Sedaj na voljo na eBayu: ADAM, ki ga je dizajniral prvak Moto GP Rossi.

17.12.2013

  • Dražba stvaritve Valentina Rossija in oblikovalca Alda Drudija z Oplovo podporo
  • Zbrana sredstva bodo namenjena skladu Meyer O.N.L.U.S otroške bolnišnice Meyer v Firencah v Italiji

 

Rüsselsheim. Mali avtomobil za velike poteze. Danes (17. decembra) je na eBayu stekla dražba ‘Opel ADAM & Vale for charity’. Z dražbo zbran denar bo predan skladu otroške bolnišnice Meyer – Meyer O.N.L.U.S. v Firencah v Italiji. Za enkraten in zabaven avtomobil sta ambasador Opla Valentino Vale Rosi in zvezda oblikovanja Aldo Drudi potrebovala tri mesece. Aldo Drudi je na novo zasnoval notranjost, ki je sedaj opremljena z barvami in usnjenimi izdelki blagovne znamke Dainese. Pri tem je opazen kreativni vpliv Valentina Rossija. Zvezdnik prvenstva Moto GP, znan tudi z vzdevkom The Doctor, je namreč prvaku individualizma s številnimi izvirnimi zamislimi vdahnil njemu lastno noto. Tako je na primer Rossijeva dirkaška številka 46 v neonskih barvah, njegov podpis pa se razteza preko pokrova motorja.

 

Valentino Rossi se je projektu pridružil z navdušenjem. »Zelo sem vesel, da je nastal tako enkraten avtomobil in upam, da bom lahko sodeloval pri naslednjih tovrstnih projektih. Skupaj lahko storimo veliko pri podpori sklada bolnišnice Meyer O.N.L.U.S.,« je dejal Rossi.

 

Otroška bolnišnica Meyer O.N.L.U.S. je prepoznavna po svojskem pristopu in osredotočenosti na dobro počutje otrok, s sočasnim poudarkom na številnih aktivnostih, ki dvigujejo kakovost bivanja otrok in njihove družine v času bivanja v bolnišnici. Bolnišnica je toplo pozdravila dobrodelno pobudo Opel ADAM & Vale za dobrodelnost. Tommaso Langiano, generalni direktor univerzitetne bolnišnice Meyer in predsednik sklada Meyer pravi: »Opel, Valentino Rossi in Aldo Drudi so nam izkazali velikodušnost za katero se jim iskreno zahvaljujemo. Zbrana sredstva bomo porabili za opremo naše sobe z igrali, kjer se otroci igrajo, spremljajo pouk in se učijo brati s strokovnimi vzgojitelji.«

 

Dražba ‘Opel ADAM & Vale for charity’ poteka na spletnem naslovu http://www.meyer.it/adam46/. Rast zneska zbranih sredstev je mogoče spremljati na spletnem naslovu Meyer O.N.L.U.S. http://www.meyer.it/ , kjer je na voljo tudi več informacij.