Izpopolnjen Oplov sistem FlexFix lahko nosi tudi štiri kolesa

19.4.2012

Rüsselsheim. Izpopolnjen nosilec koles druge generacije FlexFix zmore sočasno nositi celo štiri kolesa. Inovativen, ekskluzivno Oplov sistem integriran v zadnji odbijač je na voljo v Astri Sports Tourer in Zafiri Tourer. Omogoča sproščen prevoz koles brez stresa ob družinskih, oziroma izletih s prijatelji.

Izboljšan sistem FlexFix v Astri Sports Tourer in Zafiri Tourer izhaja iz nosilca za dva kolesa, kolikor jih je mogoče vpeti na nosilec pri Corsi, Merivi, petvratni Astri in Antari. Po novem ponuja številne inovativne rešitve, med katerimi tudi večjo nosilnost. Obe kolesi imata namreč sedaj maso do 30 kilogramov (doslej 20 kilogramov). To pomeni, da je mogoče na nosilec vpeti tudi vse bolj priljubljena, sorazmerno težka e-kolesa.

Del sistema druge generacije je tudi poseben komplet za nadgradnjo, adapter, s pomočjo katerega je mogoče na nosilec vpeti še dve dodatni kolesi, s posamično maso do 20 kilogramov. Skupna nosilnost tako znaša 80 kilogramov. Posebna pritrdišča iz gume zagotavljajo, da so kolesa varno, trdno vpeta. Ob tem je mogoče novi nosilec tudi zakleniti in kolesa ob postanku zaščititi pred krajo. Med številne prednosti sistema FlexFix druge generacije sodi tudi možnost odklona, ko je nosilec popolnoma obremenjen, kar omogoča odpiranje prtljžnika in preprosto doseganje notranjosti.

Vgrajena, ekskluzivno Oplova, do uporabnika prijazna ergonomična fleksibilnost

S sistemom FlexFix ostaja Opel edini izdelovalec avtomobilov, ki kupcem zagotavlja popolnoma integriran nosilec za kolesa, trajno nameščen na avtomobilu. Uporaba nosilca za kolesa je zelo preprosta, saj ga je mogoče ročno nastaviti, brez uporabe posebnih orodij. Ko ni v uporabi se v popolnosti zloži v zadnji odbijač. To je dodaten dokaz izjemne fleksibilnosti, posebej značilne za Opel.

Med velike prednosti sistema Opel FlexFix sodi tudi majhna višina. Nanj namreč ni potrebno, tako kot pri strešnih nosilcih, dvigovati kolesa nad glavo. Strokovnjaki za zdravje hrbta, združenja Aktion Gesunder Rücken, so izpostavili to lastnost sistema že pri novi generaciji Merive, saj so ji tudi zaradi nosilca FlexFix podelili poseben znak za potrditev celostne ergonomičnosti.

Glede na to, da so kolesa vpeta na zadnjem delu avtomobila, za uporabo sistema ne velja posebna hitrostna omejitev na 120 km/h, kot velja za vožnjo s kolesi vpetimi na strešnem nosilcu.

Za nosilec FlexFix je potrebno odšteti (priporočene maloprodajne cene v Sloveniji) od 550 evrov dalje pri Corsi, 590 evrov pri Merivi, 620 evrov pri Astri s petimi vrati in 965 evrov pri Antari. Za izboljšan sistem Flex je potrebno odšteti 730 evrov pri Astri Sports Tourer in 957 evrov pri Zafiri Tourer. Posebni adapter, za tretje in četro kolo pri nosilcu druge generacije stane 225 evrov.