Skip To Content

Sprememba imena
AW SLO Distribution
 

Ljubljana, 5. junij 2023

Obveščamo vas, da se je naša dejavnost uvoznika avtomobilov preimenovala.

  • Nekdanje poimenovanje Wallis Automotive Europe (WAE) je nadomeščeno z AutoWallis Distribution;
  • Posledično je tudi poimenovanje Wallis Automotive Europe Slovenia (WAE S d.o.o.) nadomeščeno z AutoWallis Slovenia Distribution (AW SLO Distribution);
  • Skrajšano pravno ime družbe WAE S d.o.o. se spremeni v AW SLO Distribution.

Sprememba odraža vse večjo prepoznavnost skupine AutoWallis, edinega Madžarskega avtomobilskega podjetja, ki kotira na borzi in ima namen postati vodilno podjetje za trgovino z avtomobili in mobilnost v srednji in vzhodni Evropi. Dotična sprememba nima pravnih posledic, saj status družbe, vodstvo in lastniška struktura ostajajo nespremenjeni.

 

V skladu s spremembo imena smo posodobili tudi e-poštne naslove.

Nova oblika elektronske pošte zaposlenih je: ime.priimek@autowallis.com.

 

Spomnimo, skupina AutoWallis je v letu 2022 zaključila še eno rekordno leto: lani so uspeli prodati 31.303 avtomobilov, kar je 25 % več, kot leto poprej. Največ prihodkov je skupina ustvarila iz naslova distribucijske dejavnosti (poleg maloprodajne in storitvene dejavnosti), kjer je prisotna v kar 14 državah (Albanija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Madžarska, Kosovo, Črna gora, Severna Makedonija, Poljska, Romunija, Srbija, Slovaška, Slovenija) z 8 blagovnimi znamkami: Opel in še Alpine, Dacia, Isuzu, Jaguar, Land Rover, SsangYong in Renault.

 

Glede načrtov za leto 2023 je predsednik skupine AutoWallis, Zsolt Müllner pojasnil, da čeprav izzivi poslovnega okolja zahtevajo previdnost na vseh področjih, bo podjetje še naprej odgovorno in selektivno sledilo poti rasti, določeni v njegovi strategiji.