Skip To Content
Uwe Hochgeschurtz

Uwe hochgeschurtz novi izvršni direktor Opla s 1. septembrom

13.7.2021.
Uwe Hochgeschurtz, ki je trenutno predsednik uprave Renault v Nemčiji, Avstriji in Švici, je bil imenovan za izvršnega direktorja znamke Opel s 1. septembrom 2021. Gre za čas, ko Opel - kot edina nemška znamka pod okriljem skupine Stellantis - širi svojo poslovno dejavnost na Kitajsko in aktivno vstopa na trg elektrifikacije. Nasledil bo Michaela Lohschellerja, ki se je odločil za nove izzive zunaj koncerna Stellantis.

Uwe Hochgeschurtz se bo pridružil odlični ekipi Stellantisa in poročal neposredno izvršnemu direktorju Stellantisa, Carlosu Tavaresu. Svojo kariero je začel v avtomobilski industriji leta 1990 pri Fordu, nato se je pridružil VW leta 2001 in Renaultu leta 2004. Študiral je poslovno administracijo v Nemčiji (Wuppertal in Köln), Veliki Britaniji (Birmingham) in Franciji (Paris Dauphine).
»Zahvalil bi se Michaelu, ker je skupaj z ekipo postavil močne trajnostne temelje za blagovno znamko Opel. Ta impresivni preobrat utira pot prihodnjemu svetovnemu poslovnemu razvoju znamke. Prepričan sem, da bo Uwe po zaslugi svojih več kot 30-letnih izkušenj v avtomobilskem svetu uspešno vodil novo poglavje znamke Opel. Michaelu želim vse dobro za naslednji korak v karieri,« je ob robu dejal izvršni direktor Stellantisa, Carlos Tavares.