Novi Opel Grandland X med finalno šesterico AUTOBEST 2018

5.10.2017

  • Pred kratkim so ga testirali, zdaj je že v finalu: Grandland X je po mnenju žirije eden “najboljših avtov, kar jih je mogoče kupiti v Evropi”
  • Prepričljive odlike: novi Oplov kompaktni športni terenec navduši z oblikovanjem, vodilnimi tehnologijami in funkcionalnostjo
  • Zgodba o uspehu: Opel je dobitnik številnih nagrad v prestižni mednarodni konkurenci

 

Rüsselsheim. Čeprav se je šele pred nedavnim predstavil na Avtomobilskem salonu v Frankfurtu in so ga avtomobilski novinarji različnih medijev komaj uspeli dobro preizkusiti, je novi Opel Grandland X uspešno prehitel številne tekmece in postal eden od finalistov za evropsko priznanje “AUTOBEST 2018”. Novico je danes objavila žirija tega prestižnega mednarodnega tekmovanja. Žirijo sestavljajo novinarji iz 31 evropskih držav, ki testirajo nove modele, primerne za osvojitev cenjenega priznanja. Zmagovalec osvoji naziv ‘Najboljši nakup med avtomobili v Evropi 2018’ (Best Buy Car of Europe 2018). Z vstopom v finale se je dinamični Oplov kompaktni športni terenec uvrstil med šest najmočnejših kandidatov za zmago. Žirija tekmovanja AUTOBEST ocenjuje različne kategorije vozil, kot so prilagodljivost, oblikovanje in nove tehnologije, pa tudi servisno omrežje, razpoložljivost delov in cena.

 

Novi Opel Grandland X se odlikuje na številnih področjih: navduši s sodobnimi, športnimi potezami, ‘kul’ terenskim videzom in značilnimi prednostmi SUV-jev, kot sta višji sedežni položaj in dobra preglednost v vse smeri. Poleg tega je pustolovski novinec opremljen s številnimi vodilnimi tehnologijami, kot je elektronski sistem za nadzor oprijema IntelliGrip, v notranjosti pa z obilico prostora in udobja razvaja do pet potnikov. Vse našteto dopolnjuje privlačno razmerje med ceno in zmogljivostjo, zato se je novi izzivalec v segmentu SUV uspešno uvrstil v finale tekmovanja AUTOBEST 2018. Za končno oceno bo žirija opravila dodatne preizkusne vožnje in preverjanja na testni progi v Vairanu v Italiji. Zmagovalca – avto s prestižnim nazivom ‘Najboljši nakup med avtomobili v Evropi’ – bodo objavili sredi decembra.

 

Grandland X kot Oplov najnovejši tekmovalec sledi odlični Oplovi tradiciji. Proizvajalec avtomobilov s sedežem v Rüsselsheimu je v zadnjih letih osvojil številne nagrade in priznanja v različnih kategorijah prestižnega tekmovanja AUTOBEST:

 

  • Leta 2007 in 2015 je Opel Corsa osvojila nagrado AUTOBEST in obema generacijama vsestranskega majhnega avtomobila zagotovila naziv ‘Najboljši nakup med avtomobili v Evropi’.
  • Leta 2009 je Opel Insignia prve generacije osupnila žirijo s svojim oblikovanjem in osvojila nagrado DESIGNBEST.
  • Po drugi strani sta Opel Ampera in Opel Ampera-e predstavili možnost do okolja prijazne mobilnosti in obe osvojili nagrado ECOBEST, prva leta 2011 in druga leta 2016.
  • Opel Astra aktualne generacije je leta 2015 osvojila nagrado SAFETYBEST s svojimi trendovskimi IntelliLux LED® matričnimi žarometi.
  • In ker po mnenju žirije Oplovo geslo ‘kiparska umetnost z nemško natančnostjo’ velja tako za modele avtomobilov kot za celotno podjetje, so Oplu leta 2016 podelili laskavi naziv COMPANYBEST.