Skip To Content
Opel vabi mlade oblikovalce k ustvarjanju edinstvenega koncepta Opel Rocks-e

Opel vabi mlade oblikovalce k ustvarjanju edinstvenega koncepta Opel Rocks-e

Russelsheim, 26. oktober 2022

Trajnosten, urban, mobilen

  • “Vi ga oblikujete. Mi ga izdelamo.” Opel razpisuje oblikovalski natečaj za Rocks-e;
  • Globalno. Mednarodni natečaj na družbenih medijih za študente oblikovanja, mlajše od 27 let;
  • Opel je dostopen: Zmagovalni dizajn bo nemški proizvajalec izdelal kot enkratni primerek.

 

Opel načrtuje izdelavo posebnega primerka baterijsko električnega Rocks-e SUM (Sustainable Urban Mobility; trajnostna urbana mobilnost). Inovativni Rocks-e je štirikolesnik brez emisij, ki ga lahko v Nemčiji vozijo ljudje, stari 15 let in več, Opel pa zdaj vabi mlade z vsega sveta k oblikovanju koncepta Rocks-e.

Opel je namreč na družbenih medijih lansiral mednarodni natečaj za mlade, ustvarjalne talente za oblikovanje edinstvenega koncepta, ki temelji na dvosedežnem vozilu Rocks-e. Natečaj je odprt za ustvarjalne talente in študente oblikovanja med 18. in 27. letom starosti. Udeleženci lahko oddajo svoje moderne, kul in zelene kreacije na spletni strani https://opeldesignhack.com/. Opel bo zmagovalni ideji vdihnil življenje v obliki enkratnega primerka Rocks-e.

Podpredsednik oblikovanja, Mark Adams, je dejal: »Rocks-e Design Challenge je edinstven način, da se mlado občinstvo poveže z Oplom. Natečaj je prav tako priložnost za dodatno ozaveščanje in spoznavanje edinstvenega Rocks-e.”

Zmagovalca bo izbrala žirija Oplovih strokovnjakov in vplivnežev. Mark Adams je tudi osebno vpleten v natečaj preko svojega kanala na Instagramu.