Naslednja generacija lahkih gospodarskih vozil skupine PSA Peugeot Citroën in korporacije General Motors se bo proizvajala v Vigu, v Španiji.

17.4.2015

PSA Peugeot Citroën (PSA) in General Motors (GM) sta naznanila, da bo proizvodnja naslednje generacije lahkih gospodarskih vozil segmenta B (B-LGV) obeh proizvajalcev v okviru njunega strateškega sodelovanja potekala v proizvodnem obratu skupine PSA v španskem mestu Vigo.

 

Vozila bodo nadomestila modele Citroën Berlingo, Peugeot Partner in Opel Combo. Zasnovali jih bodo na zadnji generaciji konstrukcijske osnove gospodarskih vozil skupine PSA. Prva vozila bodo prispela na tržišče v letu 2018.

 

Sodelovanje med skupino PSA in korporacijo GM temelji na uravnovešenem odnosu. Vozila obeh proizvajalcev se bodo med seboj jasno razlikovala in ujemala s celostno podobo vsake znamke.

 

Omenjeni program je že tretji od skupnih treh projektov, ki so bili dogovorjeni in pogodbeno sklenjeni decembra 2013. Ostali projekti vključujejo proizvodnjo vozila B-MPV (družinski enoprostorec segmenta B) v proizvodnem obratu korporacije GM v Zaragozi, v Španiji in proizvodnjo vozila C-CUV (križanec segmenta C) v proizvodnem obratu skupine PSA v Sochauxu, v Franciji.

 

O družbi General Motors

General Motors Co. (NYSE: GM, TSX: GMM) in njeni partnerji proizvajajo vozila v 30 državah in podjetje je vodilno na največjih in najhitreje rastočih svetovnih avtomobilskih trgih. Znamke GM vključujejo Chevrolet, Cadillac, Baojun, Buick, GMC, Holden, Isuzu, Daewoo, Jiefang, Opel, Vauxhall in Wuling. Več informacij o podjetju in njenih podružnicah, vključujoč OnStar, vodilno podjetje na področju varnosti in, varnosti vozil ter informacijskih storitev, najdete na http://www.gm.com.

 

O družbi PSA Peugeot Citroën

Skupina, ki združuje tri svetovno znane tržne znamke, Peugeot, Citroën in DS, je v letu 2014 po vsem svetu prodala 3 milijone vozil. Kot drugi največji evropski avtomobilski proizvajalec je v letu 2014 ustvarila 54 milijard evrov prometa. Uveljavlja se kot vodilni evropski proizvajalec z vidika emisij CO2, s povprečjem 110,3 grama CO2/km v letu 2014. Družba PSA Peugeot Citroën je navzoča v 160 državah. Ukvarja se tudi z dejavnostjo financiranja (Banque PSA Finance) in avtomobilsko opremo (Faurecia). Za več informacij obiščite www.psa-peugeot-citroen.com

 

Kontaktne osebe:

 

PSA Peugeot Citroen

Sadko Mezgec, 01/2004-227, sadko.mezgec@citroen.com

Barbara Kmet, 01/2004-230, barbara.kmet@peugeot.com