Opel Meriva – Ergonomija

Testna vožnja

Testna vožnja vam lahko pove več kot tisoč slik. Kliknite tukaj in izkusite resničnost.

Rezervirajte si termin testne vožnje

ERGONOMIJA posvečena vam.

AGR (Akcija za zdrav hrbet) je nemško zdravstveno združenje, ki določa ortopedske zahteve za avtomobilske sedeže. Opel Meriva jih je tako navdušila, da so svoj prestižni certifikat podelili celotnemu vozilu. Dejansko so oblikovalci Opel Merive poskrbeli za vaše dobro počutje s številnimi ukrepi, od učinkovitosti in priročnosti portalnih vrat, preprostega prilagajanja notranjosti pa vse do edinstvenega sistema FlexFix® za prevoz koles.

Enlarge

Sistem FlexDoors®

Vstopanje in izstopanje je zelo preprosto in za spreminjanje postavitve sedežev zadošča že nekaj sekund. Ob vstopu v novo Opel Merivo se boste počutili dobrodošlo, zato bo vsako potovanje izjemno prijetno. Značilen primer so vrata FlexDoors®.

 

Odpiranje zadnjih vrat do kota 84° znatno olajša nameščanje otroških sedežev ter pripenjanje otroka z varnostnimi pasovi pred vožnjo. Ker odprta prednja in zadnja vrata tvorijo varno območje, je zagotovljen tudi boljši nadzor nad otroki.

 

Dodatne prednosti:

 • Potniki na zadnjih sedežih v vozilo vstopajo oziroma izstopajo iz njega tam, kjer je streha najvišja, kar znatno poveča udobje.
 • Odpiranje zadnjih vrat do kota 84º omogoča naravno in ergonomično gibanje telesa pri vstopanju in izstopanju, dodatno pomoč pa zagotavlja velik ročaj na stebričku B.
 • Na ozkih parkirnih mestih je vstopanje veliko preprostejše, saj ni potrebno zvijanje okrog napol odprtih vrat.
 • Odpiranje vrat v štirih korakih zagotavlja boljši nadzor pri pomanjkanju prostora.
 • Sistem FlexDoors® olajša natovarjanje in raztovarjanje, na primer pri nakupovanju ali prenašanju nenavadnih predmetov.
 • Lučka, vgrajena v spodnji del stebrička B, osvetli tla ob vozilu ter tako zagotovi večjo priročnost in tudi varnost.
 • Sistem FlexDoors® obenem olajša dostop do sistema FlexSpace®, zato je spreminjanje razporeditve v notranjosti še preprostejše.

 

Sistem ima kar nekaj prednosti v primerjavi z drsnimi zadnjimi vrati. Ena najbolj očitnih je, da drsna vrata omejujejo širino zadnje osi, to pa znatno vpliva na vozne lastnosti. Pri pomiku drsnih vrat mora potnik premakniti celotno težo vrat, kar je še posebej težavno pri odpiranju ali zapiranju, ko je vozilo parkirano na strmini.


Enlarge

Sedežni sistem FlexSpace®

Če cenite spontanost, vam bo sistem FlexSpace® zagotovo všeč. Opel Meriva je spontana prav tako kot vi. Lahko se zanesete na to, da boste lahko uredili notranjost tako, da bo ustrezala vašim načrtom. Kaj pa če se načrti spremenijo? Brez skrbi. Ne glede na to, ali potrebujete do pet sedežev ali pa dovolj prostora za okorne tovore, je Opel Meriva pripravljena in pri tem vam ni treba odstraniti niti enega sedeža.

 

 • Zunanje zadnje sedeže lahko pomaknete nazaj in navznoter, če želite ustvariti razkošno veliko prostora za noge in ramena v 4-sedežni konfiguraciji
 • Enostavna zložitev pregrade med kabino in prtljažnikom
 • Naslonjal za glavo ni treba odstraniti
 • Ravno dno za do 1500 l prostora za shranjevanje

Enlarge

Ergonomski športni sedeži / visok sedežni položaj

Ne glede na to, kako vozite ali kako daleč se peljete, je udobno sedenje zelo pomembno. Opel Meriva nudi popolnoma ergonomske športne sedeže z naslednjimi značilnostmi:

 

 • ročna nastavitev sedeža v 6 smeri (naprej/nazaj, gor/dol, nagib sedišča)
 • aktivni vzglavnik s prilagoditvijo v 4 smeri
 • nastavitev dolžine sedišča
 • električna nastavitev ledvene opore v 4 smeri, elektropnevmatska

 

Ergonomski športni sedež je odobrilo in ga priporoča združenje AGR (Akcija za zdrav hrbet), nemško zdravstveno združenje, ki določa ortopedske zahteve za avtomobilske sedeže.

 • ročna prilagoditev sedeža v 6 smeri (naprej/nazaj, gor/dol, nagib sedišča)
 • aktivni vzglavnik s prilagoditvijo v 4 smeri
 • nastavitev dolžine sedišča
 • električna nastavitev ledvene opore v 4 smeri, elektropnevmatska

 

Visok položaj sedenja

V Opel Merivi sedite visoko in v objemu udobja uživate v odličnem razgledu na okolico. Sedeži imajo največji razpon vzdolžnega položaja in višine v razredu. V kombinaciji z nastavitvijo volana po višini in globini lahko prav vsakdo izbere popoln položaj za vožnjo.


Enlarge

Zadnji nosilec za kolesa FlexFix®

Najbolj priročno možnost za prevoz koles smo poimenovali FlexFix®. Nosilec preprosto potegnete iz zadnjega odbijača in nanj namestite do tri kolesa. Razdalja med kolesoma ne sme biti daljša od 1,20 m. Ta edinstvena Oplova rešitev deluje v povezavi s parkirnim sistemom Park Pilot in je pri natovarjanju prijazna do vaše hrbtenice. Obenem v primerjavi s sistemi za prevoz koles na strehi prihrani dragocen prostor v stanovanju ali garaži in zmanjša porabo goriva. Preprosto in osupljivo hkrati.