Skip To Content
Začetek prodaje nove Opel Astre v Sloveniji

Začetek prodaje nove Opel Astre v Sloveniji

24.1.2022
  • Možnost izbire: Astra kot 5-vratna kombilimuzina ali uporabni Sports Tourer je na voljo z motorji z notranjim izgorevanjem ali kot učinkovit priključni hibrid
 
  • Prodajna ponudba: petvratna različica z opremo Edition je na voljo za 21.490 eur, upoštevajoč ugodnosti in ob nakupu z Opel financiranjem pa je cena privlačnih 18.950 eur
 
  • Dovršene inovacije: digitalna armaturna plošča Pure Panel in Intelli-Lux Pixel LED® matrični žarometi

Ljubljana. Nova Opel Astra se je v Sloveniji predstavila novembra lansko leto, zdaj pa je že možno naročiti najnovejšo generacijo uspešnice kompaktnega razreda. Z drznim in čistim oblikovanjem ter inovativnimi vrhunskimi tehnologijami povsem nova Astra odpira novo dobo. Cena Opel Astre Edition s petimi vrati je 18.950 evrov (navedena cena je priporočena maloprodajna cena z DDV skupaj z upoštevanimi prodajnimi ugodnostmi in ob nakupu z Opel financiranjem). Številni najsodobnejši asistenčni sistemi, kot so: opozarjanje na nevarnost naleta s samodejnim zaviranjem v sili, zaznavanje pešcev in kolesarjev, aktivno ohranjanje vozila na voznem pasu, prepoznavanje prometnih znakov z omejitvijo hitrosti in zaznavanje utrujenosti voznika so del serijske opreme vseh različic. Živahno zmogljivost na vstopni ravni zagotavlja 1,2-litrski trivaljni turbo bencinski motor z neposrednim vbrizgom goriva (81 kW/110 KM) in šeststopenjskim ročnim menjalnikom (kombinirana poraba goriva po WLTP1: 5,4-5,5 l/100 km, emisije CO2 123–126 g/km).

 

Tudi tisti, ki bi novo Astro raje vozili z električnim pogonom, bodo že takoj ob prihodu na trg našli ustrezno ponudbo. Astra je zdaj namreč prvič na voljo tudi v elektrificirani različici. Kupci se bodo lahko s priključnim hibridom Astre Edition, 5 vrat, s 132kW/180KM, vozili za 31.245,5 eur ob upoštevanju dostopnih prodajnih ugodnosti. Hkrati kupci prejmejo voucher v vrednosti 1.000 eur za nakup domače polnilne opreme. Uporabnikom bo zagotovljena velika moč z največjo učinkovitostjo: hibridni pogon razvije sistemsko moč 133 kW/180 KM in največji navor 360 njutonmetrov (kombinirana poraba goriva po WLTP1: 1,0–1,1 l/100 km, emisije CO2 22–26 g/km). V povsem električnem načinu lahko nova Astra priključni hibrid brez emisij prevozi do 60 km (WLTP2). Vrh ponudbe bo čez čas predstavljal vrhunski hibrid z osupljivo sistemsko močjo 165 kW/225 KM (kombinirana poraba goriva po WLTP1: 1,1–1,4 l/100 km, emisije CO2 24–31 g/km; predhodne vrednosti). Od začetka leta 2023 pa bo ponudbo pogonov dopolnjevala tudi popolnoma baterijsko električna Opel Astra-e.

Drzna in čista oblika nove Opel Astre bo navdušila številne kupce. A naš novi kompaktni model ponuja še veliko več: izjemno varčnost v kombinaciji z inovativnimi tehnologijami in široko paleto pogonskih sklopov, od bencinskih in dizelskih do priključnega hibrida. Naše stranke lahko že od samega začetka zbiranja naročil izberejo pravo rešitev zase – glede na svoje želje in profil vožnje. Električna, učinkovita in vznemirljiva – takšna je nova Astra.

pravi Oplov izvršni direktor Uwe Hochgeschurtz.

Pozornost do podrobnosti: nova Astra združuje drzno oblikovanje in vrhunske tehnologije

Nova Opel Astra je celostna predstavitev oblikovanja znamke. Dinamična kot še nikoli doslej, s čistimi, napetimi površinami, brez odvečnih elementov in z novim obrazom znamke, ki jo prinaša Opel Vizor. Novi model je bil razvit z ljubeznijo in predanostjo vse do najmanjše podrobnosti.

 

Nova Astra je prepričljiva tudi s tehnologijami in asistenčnimi sistemi, ki jih prinaša v kompaktni razred. Številne inovacije so bile uporabnikom doslej na voljo le v vozilih višjih segmentov. Eden od vrhuncev obsežne ponudbe je najnovejša različica prilagodljivih Intelli-Lux Pixel LED® matričnih žarometov brez bleščanja. Sistem prihaja neposredno iz Oplove admiralske ladje Insignie in je s 168 elementi LED najzmogljivejši v kompaktnem in srednje velikem razredu vozil.

 

V notranjosti Astre nove generacije se je zgodil časovni preskok. S popolnoma digitalno armaturno ploščo Pure Panel so analogni instrumenti odšli v zgodovino. Namesto njih novi uporabniški vmesnik (HMI) s svežo, sodobno grafiko zagotovi čisto in še bolj intuitivno izkušnjo. Upravljanje poteka prek izjemno širokega zaslona na dotik, podobno kot pri pametnem telefonu. Poleg tega lahko pomembne nastavitve, kot je klimatska naprava, še vedno izberete neposredno z nekaj stikali. Še nikoli doslej Opel ni bil tako intuitiven in preprost za upravljanje kot z novo Astro.

 

Tudi izjemno udobno sedenje v novem modelu kompaktnega razreda je značilno za znamko Opel. Prednja sedeža, ki smo ju razvili sami, imata certifikat AGR (Akcija za zdrav hrbet), ki sta si ga prislužila z zgledno ergonomijo, še posebej na dolgih vožnjah. Vozniku so za doplačilo na voljo najsodobnejši asistenčni sistemi, ki segajo od projekcijskega zaslona do 360-stopinjskega pregleda, imenovanega Intelli-Vision.

 

Elegantno petvratno Opel Astro je možno naročiti že zdaj, prvi kupci pa se bodo z njo vozili v začetku pomladi 2022. Kmalu bo sledil še športni in elegantni karavan Opel Astra Sports Tourer.

1Navedeni podatki o porabi in emisijah CO2 so skladni s homologacijo WLTP (uredba EU 2017/948). Od 1. septembra 2018 se za homologacijo novih vozil uporablja svetovno usklajeni preskusni postopek za lahka vozila (WLTP), ki je nov in bolj realističen preskusni postopek za merjenje porabe goriva in izpustov CO2. WLTP v celoti nadomešča ‘novi evropski vozni cikel’ (NEDC), ki so ga kot preskusni postopek uporabljali prej. Zaradi realnejših preskusnih pogojev so po WLTP izmerjeni podatki o porabi goriva in emisijah CO2 v številnih primerih višji v primerjavi s podatki, izmerjenimi po NEDC. Podatki o porabi goriva in emisijah CO2 se lahko razlikujejo glede na specifično opremo, dodatno opremo/opremo za doplačilo in dimenzije pnevmatik.

 

2Doseg z električnim pogonom (kombinirana vožnja) po WLTP: 66–73 km.