Opel zagnal proizvodnjo nove Merive v Zaragozi.

15.1.2014

  • Nova Meriva – nadgrajena, učinkovitejša, atraktivnejša kot kadarkoli doslej
  • Antonio Cobo, izvršni direktor GM Španija je v tovarni Figueruelas, v družbi po stažu najmlajšega in najstarejšega delavca, pripeljal s tekočega traku prvo novo Merivo namenjeno prodaji
  • Nova merila kakovosti in zadovoljstva kupcev

 

Zaragoza. Včeraj je bil veliki dan za Opel v španski Zaragozi, saj je s tekočega traku pripeljala prva nova Meriva namenjena prodaji. Posodobljeno, učinkovitejšo in bolj funkcionalno kot kadarkoli doslej, so Oplovo prvakinjo fleksibilnosti s tekočega traku pripeljali Antonio Cobo, izvršni direktor GM Španija ter po stažu najmlajši in najstarejši delavec delavec v tovarni Figueruelas.

 

Ob edinstveni fleksibilnosti izstopa Oplov majhen enoprostorec tudi z osveženo, odločnejšo podobo in številnimi najsodobnejšimi tehnologijami, ki dodatno večajo njeno udobje in učinkovitost. Vsi motorji so skladni z merili Evro 6, vključno z novo generacijo motorja 1.6 CDTI, najtišjim in najbolj učinkovitim motorjem v razredu. Nova generacija informacijsko zabavnega sistema Opel IntelliLink s povečano hitrostjo delovanja in funkcionalnostjo odlično integrira funkcije pametnega telefona v avtomobil.

 

Ob prihodu na trg leta 2003 je prva generacija Merive vzpostavila segment majhnih enosprostorcev in postavila nova merila za fleksibilnost, dostopno širokemu krogu ljudi. Druga generacija, ki je pripeljala med kupce leta 2010, je lastna merila še povišala, kar ji je uspelo z inovativnimi rešitvami, ki niso povečale le fleksibilnosti, marveč tudi ergonomičnost. To velja tako za zadaj vpeta in naprej odpirajoča se zadnja vrata FlexDoors, s katerimi je odločno olajšano vstopanje v avtomobil, kot za variabilen sistem konfiguracije zadnjih sedežev FlexSpace. Izstopajo še vrhunsko ergonomična sprednja sedeža, številni predali in odlagalne površine ter izvirno Oplov sistem integriranega nosilca koles FlexFix na zadnjem delu. Vse te napredne rešitve, ki so jih prepoznali tudi neodvisni zdravstveni strokovnjaki, skupaj s privzdignjenim sedenjem, zagotavljajo sedanji Merivi tudi naziv prvakinje ergonomije.

 

Merilo kakovosti in zadovoljstva kupcev

 

Meriva je prepričljiva tudi glede varnosti, kakovosti in zadovoljstva kupcev. Na preizkusnem trku Euro NCAP je dosegla najboljšo oceno petih zvezdic. V poročilu TÜV Report 2014, objavljenem decembra 2013, v katerem je bilo zajetih osem milijonov rabljenih avtomobilov vseh znamk in vrst, je bila Opel Meriva prepoznana kot avtomobil z najmanjšo stopnjo kvarljivosti. V kategoriji dveh do treh let starih avtomobilov, v katero sodijo vse Merive druge generacije je ob preverjanju strokovnjakov TÜV Merriva prehitela vse avtomobile in pri tem izstopala kot najboljša v kakovosti med vsemi v Nemčiji pregledanimi avtomobili. Glede na vse to so ji podelili Zlati certifikat TÜV. Poleg strokovnjakov TÜV so Merivo, kot najboljšo proglasili tudi strokovnjaki J.D. Power Satisfaction Survey. V njihovi študiji zadovoljstva kupcev Vehicle Ownership Satisfaction Study (VOSS) je Meriva dosegla indeks 80,6, kar jo je med vsemi tekmeci v pregledu postavilo na prvo mesto. Ta dosežek je še posebej relevanten, ker strokovnjaki J.D. Power and Associates merijo zadovoljstvo uporabnikov, ki so lastniki, oziroma vozijo avtomobile v povprečju dve leti in imajo skladno s tem sorazmerno bogate izkušnje z lastništvom.

 

Nova Meriva vozi med kupce z razvejano ponudbo motorjev. Od bencinskih in dizelskih do motorja na LPG. Vsi so že danes skladni s strogimi merili Evro 6, ki bodo obvezna od septembra leta 2015 dalje.

 

»Opel Meriva je postavila merila za ergonomijo, cenovno dostopno fleksibilnost in kakovost v segmentu, ki mu pripada, če že ne za cel trg,« pravi Antonio Cobo, izvršni direktor GM Španija. » Da kot prvi zapelješ novi model s tekočega traku v tovarni, kot je naša, je zagotovo nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi. Preden smo zapeljali novi model s tekočega traku v naši tovarni, je bilo z veliko truda in talenta opravljenih veliko delovnih ur, s čemer se je težilo k najboljšim rešitvam. Vsi zaposleni so bili iz dneva v dan odločeni, da dajo od sebe največ in najboljše ter da dosežejo zastavljeni cilj: biti najboljši. Zato je nova Meriva boljša kot kdajkoli doslej.«