Opel ADAM zmagal v izboru za najboljši dizajn notranjosti

5.6.2013

Prvo mesto v izboru »Automotive Interiors EXPO 2013 AWARD« v kategoriji serijsko izdelanih avtomobilov

 

Stuttgart. Malemu avtomobilu je pripadla velika čast. Opel ADAM je namreč v sklopu sejma »Automotive Interiors EXPO 2013«, ki te dni poteka v Stuttgartu prejel priznanje za najboljši dizajn notranjosti serijsko izdelanih avtomobilov. Modni urbani avtomobil je bil izbran za najboljšega med izjemnimi tekmeci kot so Alfa 4C, Jaguar F-Type, Renault Clio in novi Range Rover. Posebno priznanje EXPO AWARD se podeljuje za zasnove, materiale, površine, posebej izdelane dele in komponente notranjosti avtomobila ter opreme. Žirijo izbora, ki izbira najboljše v sedmih kategorijah, sestavljajo priznani avtomobilski novinarji z vsega sveta.

 

Elizabeth Wetzel, direktorica zadolžena za notranji dizajn Opel ADAM je posebej zadovoljna z zmago njene stvaritve: »Individualizacija notranjosti je ena izmed ADAMOVIH poglavitnih lastnosti. Naš mali avtomobil sodobnega življenjskega sloga ponuja skoraj 82.000 kombinacij različnih izvedb in slogov notranjosti. EXPO AWARD je izjemno priznanje za Oplovo celotno dizajnersko ekipo.«

 

Ob podelitvi priznanja avtomobilu je žirija storila še korak dlje in imenovala Elizabeth Wetzel za dizajnerko notranjosti leta. Podelila ji je torej izjemno cenjeno priznanje v avtomobilski industriji.

 

Priznanje za dizajn je še ena, posebej opazna potrditev privlačnosti in prepričljivosti Opel ADAMA. Novinec, ki je med kupce zapeljal aprila 2013 je doslej že zmagal v petih izborih. Med ostalim tudi v posebej inovativnem izboru »Plus X AWARD«, kakor tudi v priznanem dizajnerskem izboru red dot.