Skip To Content
Opel Experimental: nemška znamka razkriva ime naslednjega vizionarskega konceptnega avtomobila

Opel Experimental: nemška znamka razkriva ime naslednjega vizionarskega konceptnega avtomobila

Ljubljana, 5. julij 2023
  • Svetovna premiera: Opel Experimental na avtomobilskem salonu IAA Mobility v Münchnu
  • Jasna vizija: Konceptni avtomobil bo vplival na prihodnja serijska vozila blagovne znamke Opel
  • Nov logo: konceptni avtomobil bo prvo vozilo, ki se bo ponašalo z novim Oplovim "Blitzom"

Rüsselsheim. Opel je razkril ime svojega najnovejšega konceptnega vozila - Opel Experimental. Nemška znamka bo v prihodnjih tednih objavila dodatne podrobnosti, preden bo Opel Experimental predstavila mednarodnemu občinstvu na sejmu mobilnosti IAA v Münchnu (od 5. do 10. septembra 2023).

 

Predsednik uprave Opla Florian Huettl je povedal: "Kot pove že ime, bo Opel Experimental v prihodnje predstavljal jasno vizijo blagovne znamke kot take in ne le enega modela. Nakazuje usmeritev Opla v prihodnjih letih in bo vplival na vse naslednje generacije serijskih vozil. Je simbol tega, kar želimo z znamko Opel doseči."

Opel Experimental predstavlja tudi naslednjo stopnjo v razvoju Oplove oblikovalske drzne in čiste filozofije (“Bold” in “Pure”), ki je bila prvič predstavljena na modelu GT X Experimental. Novi konceptni avtomobil pooseblja nadaljnji razvoj znamke v okviru koncerna Stellantis z dodajanjem še več fokusa v ključne stebre znamke: “Detox, Modern German in Greenovation”.

 

Poleg tega bo najnovejša stvaritev iz oblikovalskega centra v Rüsselsheimu prvi Opel, ki se bo ponašal z nedavno razkritim novim znakom Opel "Blitz". Izostren in samozavesten novi "Blitz" se nahaja na vidnem mestu v središču kompasa, ki je Oplov ključni oblikovalski podpis, hrbtenica oblikovnih elementov spredaj, zadaj in v notranjosti.

 

Opel Experimental nadaljuje dolgo in uspešno tradicijo konceptnih avtomobilov "made in Rüsselsheim", ki se je začela leta 1965, ko je Opel kot prva evropska znamka predstavil oblikovno študijo v obliki legendarnega modela Experimental GT.