Nazaj
 • KONTAKT IN POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

   

  Med odgovori na pogosto zastavljena vprašanja niste našli ustreznega? Potrebujete pomoč ali iščete dodatne informacije? Ne oklevajte in vzpostavite stik z nami. Naša ekipa vam je pripravljena pomagati 24 ur na dan.

   

  Pokličite nas

  Klicni center 080 11 66

   

  Pošljite nam e-pošto

  info@opel.si

Naprej

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA O SISTEMU OPEL ONSTAR

Teme pogosto zastavljenih vprašanj


Splošno

Kje so na voljo avtomobili s sistemom OnStar?

OnStar bo na voljo z vozili modelnega leta 2016 v 13 največjih evropskih državah (Avstrija, Belgija, Francija, Irska, Italija, Luksemburg, Nemčija, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Španija, Švica, Velika Britanija).

Kateri modeli bodo na voljo s sistemom OnStar?

OnStar bo na voljo v celotni ponudbi modelov od Karla do Insignie.

Kako si zagotovim OnStar?

OnStar bo na voljo kot standardna funkcija pri opremah Sport, Cosmo in OPC ter za doplačilo pri drugih stopnjah opreme. Za razpoložljivost pri posameznem vozilu uporabite konfigurator vozila. Ob nakupu novega Opel vozila vam bo vaš trgovec pojasnil, kako si zagotovite OnStar in aktivirate storitve prek spleta.

Kako lahko začnem uporabljati OnStar?

Ob nakupu vozila, opremljenega s sistemom OnStar, morate OnStar registrirati in aktivirati. Opel vam bo poslal e-pošto – preprosto kliknite na povezavo, da dokončate postopek aktiviranja. Če ste kupili rabljeno vozilo s sistemom OnStar, pritisnite modri OnStar gumb za storitve, da se pogovorite s svetovalcem sistema OnStar in vzpostavite račun OnStar. Če imate kakšno vprašanje, pritisnite modri OnStar gumb za storitve in se pogovorite s svetovalcem sistema OnStar.

Kako dostopam do svojega računa OnStar?

Ko vzpostavite svoj račun, lahko dostopate do računa OnStar prek portala myOpel.

So vse storitve na voljo z vsemi avtomobili?

Nekatere storitve morda niso na voljo z nekaterimi modeli, za več podrobnosti glejte "Specifični podatki glede na model".

Lahko vgradim OnStar v svoj trenutni avto?

OnStar je na voljo samo z najnovejšimi avtomobili Opel in ga je možno naročiti z večino vozil modelnega leta 2016. Obstoječih vozil ni možno opremiti s sistemom OnStar.

Je OnStar na voljo z avtomobili drugih znamk?

OnStar je edinstvena storitev, ki je na voljo samo z avtomobili Opel.

Kako prekličem naročnino?

Čeprav upamo, da tega ne boste želeli narediti, lahko uporabo storitev OnStar kadarkoli prekinete. Lahko se prek spleta prijavite v svoj račun OnStar in prekličete naročnino ali pa pritisnete modri OnStar gumb za storitve v vozilu in se za pomoč obrnete na svetovalca.

Bo OnStar deloval tudi pri potovanju v tujino?

Da, storitve sistema OnStar so na voljo po vsej Evropi. Povezava Wi-Fi je lahko odvisna od posamezne države. Oglejte si seznam držav v razdelku [xxx ], v katerem so navedene storitve in možnost prenosa podatkov v tujini.

Ali moja zavarovalnica prejme moje podatke?

Ne, vaši zavarovalnici ne bomo poslali nobenih informacij. Če nas sami ne boste zaprosili, da vaše podatke delimo z drugimi, jih ne bomo dali na voljo drugim uporabnikom.

V katerih jezikih bo na voljo OnStar?

Ob uvedbi bo OnStar na voljo v osmih jezikih: angleščini, francoščini, nemščini, španščini, italijanščini, nizozemščini, poljščini in portugalščini.

Kako lahko izberem jezik?

OnStar bo nastavljen na jezik, ki ste ga izbrali ob vpisu. Kadarkoli lahko spremenite jezik sistema Infotainment in tako obenem spremenite jezik, v katerem se OnStar sporazumeva z vami.

Lahko brezplačno preizkusim OnStar?

Da, za vsak nov avto, kupljen s sistemom OnStar, bo na voljo brezplačno 12-mesečno preizkusno obdobje. Preizkus s povezavo Wi-Fi bo že ob uvedbi na voljo v Veliki Britaniji, na Nizozemskem in v Nemčiji, pozneje pa še v drugih državah.

Mi bo pri uporabi v tujini OnStar zaračunal dodatne stroške za klic svetovalca sistema OnStar?

Če kličete iz vozila, je telefonski pogovor s svetovalcem prek sistema OnStar za vas brezplačen.

Kdaj se začne moje 12-mesečno preizkusno obdobje storitev OnStar?

Vaše 12-mesečno preizkusno obdobje se začne z dnevom registracije vozila, na isti dan kot garancija za vaše novo vozilo.


Cene

Moram storitve OnStar plačati?

Ob nakupu avta s sistemom OnStar morate registrirati storitve OnStar, nato pa aktivirate 12-mesečno brezplačno preizkusno obdobje. Po poteku preizkusnega obdobja se morate naročiti na storitve OnStar. Za več podrobnosti glejte "Po poteku preizkusnega obdobje".

Lahko brezplačno preizkusim OnStar?

Da, za vsak nov avto, kupljen s sistemom OnStar, bo na voljo brezplačno 12-mesečno preizkusno obdobje. Preizkus s povezavo Wi-Fi bo že ob uvedbi na voljo v Veliki Britaniji, na Nizozemskem in v Nemčiji, pozneje pa še v drugih državah.

Kdaj se začne moje 12-mesečno preizkusno obdobje?

Vaše 12-mesečno preizkusno obdobje se začne z dnevom registracije vozila, na isti dan kot garancija za vaše novo vozilo.

Koliko bo stal OnStar po poteku 12-mesečnega obdobja?

Po enoletnem preizkusnem obdobju bo letna naročnina na storitve OnStar (ki ne vključuje prenosa podatkov prek dostopne točke Wi-Fi) stala 99.50 EUR/leto. Navedena cena predstavlja predhodno oceno in se lahko spremeni.

Koliko stane klic sistema OnStar iz avtomobila?

Svetovalca sistema OnStar lahko pokličete tako pogosto, kot želite, klic je brezplačen.

Mi bo pri uporabi v tujini OnStar zaračunal dodatne stroške za klic svetovalca sistema OnStar?

Če kličete iz vozila, je telefonski pogovor s svetovalcem prek sistema OnStar za vas brezplačen.


Pomoč v sili

Kaj če nehote pritisnem rdeči gumb SOS?

Včasih se zgodi tudi kaj takega in to ne predstavlja težave. Ko boste povezani s svetovalcem bomo le preverili, če vam lahko kako pomagamo.

Kaj se zgodi, če pride do nezgode na kraju, kjer je šibek signal ali mobilni telefon sploh ne sprejema signala omrežja?

Večja strešna antena, ki je del sistema OnStar, v primerjavi z vašim mobilnim telefonom zagotavlja močnejši signal tudi na območjih s slabšim sprejemom. Če je območje povsem brez signala, storitve OnStar morda ne bodo na voljo.

Ali lahko prek sistema OnStar uporabljam storitve svojega ponudnika pomoči na cesti?

S sistemom OnStar zagotavljamo našim strankam prvorazredne storitve pomoči na cesti z Oplovo asistenco. Naši službi pomoči na cesti lahko zagotovimo podrobnosti o vozilu in v nekaterih primerih tudi vašo lokacijo. Tovrstnih storitev trenutno ne moremo zagotoviti z drugimi ponudniki pomoči na cesti.

Kako deluje podpora s pomočjo na cesti?

OnStar zagotavlja podporo s pomočjo na cesti.
Če za vaše vozilo velja Opel pomoč na cesti, se bo profesionalna ekipa za popravilo okvar odpravila proti vam.  V primeru, da za vozilo Opel pomoč na cesti ne velja, vam bo ekipa AMZS storitev pomoči zaračunala.

Pri katerih težavah mi lahko pomaga OnStar?

OnStar vam lahko pomaga pri vseh možnih težavah, do katerih lahko pride v vozilu. V primeru trčenja z vašim vozilom, če potrebujete nujno medicinsko pomoč ali ste zagledali nezgodo na cesti in želite priklicati reševalce. Pritisnite rdeči gumb SOS in pomagali vam bomo.

Je OnStar na voljo samo v primeru težav?

Ne, OnStar nudi veliko več kot samo pomoč v sili. Z modrim OnStar gumbom za storitve v vozilu ali aplikacijo myOpel lahko vzpostavite stik s svetovalcem sistema OnStar. Če potrebujete naslov nove restavracije, če želite preveriti, zakaj sveti opozorilna lučka v vozilu, če ste pozabili zakleniti avto – pomagali vam bomo 24 ur na dan in vse dni v letu.

Bo OnStar vedno deloval?

Storitve OnStar so odvisne od brezžičnih komunikacijskih omrežij in sistemov za satelitsko določanje lokacije. Večja strešna antena, ki je del sistema OnStar, v primerjavi z mobilnim telefonom zagotavlja močnejši signal, kar pomaga, da ostane OnStar povezan z vami in vašim vozilom tudi na območjih s slabšim sprejemom, na odmaknjenih območjih povsem brez signala pa storitve OnStar niso na voljo.


Aplikacija za pametne telefone

Za katere mobilne naprave je na voljo aplikacija myOpel?

Aplikacija myOpel bo na voljo za mobilne naprave s sistemom Android in iOS.

Kako lahko prenesem in namestim aplikacijo myOpel?

Aplikacija myOpel je na voljo za prenos v spletnih trgovinah Google Play Store in Apple AppStore.
Aplikacija bo na voljo proti koncu poletja.


Pomoč v primeru kraje vozila

Kdo sme aktivirati blokado zagona motorja?

Ko je vozilo prijavljeno kot ukradeno, lahko svetovalec sistema OnStar aktivira blokado zagona motorja.


Diagnostika

V vozilu sveti opozorilna lučka. Mi lahko OnStar pomaga ugotoviti, kaj pomeni in mi svetovati, kako naj ukrepam?

Da. Kadarkoli lahko pritisnete modri OnStar gumb za storitve in svetovalec sistema OnStar bo opravil temeljito diagnostično preverjanje ključnih sistemov vašega vozila, tudi če med tem vozite.


Prenos cilja

Moj Opel ni opremljen z originalnim navigacijskim sistemom; lahko vseeno uporablja prenos cilja s sistemom OnStar?

Ne. Prenos cilja zahteva tovarniško vgrajeni navigacijski sistem in ustrezne zemljevide s podatki.

Kako deluje?

Pritisnite modri OnStar gumb za storitve in posredujte svetovalcu želeno točko zanimanja ali naslov. Svetovalec bo poslal naslov v tovarniško vgrajeni navigacijski sistem v vašem vozilu. Ko svetovalec zaključi klic, bo naslov viden v navigacijskem sistemu. Izberite naslov in navigacijski sistem bo poskrbel za vodenje.


Zaščita in varovanje osebnih podatkov

Katere (osebne) podatke je treba posredovati OnStar in za katere namene?

OnStar zbira osebne podatke samo za identifikacijo ali posredovanje naročenih storitev.

Lahko preprečim, da bi OnStar uporabljal moje podatke?  

OnStar vaših podatkov ne bo posredoval drugim brez vašega soglasja.

Kako mi OnStar sledi in ve kje sem?

OnStar vam ne sledi. Sami imate nadzor nad tem, kako OnStar uporablja vašo lokacijo in lahko z gumbom za zasebnost vedno skrijete svojo lokacijo. Če si premislite, ponovno pritisnite gumb za zasebnost, da razkrijete svojo lokacijo. Sistem to nastavitev preseže samo v nujnem primeru, da zaščiti vaše življenje.

Katere podatke zbira sistem?

OnStar zbira samo podatke, ki nam jih posredujete, da vam lahko zagotovimo naročene storitve OnStar. Informacije o uporabniku – na primer ime, naslov, e-poštni naslov, varnostne informacije, kot je PIN, stike za nujne primere (če želite, da v nujnih primerih obvestimo vaše najbližje).
Podatki o vozilu – na primer stanje števca kilometrov, prevožena razdalja, tlak v pnevmatikah, življenjska doba olja, količina goriva, diagnostika.
Lokacija vozila – za zagotavljanje prenosa cilja, pomoč v primeru kraje vozila in storitve v nujnih primerih.

Lahko vplivam na to, katere podatke zbira sistem?

Seveda. Ob registraciji vas bomo povprašali po nekaterih osnovnih uporabniških podatkih, da vam bomo lahko zakonito zagotovili storitve OnStar. Poleg tega lahko neposredno ob registraciji ali pozneje posredujete še dodatne podatke, na primer informacije za stik v sili.

Kako vem, katere podatke zbira OnStar?

Ko se registrirate za OnStar, vam posredujemo natančne informacije o tem, katere podatke zbiramo in za kaj jih uporabljamo.

Kako bodo ti podatki uporabljeni?

Podatki, ki jih zbira OnStar, bodo uporabljeni samo za zagotavljanje naročenih storitev. Vaših podatkov ne bomo nikoli posredovali drugim brez vašega soglasja.

Se podatki prenašajo v druge države?  

Vsi podatki za storitve OnStar bodo shranjeni na naših strežnikih v Nemčiji in bodo ostali v Evropi. Nekatere vaše splošne uporabniške podatke bo morda treba prenesti na strežnike v ZDA, na primer za namen obračunavanja in obdelave plačil. Za podrobnosti glejte našo Izjavo o zasebnosti.


Po preizkusnem obdobju

Kako kupim storitve in podatke po izteku mojega preizkusnega odobja?

Za več informacij pojdite na razdelek "po preteku preizkusnega obdobja