Poročilo DEKRA 2012: Astri in Insignii najboljša ocena kakovosti

13.1.2012

  • Opel Astra je zmagovalka v skupni razvrstitvi, z najmanj okvarami
  • Tretje zaporedno prvo mesto Opla
  • Insignia je ponovno najboljša v srednjem razredu

 

 

Rüsselsheim. Opel Astra je avtomobil z najmanj okvarami po ugotovitvah »Poročila o rabljenih avtomobilih DEKRA 2012«. Z indeksom 96,9 odstotka je Opel Astra dosegla najboljšo oceno med vsemi preizkušenimi avtomobili v kategoriji »Najboljša posamična ocena«. S tem je Opel dosegel najboljšo oceno in zmago že tretjič. Pred Astro sta dve leti zapored bili zmagovalki Corsa (2010) in Insignia (2011).

 

Letos je Astra za malenkost prehitela Insignio in tako v kategoriji »Najboljša posamična ocena« zasedla drugo mesto. A je tudi Insigniin dosežek izjemen, saj je z indeksom kvarljivosti 96,0, najbolje ocenjen avtomobil v srednjem razredu. Tekmece je prehitela z občutnim naskokom. »Dejstvo, da ima naša znamka z enim od modelov, že tretje leto zapored najboljšo oceno v poročilu DEKRA, je vsekakor zgovoren, dodaten dokaz o njihovi izjemni kakovosti,« pravi Alain Visser, podpredsednik Opla za prodajo, marketing in poprodajo. »Zavezani smo k temu, da zagotavljamo zanesljivost, eno izmed najpomembnejših vrednot Opla.«

 

DEKRA sestavlja letno poročilo o rabljenih avtomobilih, z natančnim ocenjevanjem v osmih razredih vozil in treh razvrstitvah glede na število prevoženih kilometrov. Poročilo izhaja iz 15 milijonov pregledov, opravljenih na 230 različnih modelih. DEKRA pri tem upošteva le tipične okvare in nepravilnosti, ki izhajajo iz rabe avtomobila. To so na primer korozija izpušnega sistema ali slabše delovanje vzmeti in blažilnikov, s čemer je mogoče opraviti natančno oceno trajnosti brezhibnega delovanja vozil. Napake, ki so povezane s servisiranjem in vzdrževanjem vozila, kot so obrabljene, oziroma poškodovane pnevmatike, ali metlice brisalnikov, se pri tem ne upošteva.

 

DEKRA je ena izmed vodilnih organizacij v svetovnem merilu po strokovnosti na področjih kot so varnost, kakovost in okoljevarstvo. Družba zaposluje 24.000 ljudi v več kot 50 državah.