Skip To Content
Za najboljšega prijatelja kosmatinca je treba poskrbeti tudi v vozilu

Za najboljšega prijatelja kosmatinca je treba poskrbeti tudi v vozilu

Ljubljana, 5. oktober 2022
  • 10 let sodelovanja Opla z Živalskim vrtom Ljubljana in Zavetiščem Ljubljana
  • Oplovi avtomobilski saloni so bili prvi psom prijazni saloni v sklopu ozaveščanja varnega prevoza živali
  • Otvoritev Oplovega pasjega kotička v Zavetišču Ljubljana z informativno noto in demonstracijo varnega prevoza psov
  • Zavetišču Gmajnice je bilo v uporabo predano že četrto vozilo Opel

 

Včeraj smo praznovali svetovni dan živali in prav na ta dan, pred 10 leti, se je začelo sodelovanje Opla in Živalskega vrta Ljubljana in njihovega Zavetišča Ljubljana. V vsem tem času se je spisalo ogromno srečnih zgodb, kot so prevoz leva Maksimusa iz poljskega živalskega vrta v Lodzu, transport zeber iz ljubljanskega živalskega vrta v Zürich in Nürnberg, prevoz risov Ziosa in Aide iz Romunije na Jelovico v sklopu projekta Life Lynx, mačji panda Magu je z Oplom potoval z letališča München v ZOO Ljubljana, los Olaf pa je k nam pripotoval iz Innsbrucka, če omenimo le nekatere naše goste, ki jih je bilo še zelo veliko. Ne smemo pozabiti še na vse rešene mačke in pse iz 12 občin, za katere zdaj skrbi Zavetišče Ljubljana, ter na prepeljano hrano in drugo oskrbo.

 

Za vse te prevoze smo v uporabo podarili štiri vozila: veliki kombi Opel Movano in tri manjše dostavnike Opel Combi – zadnjega med njimi smo v uporabo predali prav danes in s tem pokazali namero, da bomo še naprej sodelovali z lokalno skupnostjo pri skrbi za dobrobit vseh.

V sklopu našega prizadevanja za živali in lokalno skupnost je leta 2015 zaživel projekt Psom prijazni, znotraj katerega so naši avtomobilski saloni odprli vrata tudi štirinožnim kosmatincem. Takrat je imelo že vsako tretje gospodinjstvo v Sloveniji psa. Zavedamo se, kako pomembno je, da je v vozilu poskrbljeno za varnost vsakega potnika in živali. Zato smo veseli, ko nas obiščete s kužkom, da skupaj pogledamo, kakšno vozilo in način transporta bi ustrezal tako vam kot psu. Oplovi saloni so prvi v Sloveniji 'psom prijazni' in znamka Opel je prva, ki aktivno ozavešča o varnem prevozu psov. V salonih Opel pa niso dobrodošli le kužki lastnikov, ki se zanimajo za nakup novega vozila ali obiščejo Oplovo servisno delavnico. Vabljeni so vsi mimoidoči kužki, ki potrebujejo prostor za počitek, vodo za žejo in prigrizek za dodatno energijo.

 

V ta namen je bil danes dokončno odprt Oplov kotiček v Zavetišču Ljubljana, kjer v polovici avtomobila demonstriramo varen prevoz psa in z opisnimi tablami opozarjamo na pomembne točke, ki jih morajo poznati lastniki psov. Psa lahko varno vozite v vozilu na več načinov: pripetega z oprsnico, v transportnem boksu ali v prtljažniku, ki je ustrezno zavarovan, najbolje s pregradno mrežo. Poleg tega je v Oplovem pasjem kotičku na ogled veliko opreme za pse in prikazane so uporabne informacije, kot je naraščanje oz. padanje temperature v vozilu, na kar moramo biti pozorni in, če je le mogoče, psa ne puščamo v vozilu samega.

Ob slavnostnem dogodku, ki je bil organiziran v zavetišču Ljubljana, je ob prejemu častnega priznanja za skrb za dobro počutje živali, zavzemanje za odgovoren odnos ter izkazano podporo Zavetišču, direktor WAE S d.o.o., ki zastopa blagovno znamko Opel v Sloveniji, g. Borut Gazvoda, dejal: »Veseli nas, da smo lahko že 10 let del tako plemenite, dobrosrčne in tudi zanimive zgodbe, kot je naše sodelovanje z Zavetiščem Ljubljana in Živalskim vrtom Ljubljana. Pravzaprav smo skozi naše sodelovanje že postali pravi prijatelji, ki skupaj iščejo rešitve za varno in učinkovito reševanje zapuščenih psov in mačkov v 12 občinah, ter skrbijo za oskrbovanje in prevozne potrebe Zavetišča Ljubljana in Živalskega vrta Ljubljana. Ob tem se je razvila tudi ideja o psom prijaznih avtosalonih in aktivnem ozaveščanju o varnem prevozu vseh potnikov v vozilu, vključno s štirinožnimi. Danes smo še posebej ponosni, da je svojo končno vsebino v Zavetišču dobil tudi Oplov kotiček, kjer v ta namen pripravljeni del avtomobila in informativne table ter oprema za prevoz psov sporočajo, kako pomembno je, da pse v avtomobilu varno prevažamo. Zavetišču Ljubljana ob njegovi dvajsetletnici z veseljem v uporabo izročamo že četrto vozilo – to je Opel Combo, s katerim vam želimo mnogo voženj in zgodb s srečnim koncem.«