Skip To Content
Nova Opel Astra Sports Tourer

Povsem napolnjeno: video pregled Oplovega leta 2021

30.12.2021.
  • Vrhunec leta: svetovna premiera povsem nove Opel Astre
  • Osupljivo: Opel razkriva Manto GSe ElektroMOD in model Opel Rocks-e
  • Prva sezona: odličen začetek Opel Corse-e Rally in prvenstva ADAC Opel e-Rally Cup
  • E-ofenziva se nadaljuje: novi Mokka-e, Combo-e Life in priključni hibrid Grandland
  • Električni novinci: Opel Combo-e, Vivaro-e in Movano-e se pridružujejo ponudbi lahkih gospodarskih vozil
Leto 2021 je bilo za znamko Opel izjemno, polno izzivov, a tudi polno energije. Kljub omejitvam, ki sta jih povzročili pandemija in kriza s polprevodniki, se je Oplova elektrifikacijska ofenziva nadaljevala s polno močjo. Dokaz za to so senzacionalna oblikovalska presenečenja, kot sta nova Opel Astra in uspešna Opel Mokka, ter edinstveni koncepti, na primer Manta GSe ElektroMOD in novi električni štirikolesnik Rocks-e. Kupci Oplov lahko zdaj izbirajo med devetimi elektrificiranimi modeli, Oplove ‘zelene inovacije’ (‘Greenovation’) pa se nadaljujejo. Te in še številne druge zanimivosti iz leta 2021 si lahko ogledate v zanimivem videoposnetku “Best of Opel 2021: Simply Electric!”– hitrem pregledu, v katerem je leto strnjeno v nekaj več kot 70 sekund.

Drzna, čista in neobičajna: Opel Mokka in Opel Mokka-e

Opel Mokka, prvi Opel z novim obrazom znamke, ki ga predstavlja Opel Vizor, in povsem digitalno armaturno ploščo Pure Panel, je drzna, čista in preprosto drugačna od vsega, kar smo videli prej. To je odražala tudi predstavitvena kampanja z geslom ‘Ne običajno. Bolj Mokka’, ki ji je sledila svetovna premiera ‘Ne običajna izkušnja’. Prvič je avtomobilski proizvajalec organiziral virtualni DJ večer. Nova Opel Mokka je postala uspešnica, baterijsko-električna Mokka-e pa je osvojila ‘Zlati volan 2021’.

Razburkajmo čustva: edinstvena Opel Manta GSe ElektroMOD

‘Uspešnica’ je tudi junakinja preteklega obdobja, ki se je letos veličastno vrnila na sceno. Legendarna Opel Manta se je vrnila kot baterijsko-električna Manta GSe ElektroMOD brez emisij (MOD pomeni sodobno tehnologijo in trajnostni življenjski slog ter okrajšavo za ‘modifikacijo’). Avtomobil, ki buri čustva in pritegne poglede z neverjetnimi podrobnostmi, kot je Opel Pixel Vizor.

 

Občudovalci in prijatelji znamke lahko avtomobilske zaklade prebudijo iz spanca – od poletja kar z miškinim klikom in 24 ur na dan. Zbirka Opel Classic zdaj ponuja virtualne tematske oglede obsežne zakladnice, ki zajema več kot 120 let proizvodnje avtomobilov in 159 let zgodovine znamke.

Avtomobilski šport brez emisij: Opel Corsa-e Rally in pokal ADAC Opel e-Rally Cup

Vznemirljiv avtomobilski šport brez emisij je ponudila reli različica Oplove uspešnice Corse. Opel Corsa-e Rally se je pomerila v svoji prvi sezoni v prvenstvu ADAC Opel e-Rally Cup, prvem pokalu na svetu za reli avtomobile z baterijskim pogonom enega proizvajalca.

Samozavestna, elektrificirana in učinkovita: nova Opel Astra stopa na oder

Opel je 1. septembra polnil naslovnice z dvojno premiero. Uwe Hochgeschurtz je prvič nastopil kot novi Oplov izvršni direktor in na svoj prvi delovni dan predstavil senzacionalno novo petvratno Opel Astro. Najnovejša generacija najbolje prodajanega kompaktnega modela navdušuje z osupljivim oblikovanjem in je opremljena z inovativnimi tehnologijami. Prvič je Astra tudi elektrificirana – kot električni priključni hibrid že ob začetku prodaje, leta 2023 pa bo na voljo tudi baterijsko-električna Astra-e.

 

V skladu z geslom ‘detoks do maksimuma’ je Astrina razvojna ekipa – v kateri je polovica žensk – ustvarila pravo oblikovalsko mojstrovino. Nova Opel Astra v kompaktni razred prinaša najnovejšo evolucijo prilagodljivih Intelli-Lux Pixel LED® žarometov. Časovni skok se je zgodil tudi v notranjosti. S povsem digitalno armaturno ploščo Pure Panel so analogni instrumenti stvar preteklosti. Uporabniki nove Astre kokpit intuitivno upravljajo prek izjemno širokih zaslonov na dotik, podobno kot pametni telefon.

 

Tudi novi Opel Grandland sledi filozofiji drznega in čistega oblikovanja znamke. Poleg motorjev z notranjim zgorevanjem je paradni konj med SUV-ji na voljo z dvema različicama priključnega hibridnega pogona, prednjim delom Opel Vizor in popolnoma digitalnim kokpitom ter najsodobnejšimi tehnologijami. Inovacije segajo od IntelliLux Pixel LED® žarometov in nočnega vida do električnega štirikolesnega pogona. V letošnjem letu je Oplovo baterijsko-električno ponudbo dopolnil še Opel Combo-e Life, ki se je pridružil svoji večji sestri, popolnoma električnemu enoprostorcu Opel Zafira-e Life.

Inteligentne zelene inovacije (‘Greenovation’): Oplov povsem električni trio LGV

Z modeli Opel Combo-e, ‘Mednarodnim dostavnikom leta 2021’ Oplom Vivarom-e in novim Oplom Movanom-e lahko kupci lahkih gospodarskih vozil (LGV) izkoristijo prednosti zelenih inovacij (‘Greenovation’) znamke in izberejo baterijsko-električno različico vsakega Oplovega lahkega gospodarskega vozila. Poleg tega je luč sveta ugledal tudi inovativni Oplov dostavnik na vodikove gorivne celice. Opel Vivaro-e HYDROGEN potrebuje le tri minute za polnjenje z vodikom – približno toliko, kot je potrebno za polnjenje običajnega vozila z dizelskim ali bencinskim motorjem. Doseg vožnje znaša več kot 400 kilometrov (po WLTP1).

Vstopnica: novi Opel Rocks-e najstnikom ponuja mobilnost brez emisij

Konec leta je Opel za nemški trg predstavil še eno povsem električno vozilo za mobilnost brez emisij v mestu. Novi Opel Rocks-e SUM (Sustainable Urban Mobility, trajnostna urbana mobilnost) je baterijsko-električni štirikolesnik, ki si ga lahko privošči skoraj vsak voznik. Rocks-e lahko v Nemčiji vozijo mladi od 15. leta dalje, ki imajo vozniško dovoljenje AM2.

 

Opel bo električno vozil tudi v naslednjem letu, ko bodo kot priključni hibrid premierno predstavili novo Opel Astro Sports Tourer. Do leta 2024 bo elektrificirana celotna paleta modelov, od leta 2028 pa bo Opel ponujal izključno baterijsko-električna vozila.

1 Doseg je bil določen v skladu z metodologijo za preskusni postopek WLTP (R (ES) št. 715/2007, R (EU) št. 2017/1151).

2 Velja za štirikolesna lahka motorna vozila z nazivno trajno/izkoriščeno močjo, ki ne presega 6 kW, z največ dvema sedežema in največjo hitrostjo, ki ne presega 45 km/h.