Skip To Content
Izdelek

Izdelek

Večja preglednost emisij

Od 1. septembra 2017 poteka preskus porabe goriva in emisij določenih novih avtomobilov z uporabo globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP), ki je nov in natančnejši preskusni postopek za merjenje porabe goriva in emisij CO₂. 1. septembra 2018 je WLTP pri vseh novih osebnih vozilih povsem zamenjal prejšnji preskusni postopek, poimenovan novi evropski vozni cikel (NEDC).

Čiste tehnologije/e-mobilnost

V sklopu zaveze za do okolja prijazno prihodnost smo osredotočeni tako na nove tehnologije za učinkovitejše delovanje obstoječih motorjev kot na razvoj sistema e-mobilnosti, ki bo podpiral naša prihodnja električna vozila.

Blueinjection

Naši dizelski motorji delujejo s tehnologijo BlueInjection in selektivno katalitsko redukcijo (SCR). Tekočina AdBlue®¹ se samodejno vbrizga v izpušno cev in škodljive dušikove okside pretvori v dušik in vodno paro, ki sta povsem neškodljiva za okolje.

 

¹AdBlue® je registrirana blagovna znamka zveze Verband der Automobilindustrie e.V.

E-mobilnost

Verjamemo, da e-mobilnost predstavlja prihodnost trajnostnega transporta, ki bo voznikom koristil z zmanjšanjem stroškov uporabe in porabe goriva, obenem pa bodo veliko manjše tudi emisije ogljika.