Novi Opel ADAM S: Žepna raketa pripravljena za vzlet.

3.3.2014

  • Premiera v Ženevi: nova, najbolj zmogljiva zvezda ADAMOVE družine
  • Posebnost: motor 1.4 Turbo s 110 kW/150 KM in ekskluzivno zmogljivo podvozje za ADAM S
  • Moč: impresivne zavore OPC s štirimi kolutnimi zavorami
  • Prepoznavno: izvedba Red 'n Roll in številne možnosti individualne izbire
  • V živo na odru: Opel bo novinarsko konferenco predvajal v živo iz Ženeve

 

Rüsselsheim. Trenden, kar se da individualno opremljen in zapeljivo športen ADAM S razkriva novo, zmogljivostno vročo možnost z vrha ponudbe super kul avtomobilske družine. Z motorjem 1.4 Turbo ECOTEC največje moči 110 kW/150 KM, športnim podvozjem, zavornim sistemom OPC in prepoznavno izvedbo Red 'n Roll je ADAM S že na pogled močan, iskriv in ostro odziven. Na Oplovem razstavnem prostoru 84. Mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi je ADAM S javnosti premierno predstavljen z ostalimi novimi modelih ADAMA, gnanimi z novo generacijo trivaljnega motorja 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo in z novim crossoverjem ADAMOM ROCKSOM. Vsi odkrivajo kako zabavna in bogato raznolika bo družina ADAM v naslednjih letih, z motorji največjih moči od 51 kW/70 KM do 110 kW/150 KM, z ADAMOM S v vrhu ponudbe. Izjemnim atributom ADAMA, kot je najboljša povezanost na trgu ter neprimerljive možnosti individualnih izvedb, bo dodal avtomobilske mišice in športni duh.


Za tiste, ki želijo doživeti svetovno premiero Oplovih novosti, med katerimi sta tudi ADAM S in ADAM ROCKS, bo Opel novinarsko konferenco predvajal v živo z razstavnega prostora 2231 v dvorani 2, v torek 4. marca od 11. do 11.15. ure.


Žepna raketa s turbinskim polnilnikom


Z največjo močjo 110 kW/150 KM in največjim navorom 220 Nm se posebna izvedba motorja 1.4 Turbo ECOTEC v ADAMU S postavlja s specifično močjo 100 KM/l delovne prostornine. S turbinskim polnilnikom podprt motor je bil za ADAM S namensko razvit iz obstoječega štirivaljnika delovne prostornine 1,4 litra. Doseže za 50 odstotkov več moči in za 70 odstotkov več navora, kot atmosferski 1,4-litrski motor. V kombinaciji z ročnim šeststopenjskim ročnim menjalnikom zagotavlja ADAMU S največjo hitrost 220 km/h.


Motor ADAMA S ima dve odmični gredi za nenehno prilagodljivo spreminjaje faz odpiranja ventilov in turbinski polnilnik integriran z izpušno vejo, za sočasno zagotavljanje majhne masa in kompaktne zgradbe. Med številne rešitve zmanjševanja mase sodi tudi blok motorja iz litega železa votle strukture, votla ročična gred in plastična sesalna veja. Motor, ki s sestavo izpušnih plinov že zadovoljuje ostra merila Euro 6, je opremljen s tehnologijo Start/Stop.


Poleg večje moči, veča zapeljivost in prepričljivost žepne rakete tudi posebna nastavitev podvozja, ekskluzivna za ADAM S ter oster in neposreden volan. Zmogljivost zavornega sistema je povečana z velikimi zavornimi koluti, spredaj 16 in zadaj 15-palčnimi, z rdečimi ohišji zavornih čeljusti izvedbe OPC. Na 18-palčnih platiščih so nameščene pnevmatike mer 225/35 R 18.


Izvirna podoba izvedbe Red 'n Roll


Z rdečo barvo karoserije in streho antracitno sive barve, s posebnim strešnim spojlerjem napoveduje ADAM S na avtomobilskem salonu v Ženevi serijsko izvedbo avtomobila. Prečka z logom znamke na maski motorja in ohišja zunanjih vzvratnih ogledal so športne izvedbe z zunanjostjo elementov iz ogljikovih vlaken. Sprednji spojler, bočne obrobe, izvedba zadnjega odbijača in izstopajoča izpušna cev prepričljivo vpadljivo zaokrožajo zunanjost ADAMA S.


V notranjosti izstopa izvirna izvedba Red 'n Roll s sprednjima sedežema Recaro Performance (usnje in Morrocana). Izvedba združuje volanski obroč, prestavno ročico in ročico ročne zavore v rdečem usnju ter rdeče bele vstavke v armaturni plošči in na oblogah vrat. Še večjo stopnjo individualizacijo omogočajo še številni drugi dodatki.


ADAM S ima zatemnjene zadnje šipe, dnevne luči z diodami LED, posebno izvedbo zadnjih luči, elektronsko klimatsko napavo in sofisticiran, večkrat nagrajen Oplov sistem IntelliLink, z najsodobnejšimi možnostmi povezovanja in številnimi aplikacijami. Informacijsko zabavni sistem je popolnoma kompatibilen s pametnimi telefoni, delujočimi z operacijskima sistemoma ANDROID in Apple iOS. Ponuja tudi povezavi USB in Bluetooth ter uporabo pretočnih avdio vsebin. Združuje še sedem zvočnikov in sedempalčni visokoresolucijski barvni zaslon z upravljanjem na dotik. Oplov pametni sistem IntelliLink omogoča uporabo aplikacije BringGo za navigacijsko napravo ter aplikaciji Stitcher in Tuneln. Za povezane naprave delujoče na osnovi operacijskega sistema Apple iOS je mogoče uporabiti tudi govorno upravljanje SIRI EYES FREE. Vsa ta varna in za uporabo posebej preprosta tehnologija omogoča ADAMU, da je najbolje povezan majhen avtomobil na trgu.