Skip To Content
Oplova nagradna igra

Oplova nagradna igra

1. Vnesite svoje podatke
2. Potrdite podatke in pošljite zahtevek

Vaši osebni podatki bodo obdelani s strani AW OPL Distribution Kft. (2040 Budaörs, Szabadság utca 117, Madžarska) s hčerinsko družbo AW SLO Distribution d.o.o. (Leskoškova 9e, 1000 Ljubljana, Slovenija) in Opel Automobile GmbH, (Bahnhofsplatz, 65423 Rüsselsheim am Main, Nemčija), kot upravljavcev, kar je opisano v Politiki zasebnosti; tam lahko najdete tudi več informacij o pravicah glede zasebnosti in kontaktne informacije.

Ostanimo povezani! (izbirno trženje)

Strinjam se, da AW OPL Distribution Kft. (2040 Budaörs, Szabadság utca 117, Madžarska) s hčerinsko družbo AW SLO Distribution d.o.o. (Leskoškova 9e, 1000 Ljubljana, Slovenija) in Opel Automobile GmbH (Bahnhofsplatz, 65423 Rüsselsheim am Main, Nemčija), obdelajo povezane osebne podatke za namene trženja, identifikacije in priznavanja, kot je opisano v Izjavi o soglasju.

Imam pravico, da kadarkoli prekličem svoje soglasje (več podrobnosti najdete tukaj). Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave, izvedene v skladu s soglasjem pred preklicem.

Prosimo, preverite spodnje informacije:

Spoštovani/a {form-fp-first-name} {form-fp-last-name}

Hvala za Vaše sodelovanje v Oplovi nagradni igri in prijavi na e-novice. V kolikor potrebujete dodatno pomoč Vas prosimo, da pokličete na 01 5188 272, številko Oplovega klicnega centra, od ponedeljka do sobote med 8. in 20. uro. Lep pozdrav. Vaša ekipa Opel.

Pravila nagradne igre si lahko preberete tukaj.

Predani zelenim inovacijam

Pri Oplu smo zavezani k ustvarjanju bolj zelene prihodnosti, zato smo kot podjetje predani k zelenim inovacijami v naših avtomobilih in podpiramo zelene iniciative za ohranjanje okolja.

Listič, ki vsebuje polno avtohtonih medovitih rastlin (marjetice, poprova meta, timijan) je narejen iz celuloze, zato ga položite v zemljo, zalijete in kmalu bodo vzklile rastline, hrana za čebele.

Čebele so nepogrešljive za opraševanje rastlin, vključno z mnogimi pridelki, ki so del naše prehrane in posledično ključne za naš obstoj. Zato smo se odločili, da naš prispevek – poleg vseh zelenih inovacij v avtomobilih - k boljši prihodnosti izrazimo skozi podporo čebelam in zelenim pobudam.

Ali ste vedeli

ʚɞ 20. maja obeležujemo svetovni dan čebel, ki je bil predlagan prav na pobudo slovenskih čebelarjev, ki jo je podprla in si prizadevala za njeno uresničitev tudi Vlada Republike Slovenije. 20. Maj je rojstni dan Antona Janše (1734-1773), slovenskega čebelarja in začetnika modernega čebelarstva.

ʚɞ Čebele niso pomembne le za opraševanje rastlin, ampak so tudi indikator zdravja okolja.

ʚɞ Čebele lahko letijo več kot osem kilometrov, da poiščejo primerno cvetje.

ʚɞ Za eno čajno žličko medu je potrebno 12 čebel.

ʚɞ Za 450 gramov medu je potrebnih 1152 čebel.

ʚɞ Življenjska doba čebel je 6 – 8 tednov.

V avtomobilski industriji so zelene inovacije postale ključno gonilo raziskav in razvoja, ki si prizadevajo zmanjšati okoljski vpliv avtomobilov ter spodbujati trajnostno mobilnost s čim manjšim ogljičnim odtisom. Opel ni nobena izjema. Ena (trenutno) najvidnejših sprememb je elektrifikacija vozil, ki ne proizvajajo izpušnih plinov, s čimer zmanjšujejo lokalno onesnaževanje zraka, ki ga dihamo. Ta prehod je omogočen z napredkom baterijske tehnologije, ki izboljšuje zmogljivost in trajanje baterij ter podaljšuje doseg električnih avtomobilov.

Prav tako so pomembne tudi druge inovacije, kot je razvoj izjemnih Oplovih asistenčnih sistemov, ki ne le povečuje varnost cestnega prometa, ampak tudi izboljšuje učinkovitost porabe goriva. Vedno bolj razširjena in uveljavljena je tudi uporaba lahkih materialov, kot so ogljikova vlakna, aluminij in magnezij, ter uporaba naravnih in recikliranih materialov.

Poleg tehnoloških inovacij se blagovna znamka opel Opel, osredotoča na ekološko osveščene proizvodne procese, kot je uporaba svetlobnih teles namesto kroma za ustvarjanje ambientalnosti in vtisa, blago sedežev vsebuje reciklirane komponente, uporaba ekološkega usnja za volan, sedeže, vratne obloge itd. Cilj je trajnostno oblikovanje avtomobilov, ki upošteva celoten življenjski cikel vozila, vključno z materiali, proizvodnjo, uporabo in na koncu ponovnim recikliranjem.

In pri Oplu je to naša odgovornost. Vzpostavljanje družbeno odgovornih modelov, ki vključujejo skrb za okolje in družbo, ki dodatno spodbuja trajnostno delovanje celotne industrije. S temi inovacijami avtomobilska industrija prevzema odgovornost za zmanjšanje svojega okoljskega odtisa ter ustvarja bolj trajnostno prihodnost mobilnosti. Ker nam je mar.

 

Vir:

http://www.gov.si/

https://thenaturequeen.com/blogs/all-about-organic-honey-bees/how-long-and-how-many-bees-need-to-work-for-1-tablespoon-of-honey