Skip To Content
Polnjenje

Kaj morate vedeti o polnjenju električnega avtomobila

Tukaj boste našli vse informacije in odgovore na vprašanja glede polnjenja električnega vozila!

Prvo dejstvo: skupaj s svojim električnim Oplom boste prejeli osnovni kabel za polnjenje – to pomeni, da boste vedno varni in boste lahko kadarkoli za polnjenje uporabili standardno gospodinjsko vtičnico.

 

Za vsakodnevno polnjenje boste morda želeli uporabiti hitrejše polnjenje ali boste polnili vozilo drugje in ne doma. V tem primeru ste na pravi strani: v nadaljevanju boste našli nasvet, kateri kabel je najprimernejši za vaše potrebe, prav tako boste odkrili, katera zasebna polnilna postaje je najboljša izbira za vas. Poleg tega boste spoznali storitve naše pametne zasebne polnilne postaje, kot je upravljanje stroškov. Na koncu boste videli: električna vožnja je izjemno zabavna – in polnjenje vašega vozila je preprosto kot polnjenje vašega pametnega telefona.

Pravi kabel za vas

Na voljo so različne možnosti, od za uporabo pripravljenih domačih polnilnic do izjemno hitrega polnjenja na polnilnih postajah z enosmerni tokom

Pripravljeni na pot: vaša gospodinjska vtičnica

1,8 kW

 

Polnjenje prek običajne gospodinjske vtičnice je preprosta rešitev: posebna namestitev ni potrebna. To je super prilagodljiva rešitev, saj so gospodinjske vtičnice povsod na voljo.

 

Komunikacijo med vozilom in polnilno točko zagotavlja tako imenovani krmilnik v kablu (ICCB), ki omogoča varno polnjenje.

 

Upoštevajte pa, da je tipična hitrost polnjenja približno 10 km dosega na uro polnjenja1. Zato vam za redno polnjenje vašega električnega vozila priporočamo eno od naših zasebnih polnilnih postaj.

 

Ta možnost polnjenja je najustreznejša v naslednjih primerih …

 

 • Potrebujem rezervno rešitev v primeru, da ne najdem javne polnilnice v okolici prijateljeve hiše itd.
 • Imam priključno hibridno vozilo (PHEV), ki ga je možno napolniti čez noč2
Izboljšano domače polnjenje: sistem Green’ up proizvajalca Legrand

3,7 kW

 

Legrandova vtičnica Green’ up je izboljšana gospodinjska vtičnica, ki zagotavlja dvakratno hitrost polnjenja (približno 20 km dosega na uro polnjenja1) v primerjavi z osnovnim domačim kablom (kabel "Mode 2") in standardno vtičnico.

 

Za zagotavljanje dodatne zmogljivosti je potreben tudi izboljšani domači kabel, priključen na to vtičnico3. Skupaj zagotavljata maksimalno moč in jamčita hitro polnjenje v varnem načinu brez pregrevanja.

 

Napotek: zanesite se na strokovno znanje naših priporočenih ponudnikov polnilnih postaj in izvajalce vgradnje polnilnih postaj na objektih, ki vam bodo zagotoviil odlično namestitev! 

 

Ta možnost polnjenja je najustreznejša v naslednjih primerih …

 

 • Običajno dnevno prevozim precej manj od 200 km.
 • Vozilo najpogosteje polnim drugje, npr. v službi.
 • Imam priključno hibridno vozilo (PHEV), ki ga je možno napolniti v približno 4 urah2.
Pospešeno polnjenje: doma ali na poti

7,4 kW / 11 kW

 

Želite hitro in priročno polniti doma? Potem je prava rešitev za vas na zid ali stebriček nameščena polnilna postaja.

 

Opel nudi različne vrste zasebnih polnilnih postaj in pametnih polnilnih postaj, skladnih z vgrajenim polnilnikom (OBC) vašega vozila: eno- ali trifaznim.

 

Zasebna polnilna postaja je običajno opremljena s fiksnim polnilnim kablom "Mode 3". Ta je enak, kot se uporablja za polnjenje na javnih polnilnicah z izmeničnim tokom (AC). Za uporabo na poti si morate zagotoviti še prenosni kabel!

 

Ta možnost polnjenja je najustreznejša v naslednjih primerih …

 

 • Redno polnim svoje električno vozilo doma ali na poti.
 • Za dnevne razdalje moram vozilo napolniti prek noči
Hitre javne polnilnice
Ob avtocestah boste pogosto našli hitre polnilnice (polnilne postaje z enosmernim tokom) – medtem ko si boste privoščili 30 minut premora za kavico, boste baterijo svoje Corse-e napolnili do 80 %1!. 

Polnilni kabel "Mode 4" je pritrjen neposredno na polnilno postajo z enosmernim tokom.

 

Upoštevajte, da imajo priključek za polnjenje z enosmernim tokom (kombinirani polnilni sistem = CCS4) samo naša povsem električna vozila (BEV), priključni hibridi (PHEV) pa te možnosti zaradi manjše kapacitete baterije ne ponujajo.

 

Ta možnost polnjenja je najustreznejša v naslednjih primerih …

 

 • Za daljše razdalje moram vozilo napolniti na poti.
Vsestranska rešitev: univerzalni polnilnik

1,8 kW do 11 kW

 

Z univerzalnim polnilnikom lahko naredite vse: polnite prek gospodinjske vtičnice, industrijske vtičnice (treba je namestiti posebno vtičnico) in prek javnih polnilnic z izmeničnim tokom (AC).

 

Zagotavlja zmogljivost polnjenja do 11 kW (približno 60 km dosega na uro polnjenja), a zahteva, da imate tudi doma vgrajeno trifazno vtičnico (CEE16). Ob priklopu na standardno gospodinjsko vtičnico je kabel enako zmogljiv kot polnilni kabel "Mode 2".

 

Napotek: univerzalni polnilnik lahko uporabite tudi za polnjenje v tujini!

 

Adapterje za različne vrste vtičnic najdete v spletnem katalogu dodatne opreme Opel+. 

 

Ta možnost polnjenja je najustreznejša v naslednjih primerih …

 

 • Priročno polnjenje čez noč doma.
 • Običajno vozil znotraj dosega mojega električnega vozila in ga najpogosteje polnim doma.
 • Univerzalni polnilnik pustim doma in ga uporabljam kot zasebno polnilno postajo.
 • Občasno se odpravim na daljše vožnje in vzamem univerzalni polnilnik s sabo, da lahko vozilo napolnim povsod, kjer je na voljo ustrezna vtičnica.
 • Večkrat želim ali moram polniti med potjo – v tem primeru vam priporočamo zasebno polnilno postajo doma in lahek polnilni kabel za "Mode 3" za polnjenje na poti.

1Vrednosti veljajo za Corso-e. Čas polnjenja je odvisen predvsem od moči v vozilo vgrajenega polnilnika, polnilnega kabla ter vrste in moči uporabljene polnilne postaje. Za več informacij o načinih meritev po NEDC in WLTP se obrnite na trgovca z vozili Opel*.

 

2Vrednosti veljajo za model Grandland Hybrid4. Čas polnjenja je odvisen predvsem od moči v vozilo vgrajenega polnilnika, polnilnega kabla ter vrste in moči uporabljene polnilne postaje. Za več informacij o načinih meritev po NEDC in WLTP se obrnite na trgovca z vozili Opel*.

 

3Ob priklopu na standardno gospodinjsko vtičnico je izboljšani domači kabel enako zmogljiv kot polnilni kabel "Mode 2".

 

4Priključek za kombinirani polnilni sistem (CCS) je izboljšana različica priključka "Mode 2", dodana sta mu dva kontakta, ki omogočata hitrejše polnjenje.

Namestite zasebno polnilno postajo za svoj električni avto

Če imate električni avto, je najbolj priročno, da ga polnite doma s polnilno postajo, nameščeno na zidu ali stebričku. Tako imenovane zasebne polnilne postaje odlično dopolnjujejo vozilo in ga napolnijo hitreje od standardne gospodinjske vtičnice

Zasebne polnilne postaje so zelo preproste za uporabo, saj so že pripravljene za samodejni način uporabe. Naprednejše pametne zasebne polnilne postaje so prav tako preproste za uporabo, a poleg polnjenja nudijo še več funkcij. Skupaj z aplikacijo za pametno polnilno postajo postane polnjenje profesionalna izkušnja, saj vam prinaša prednosti storitev, kot so poročanje, načrtovanje ravnovesja obremenitev, upravljanje različnih uporabnikov in vzdrževanje na daljavo.

 

Pri Oplu nudimo različne vrste zasebnih polnilnih postaj in pametnih polnilnih postaj. Tukaj vam bomo pomagali izbrati tisti način polnjenja, ki najbolje ustreza vašim potrebam, pri tem pa bomo upoštevali skladnost z vgrajenim polnilnikom vašega vozila, električne faze in hitrost polnjenja.

Ponudba zasebnih polnilnih postaj

Enofazne / 3,7 in 4,6 kW ali 7,4 kW

Trifazne / 11 kW

 

Idealna rešitev za vašega električnega Opla, ki je na voljo v enofazni in trifazni različici. Seveda lahko svoj avto z vgrajenim trifaznim polnilnikom polnite tudi prek enofazne zasebne polnilne postaje, a se boste morali sprijazniti s počasnejšim polnjenjem. Za hitrejše polnjenje izberite v naši ponudbi posebno trifazno polnilno postajo.

 

To je prava rešitev zame v naslednjih primerih …

 

 • Praviloma polnim vozilo doma.
 • Dodatne funkcije razen polnjenja zame niso pomembne.

 

Oglejte si našo ponudbo zasebnih polnilnih postaj v spletnem katalogu dodatne opreme Opel+:

Ponudba pametnih zasebnih polnilnih postaj

Enofazne / 7,4 kW

Trifazne / 11 kW ali 22 kW

 

Idealna rešitev za vse, ki si delijo polnilno postajo, ali želijo imeti pregled nad stroški za porabljeno energijo ali jih upravljati glede na različne zahteve. Zagotovite si popoln nadzor z aplikacijo za pametno polnilno postajo. Na voljo je tako za enofazne kot za trifazne polnilne postaje.

 

To je prava rešitev zame v naslednjih primerih …

 

 • Poleg polnjenja želim še dodatne funkcije, kot sta poročanje in vzdrževanje na daljavo.
 • Polnilno postajo si delim z drugimi in želim popolno poročilo o individualni porabi energije.

 

Oglejte si našo ponudbo zasebnih polnilnih postaj v spletnem katalogu dodatne opreme Opel+:

Čas polnjenja

Primerjajte čase polnjenja različnih kablov in polnilnih postaj

Corsa-e ali Grandland Hybrid4? Prenesite dokument PDF s podatki o modelu, ki vas zanima.

Namestitev

Po izbiri zasebne polnilne postaje vam lahko pomagamo tudi pri njeni namestitvi

Pa začnimo

Kupite Oplovo polnilno postajo pri izbranem trgovcu in se zanesite na strokovno znanje naših priporočenih ponudnikov polnilnih postaj in izvajalce vgradnje polnilnih postaj na objektih, ki zagotavlja odlično namestitev in po meri prilagojeno pomoč za vašo možnost polnjenja.

Dodatna oprema Opel+ za polnjenje električnih avtomobilov

Polnjenje? Brez skrbi! Električno vozilo ali priključni hibrid, polnjenje doma ali z javnimi polnilnicami, preprosto ali pametno polnjenje – pri nas je na voljo najboljša dodatna oprema za polnjenje vašega vozila v skladu z vašo izbiro. Pestra ponudba: različni polnilni kabli, zasebne polnilne postaje, prilagodljive rešitve in ostala dodatna oprema.