Novi majhen avtomobil velikega imena: Opel predstavlja KARLA.

11.9.2014

  • Novi petvratni vstopni model širi ponudbo Oplovih majhnih avtomobilov
  • Najbogatejša ponudba Opla med mini in majhnimi avtomobili doslej
  • Ime KARL, poklon enemu izmed sinov Adama Opla

 

Rüsselsheim. Nova generacija Opla Corse in modni trivratni Opel ADAM bosta v svojo družbo sprejela novega člana. Od poletja 2015 se jima bo pridružil novi mali avtomobil, petvratni Opel KARL. »KARL je kratko in lepo zveneče ime, ki si ga ljudje hitro zapomnijo ter predstavlja vrednote znamke Opel: nemški, čustven in dostopen,« pravi Tina Müller, Oplova direktorica marketinga.

 

S Karlom, ADAMOM in novo generacijo Corse, ki bodo vsi na trg pripeljali v manj kot 30 mesecih, bo imel Opel naslednjo leto najmočnejšo ponudbo med mini in majhnimi avtomobili v svoji zgodovini in eno najmlajših na trgu ta hip. Nova družina mini in majhnih avtomobilov bo zmogla zadostiti najrazličnejše zahteve in pričakovanja.

 

Skoraj štiri metre dolga Corsa ponuja izjemno udobje in pravšnje ravnovesje med velikostjo zunanjosti in notranje prostornosti, naj gre za družinsko usmerjeno petvratno različico ali športno kupejevsko trivratno izpeljanko. Z dolžino le 3,7 metra je ADAM prvak individualnosti, ki zagotavlja dinamično vožnjo, vrhunsko povezljivost ter najbogatejše možnosti individualnih izvedb, za vse tiste, ki želijo z avtomobilom izraziti svoj osebni življenjski slog. S 3,68 metra dolžine je KARL še bolj kompakten, a ima kljub temu pet vrat in do pet sedežev. To je domiseln in praktičen avtomobil na prepoznaven Oplov način, ki bo postavljen na izhodišče ponudbe znamke.

 

Ime KARL je poklon enemu izmed sinov Adama Opla, ki je ustanovil družbo leta 1862. Če je Adam podjetje naredil za največjega izdelovalca koles v Nemčiji, so njegovi sinovi Carl, Wilhelm in Friedrich leta 1898 vstopili v avtomobilski svet in naslednjo leto izdelali svoj prvi avtomobil.