktni razred prinesla svojo interpretacijo večkrat nagrajenega oblikovalskega jezika znamke. S samozavestno obliko kupeja in elegantnimi podrobnostmi je modelu prinesla nov, športen videz. Z elegantnimi merami, naprej pomaknjeno kabino, ostrim kotom vetrobranskega stekla in proti zadnjemu delu padajočo strešno linijo je tradicionalno obliko petvratnih avtomobilov osvežila z eleganco in privlačnostjo.

Mejniki oblikovanja – 2008 Insignia

2008 Insignia

Oplov novi model visokega razreda Insignia je bil prvič predstavljen na londonskem mednarodnem avtomobilskem salonu. Z  revolucionarno obliko in izpopolnjeno tehnologijo je Insignia osvežila znamko s kvantnim preskokom. Takoj za tem je zaradi sloga, inovacij, varnosti in udobja prejela nagrado za avtomobil leta 2009. Insignia je utelesila novi oblikovni jezik, ki združuje kiparsko umetnost in nemško natančnost.

Mejniki oblikovanja – 2007 Flextreme

2007 Flextreme

Konceptno vozilo Flextreme je prvo predstavilo prelomno tehnologijo električnega pogonskega sistema E-Flex, ki sta ga razvili družbi GM in Opel. Poleg tega je novi oblikovni jezik, ki je bil prvič predstavljen z modelom GTC Coupé, popeljalo še korak naprej. Z zadnjimi vrati s tečaji zadaj, ki omogočajo udobno vstopanje v vozilo, veliko prozorno streho in dvojnimi vrati prtljažnika, ki se odpirajo s strani in dvignejo navzgor kot galebja krila, je to vozilo nadaljevalo Oplovo tradicijo snovanja izjemno prilagodljivih in praktičnih konceptnih vozil.

Mejniki oblikovanja – 1999 Zafira

1999 Zafira

Njena skrivnost je Flex7. S tem ekskluzivnim sedežnim sistemom je bilo Zafiro mogoče iz dvoseda v hipu spremeniti v sedemsedežno vozilo, ne da bi bilo treba odstraniti en sam sedež. Zafira je bila prvi model, ki je odražal Oplovo odločitev, da mora biti prilagodljivost notranjosti ključna značilnost oblikovanja vsakega avtomobila.

Mejniki oblikovanja – 1994 Tigra

1994 Tigra

Prvič je bil predstavljen športni kupe Opel Tigra. Tigra je temeljila na konceptnem vozilu z istim imenom, zgrajena pa je bila na platformi druge generacije modela Opel Corsa B. Opel Tigra Twin Top je leta 2004 v Ženevi prejela nagrado za kabriolet leta.

Mejniki oblikovanja – 1993 Corsa

1993 Corsa

Leta 1993 je bila predstavljena Corsa B, ki je hitro postala eden Oplovih najuspešnejših modelov po vsem svetu. Moderna oblika in prostorna notranjost sta bili popolnoma skladni z njeno varčnostjo.

Mejniki oblikovanja – 1989 Calibra

1989 Calibra

Opel je na frankfurtskem avtomobilskem salonu leta 1989 povzročil množično vznemirjenje s svojim elegantnim modelom s čistimi linijami in najboljšim koeficientom zračnega upora na svetu – 0,26. Vitka in privlačna Calibra je bila premišljeno zasnovana, tako da je imela dovolj prostora za štiri odrasle osebe in njihovo prtljago. Združevala je lepoto in funkcionalnost, kar je bil ključ do njenega in Oplovega uspeha v letih, ki so sledila.

Mejniki oblikovanja – 1968 GT

1968 GT

Po uspehu konceptnega vozila Experimental GT se je Opel odločil, da ga bo uvedel v proizvodnjo. Proizvodna različica je temeljila na platformi nove generacije Kadetta. Leta 1968 je Opel GT postal prvo evropsko konceptno vozilo, ki je bilo preneseno v množično proizvodnjo.

Mejniki oblikovanja – 1966 Kadett B Coupe

1966 Kadett B Coupe

Ta model, ki je črpal iz priljubljenosti kupejev s padajočim zadkom v ZDA, je hitro postal ena največjih Oplovih prodajnih uspešnic. Opel ga je izvažal v 120 držav, vključno z ZDA.