Skip To Content
BEV, PHEV, E-REV

Družina e-vozil

Električna vozila pokrivajo spekter - od tistih, ki so v glavnem mehansko vodeni, do tistih, ki so izključno na električni pogon:

Mehki hibrid (mHEV)

Mehki hibridi se poganjajo z motorjemz notranjim zgorevanjem, izboljšanim s kompaktnim elektromotorjem (<20kW) kot dodatnim spodbujevalnikom, npr. 48-voltni rekuperacijski sistem. Podpira motor z zgorevanjem, da zniža porabo goriva in zagotavlja izboljšan navor. Mehki hibridi niso izključno električno prevozno sredstvo..

Polni / močni hibrid (sHEV)

Vozilo z motorjem z notranjim zgorevanjem in motorjem na baterije. Poganja ga motor z notranjim zgorevanjem, vendar je pri počasnih hitrostih (do 50 km / h) in na kratkih razdaljah (približno 3 km) možen tudi čisti električni pogon. Električno energijo, ki je potrebna za delovanje električnega motorja, proizvaja motor z notranjim zgorevanjem.

Priključni hibrid (PHEV)

Kot polni hibrid, vendar lahko priključni hibridi vozijo z večjo hitrostjo (do 130 km / h) in večje razdalje (približno 40 km) samo z električno energijo. Motor z zgorevanjem napolni baterijo, če napajanja ni dovolj. Baterijo lahko napolnite tudi z zunanjim napajalnikom moči.

Vozilo s podaljšanim dometom (E-REV)

Baterijsko električno vozilo, ki vključuje majhen pomožni motor z notranjim zgorevanjem izključno za polnjenje akumulatorja. V nasprotju s priključnim hibridom razširitveni domet ne more mehansko zagnati vozila.

Baterijsko električna vozila (BEV)

Deluje izključno na električnem motorju, ki ga poganja baterija, zato fosilno gorivo ni potrebno. Baterija se polni z zunanjimi napajalniki. Lokalno 100% brez emisij.

Električna vozila na gorivne celice (FCEV)

FCEV prav tako deluje izključno na električni motor, vendar v nasprotju z BEV, elektriko proizvajajo vodikove gorivne celice namesto baterij. Vodikove gorivne celice proizvajajo električno energijo s kombiniranjem vodika in kisika. Tako kot BEV je tudi FCEV lokalno brez emisij.

Opel trenutno izdeluje dve baterijski električni vozili – Corso-e in Ampero-e – in eno priključno hibridno električno vozilo – Grandlanda x Hybrid4. Podrobneje si oglejmo obe vrsti:

Baterijska električna vozila imajo:
  • Elektromotor in baterijo
  • Baterijo, polnjeno s kablom na polnilni postaji (zasebna / javna)
  • Med delovanjem vozila, se baterija polne z rekuperacijo: zavorna energija se pretvori nazaj v električno energijo, kadarkoli nogo spustite iz stopalke za plin ali pritisnete na zavore
  • Povprečni doseg vožnje je močno odvisen od modela, voznega vedenja, okoljskih pogojev in zmogljivosti baterije. Nekateri modeli lahko vozijo celo več kot 300 km - na podlagi danega testnega cikla. Domet Corsa-e je 330 km (WLTP)1, doseg Ampera-e je 423 km (WLTP)1
  • Lokalna vožnja brez emisij
 
Odkrijte več
Priključno hibridna vozila imajo:
  • Elektro motor in baterijo ter motor z izgorevanjem, na primer 1.6T, 200 KM v Grandland X Hybrid4
  • Baterija se polni s kablom na polnilni postaji (zasebni / javni) ali prek motorja z notranjim zgorevanjem
  • Med delovanjem vozila, se baterija polne z rekuperacijo: zavorna energija se pretvori nazaj v električno energijo, kadarkoli nogo spustite iz stopalke za plin ali pritisnete na zavore.
  • Povprečni doseg vožnje v polnem električnem načinu je močno odvisen od modela, voznega vedenja, okoljskih pogojev in zmogljivosti baterije. Nekateri modeli lahko prevozijo več kot 40 km na podlagi danega testnega cikla. Doseg Grandland X Hybrid4 je do 59 km (WLTP)1
  • Lokalna vožnja brez emisij v polnem električnem načinu. Emisije CO2 v hibridnem načinu za Grandland X Hybrid4 znašajo do 32 g / km (WLTP)2
 
Odkrijte več