Opel Ampera-e z dosegom več kot 500 kilometrov.

29.9.2016

  • Svetovna premiera na Avtomobilskem salonu v Parizu: Ampera-e z največjim dosegom na električni pogon po standardu NEDC v svojem segmentu
  • Tiskovna konferenca: predstavitev na Oplovem razstavnem prostoru v Parizu danes ob 12.15 uri

 

Rüsselsheim/Pariz. Opel je temeljito naelektren: nemški proizvajalec avtomobilov je z Ampero-e na električni pogon, ki jo predstavlja na avtomobilskem salonu v Parizu, poskrbel za revolucijo v svetu električnih vozil. Zvezda salona z dosegom več kot 500 kilometrov (doseg z električnim pogonom, merjen v skladu s preizkusnim ciklom NEDC: >500 km, predhodni podatki) brez vmesnega polnjenja prevozi vsaj 200 kilometrov več od najbližjega tekmeca, kar se jih v tem razredu trenutno vozi po cestah.

 

“Z novo Ampero-e nadaljujemo največjo ofenzivo modelov v Oplovi zgodovini,” je povedal Oplov izvršni direktor dr. Karl-Thomas Neumann. “Ampera-e s svojim izjemnim dosegom omogoča praktično električno mobilnost za vsakdanjo rabo in je obenem nadvse zabavna.”

 

Čeprav je testni cikel NEDC pomemben zaradi primerjav, ne odraža vsakdanje realnosti. Pri dnevni uporabi na doseg vplivajo dejavniki, kot so značilnosti cestišča, vremenski pogoji, slog vožnje ali dodatne obremenitve, na primer prtljaga. Opel je zato preizkusil Ampero-e tudi v skladu s hitrostnimi profili, kot jih določa vozni cikel WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure, ‘svetovno usklajeni preizkusni postopek za lahka vozila’) (skrajšani preizkusni postopek). Rezultati WLTP so bliže dejanskim razmeram pri vožnji. Opel Ampera-e se je izkazala tudi v tem primeru: na osnovi preizkusa med razvojem so inženirji ocenili, da znaša kombinirani doseg v skladu z WLTP več kot 380 kilometrov. Seveda se bo doseg pri vsakdanji uporabi razlikoval glede na osebni slog vožnje in druge zunanje dejavnike.

 

Poleg brezskrbnosti med dolgimi potovanji Ampera-e navduši tudi z ognjevitostjo pravega športnega avta. Zmogljivost elektromotorja ustreza 150 kW/204 KM, zato sta pospeševanje iz mirovanja ali vključevanje na avtocesto dve od izjemnih vrlin Opel Ampere-e. Do hitrosti 50 km/h kompaktni avto pospeši v samo 3,2 sekunde. In ker so velike akumulatorske baterije s kapaciteto 60 kWh domiselno vgrajene v podvozje, je v vozilu obilo prostora za pet potnikov, prostornina prtljažnika pa se brez težav primerja z drugimi petvratnimi vozili v razredu kompaktnih avtomobilov. Poleg tega Ampera-e navduši s tipično Oplovo izjemno digitalno povezljivostjo, ki vključuje tudi sistem OnStar in projekcijo aplikacij pametnih telefonov.

 

“Naša Ampera-e ni niti eko-razkošje niti modni pripomoček in zagotovo ni zgolj ‘drugi avto’. Opel dokazuje, da je lahko električna mobilnost z najinovativnejšo tehnologijo dostopna veliko širši skupini uporabnikov – Ampera-e je Oplovo orodje za demokratizacijo električnih avtomobilov,” je povedal Oplov izvršni direktor dr. Karl-Thomas Neumann.

 

Današnja Oplova tiskovna konferenca na Avtomobilskem salonu v Parizu se bo začela ob 12.15 uri, na Oplovi strani za medije pa bo na voljo spletni prenos 'v živo'. Dogodku bo sledila nadaljnja objava za medije s fotografijami svetovne premierne predstavitve Ampere-e in dodatnimi pomembnimi informacijami o Oplovem novem električnem avtomobilu.