POLITIKA O ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKIH.

Kazalo

 

1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

2. Informacije o obdelavi osebnih podatkov

3. Uporaba piškotkov

4. Merilne kode (web beacons) in slikovne pike

5. Sledenje in analiza

6. Vedenjsko oglaševanje

7. Katere piškotke uporabljamo

8. Omogočanje in onemogočanje piškotkov in podobne tehnologije

9. Interakcija z družbenimi omrežji

10. Vaše pravice

11. Spremembe politike zasebnosti

12. Kontaktirajte nas

 

Spletno stran upravlja Opel Southeast Europe, Podružnica Ljubljana (“Opel”), kot upravljavec in gostuje na strežniku našega izvajalca IT-storitev General Motors Holdings LLC (Michigan, ZDA). Vse ostale mikrostrani, ki jih upravlja Opel Southeast Europe, Podružnica Ljubljana, gostujejo na strežnikih našega izvajalca IT-storitev MRM (Frankfurt am Main, Nemčija) v Evropi. Registrirani urad Opel Southeast Europe, Podružnica Ljubljana, je v Sloveniji na naslovu Leskoškova 9e, SI-1000 Ljubljana, Slovenija.

 

Pred uporabo spletne strani skrbno preberite politiko zasebnosti, saj je razloženo, kako bomo obdelali osebne podatke in kako uporabljamo piškotke. Ko uporabite spletno stran to pomeni, da sprejmete to politiko.

 

1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Opel skrbi za vašo zasebnost. Na spletni strani zbiramo in obdelujemo več vrst osebnih podatkov. To vključuje:

 

  • Informacije, ki jih posredujete pri registraciji, ko zahtevate naše storitve in pri njihovi uporabi ter pri uporabi naše spletne strani, na primer ime, naslov, e-naslov in slikovne datoteke, ki jih kot uporabnik prenašate na našo spletno stran.
  • Informacije, ki jih potrebujemo, ko prijavite napako na spletni strani.
  • Informacije, zbrane s pomočjo piškotkov.

 

Za nadaljnje podrobnosti glejte 2. točko.

 

Ta stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih Opel spletnih strani ali do spletnih strani naših trgovcev, pooblaščenih serviserjev, drugih pridruženih družb ali do spletnih strani družbenih medijev. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih strani Opla ali tretjih oseb, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani preverite njihovo politiko varstva zasebnosti.

 

Ta spletna stran lahko vsebuje tudi vdelane okvirje (iFrames) z vsebino drugih Oplovih spletnih strani ali spletnih strani tretjih oseb. Opel ne odgovarja za vsebino tretjih oseb, ki je prikazana v vdelanih okvirjih (iFrames). Za tako prikazane informacije so odgovorni izključno lastniki teh spletnih strani. Opel ne nadzira in ne odgovarja za vsebino neodvisnih spletnih strani in to zunanjo vsebino zagotavlja obiskovalcem, da bi jim olajšal uporabo. Posledica je, da ste lahko ob obisku spletne strani s takšno vsebino soočeni s piškotki spletnih strani teh tretjih oseb. Opel ne nadzira širjenja teh piškotkov. Za več informacij glejte politiko zasebnosti teh tretjih oseb.

 

Opel ne more sprejeti odgovornosti ali obveznosti za spletne strani tretjih oseb.

 

2. Informacije o obdelavi osebnih podatkov

Za administracijo in izpolnjevanje vaših zahtev in – če pride v poštev – za individualizirano trženje in raziskave trga bomo vaše osebne podatke v vlogi upravljavcev obdelali skupaj s podjetjem Opel Automobile GmbH (Bahnhofsplatz, 65423 Rüsselsheim am Main, Nemčija), kot sledi:

 

Če zagotovite ustrezno soglasje, obdelava podatkov temelji na 6. členu (1) a) Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR), in/ali v primeru spletnih zahtevkov na 6. členu (1) b) GDPR.

 

Kot upravljavci bomo vaše osebne podatke obdelali, kot sledi:

Podatki (obvezni podatki so označeni z *) in Namen(i)

 

1. Podatki za identifikacijo in stik:

 

  • informacije za stik: naziv*, ime*, priimek*, ulica, poštna številka, kraj, telefonska številka, e-poštni naslov*
    • Za izpolnitev vašega zahtevka/zahtevkov – zahtevek za testno vožnjo, zahtevek za predračun, zahtevek za servis, zahtevki za novice, splošne poizvedbe.

 

Glede na naravo vašega zahtevka so lahko obvezni dodatni podatki:

 

a) Informacije o modelu, ki vas zanima: model, karoserijska izvedba, stopnja opreme, motor

  • Izpolnitev vašega zahtevka za testno vožnjo in zahtevka za predračun


b) Informacije o trenutnem vozilu: identifikacijska številka vozila (VIN), registrska oznaka trenutnega vozila, vrsta goriva, datum prve registracije, število prevoženih kilometrov, datum/čas oddaje vozila, datum/čas prevzema vozila, vrsta servisa*, nadomestno vozilo, želen način za stik

  • Izpolnitev vašega zahtevka za servis


c) Individualni komentarji, vrsta zahtevka*

  • Izpolnitev vašega zahtevka za servis ali splošne poizvedbe


d) Informacije o financiranju: potek /datum financiranja, predplačilo, zavarovanje preostanka kredita

  • Izpolnitev vašega zahtevka za predračun za rabljeno vozilo


e) Izbrani Oplov partner

  • Izpolnitev vašega zahtevka za testno vožnjo, zahtevka za predračun (novo in rabljeno vozilo) ali zahtevka za servis

 

2. Podatki poslovnih strank

 

  • Velikost voznega parka, struktura voznega parka (osebna ali gospodarska vozila), odgovornost (uporabnik ali tisti, ki izbira), informacije, ali so v voznem parku že uporabljena Oplova vozila
    • Izpolnitev vaše splošne poizvedbe, povezane s storitvami za stranke, storitvami financiranja, Oplovimi izdelki in temami, povezanimi s podjetji

 

3. Podatki s privolitvijo za trženje – če pride v poštev

 

  • naziv, ime*, priimek*, e-poštni naslov*, telefonska številka in povezani podatki, ki ste jih posredovali (kot del zahtevka ali v povezavi z njim – glejte podatke v razdelku 1 a – e)
    • Storitve za stranke: npr. vabila na dogodke, informacije o (tehničnih) posodobitvah, povezanih z mojim vozilom/vozilom, ki me zanima, ali storitvami glede poljubnega vozila, obvestila o datumih vzdrževanja / pregleda / servisiranja ali pomoči pri okvari.
    • Informacije za stranke: stik npr. zaradi obveščanja o novih in rabljenih vozilih, ponudbe za financiranje in lizing, servisiranje, pregledi in ponudbe servisnih delavnic ali ukrepi za izboljšanje kakovosti mojega vozila.
    • Oglaševanje: individualno ali prilagojeno oglaševanje ponudb, izdelkov in storitev.
    • Ankete o zadovoljstvu strank: stik po nakupu/servisu, npr. glede zadovoljstva z mojim vozilom ali zagotovljeno storitvijo.

 

4. Informacije, zbrane prek piškotkov

 

Za podrobne informacije glejte 7. točko

 

Podatkovni elementi, v točkah 1–4 na zgornjem seznamu označeni z *, so obvezni in potrebni za izpolnitev vaših zahtev. Zaradi tega morate zagotoviti te podatke. Če podatkov ne zagotovite, ne moremo izpolniti vaše zahteve.

 

Na osnovi vašega ravnanja pri brskanju po naši spletni strani se lahko pokaže pojavno okno s ponudbo za testno vožnjo ali vavčerjem za model, ki vas zanima. Za podrobne informacije glede piškotkov glejte 7. točko.

 

Vaši osebni podatki navedeni pod 1. točko bodo shranjeni še tri leta po preteku pogodbenega razmerja. Vaši osebni podatki navedeni pod 3. točko pa bodo shranjeni za zgoraj navedene namene še tri leta po vašem zadnjem stiku z Oplom.

 

 

Prejemniki

Vaše osebne podatke za spodaj navedene namene posredujemo naslednjim prejemnikom:

Podatki/ Namen(i)/ Prejemnik(i)

Podatki za identifikacijo in stik v povezavi z:

 

  • informacijami o modelu, ki vas zanima, informacijami o trenutnem vozilu, individualnih komentarjih, informacijah o financiranju, izbranim Oplovim partnerjem
    • Za izpolnitev zahtevkov strank/ potencialnih strank, storitve za stranke, informacije za stranke, oglaševanje, ankete o zadovoljstvu strank
      • Skupaj s podjetjem Opel Automobile GmbH posredujemo vaše osebne podatke ustreznim zadevnim obdelovalcem (ponudnikom IT-storitev, raziskav trga in storitev trženja) za administracijo navedenih namenov.


Vaše osebne podatke posredujemo zlasti naslednjim ponudnikom storitev:

MRM McCann GmbH

Großer Hasenpfad 44

60598 Frankfurt

 

Podatki poslovnih strank

 

  • Za izpolnitev zahtevkov strank/ potencialnih strank, storitve za stranke, informacije za stranke, oglaševanje, ankete o zadovoljstvu strank
             
                               Conteam Below GmbH

            Am Brand 41

            55116 Mainz

 

Podatki s privolitvijo za trženje – če pride v poštev

 

  • Za izpolnitev zahtevkov strank/ potencialnih strank, storitve za stranke, informacije za stranke, oglaševanje, ankete o zadovoljstvu strank
    • Če pride v poštev, vaše osebne podatke posredujemo tudi vašemu izbranemu Oplovemu partnerju.

Vaše osebne podatke posredujemo tudi zadevnemu ponudniku IT-storitev (GM Holdings LLC, Michigan, ZDA) s sedežem zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EEA) in zatorej v državi brez zadostne stopnje varovanja podatkov. Čeprav ni sklepa o ustreznosti Evropske komisije, veljajo ustrezni varovalni ukrepi, v tem primeru so to Standardne pogodbene klavzule EU (EU SCC). Če si želite zagotoviti izvod, lahko pošljete e-pošto na naslov privacyrights@opel.com.

 

Vključeni obdelovalci podatkov:

  • Crane Kft. (1138 Budapest, Révész utca 27-29. 2. em. Hungary)
  • (Carussel) CDM eStrategic Consultancy Limited Liability Company, CDM eStrategic Ltd, 1133 Budapest, Gogol utca 13, VAT number:14933659-2-41
  • Deutsche Post Com GmbH (Hansestraße 2. 37574 Einbeck, Germany)
  • Mehrkanal GmbH (Wilhelm-Beckmann-Straße 7., 45307 Essen, Germany)
  • FCS Fair Computer Systems GmbH (Nürnberg, Ostendstraße 132, 90482 Nürnberg Germany)
  • Clifford Thames LTD (Springfield Lyons House, Chelmsford Business Park, Chelmsford Essex, CM2 5TH, UK)
  • Grom Informacijske Resitve d.o.o (Barjanska 58 Cesta, 1000 Ljubljana, Slovenia)
  • OEC World Headquarters, 4205 Highlander Parkway, Richfield, OH 44286, USA

 

3. Uporaba piškotkov

Ta stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije za optimizacijo storitev uporabljajo 'piškotke'.

 

  • Kaj je “piškotek”?

 

Piškotek' je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku Oplove spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.

 

Nekateri piškotki so pomembni za delovanje spletne strani in se aktivirajo samodejno, ko uporabniki obiščejo spletno stran. Nekateri piškotki nam omogočajo zagotavljati uporabnikom storitve in funkcije, ki so najbolje prilagojene njihovim potrebam, tako da so storitve prilagojene uporabnikom in zagotavljajo preprosto in hitro delovanje naše spletne strani.

 

  • Kakšne piškotke uporablja ta spletna stran?

 

Opel Southeast Europe LCC lahko na tej spletni strani uporablja tri vrste piškotkov:

Piškotki so razvrščeni v naslednje kategorije:

  • nujno potrebni piškotki,
  • piškotki za povečanje zmogljivosti,
  • vztrajni piškotki.

 

Nujno potrebni piškotki omogočajo uporabnikom gibanje po spletni strani in uporabo funkcij na spletni strani. Brez teh piškotkov ne bi mogli zagotavljati želenih storitev, na primer konfiguratorja vozila, funkcije iskanja trgovcev ali kontaktnih obrazcev.

 

Nujno potrebne piškotke uporabljamo za:

  • zagotavljanje, da se vse funkcije spletne strani izvajajo pravilno,
  • možnost, da shranite svoj izbor v konfiguratorju vozila in
  • možnost za načrtovanje poti do najbližjega trgovca s pomočjo funkcije iskanja trgovcev.

 

Piškotki za povečanje zmogljivosti zbirajo podatke o načinu uporabe spletne strani. Pomagajo nam izboljšati delovanje spletne strani, videti, katera področja so za stranke najzanimivejša in izvedeti več o učinkovitosti naših oglaševalskih kampanj. Vse to nam pomaga pri zagotavljanju storitev in funkcij, ki najbolje zadostijo željam uporabnikov.

 

Piškotke za povečanje zmogljivosti uporabljamo za:

  • izdelavo statistike o načinih uporabe naše spletne strani,
  • pregled učinkovitosti naših oglaševalskih kampanj in
  • pregled neodvisnega vedenja uporabnikov in s tem izboljševanje spletne strani.

Nekatere piškotke za povečevanje zmogljivosti posredujejo tretje osebe, a nikomur ne dovolimo uporabe piškotkov za druge namene, kot so ti, ki so omejeni zgoraj.

 

Tako imenovani vztrajni piškotki se med posameznimi sejami shranjujejo na uporabnikovem računalniku ali napravi. Uporabljajo se za ohranjanje nastavitev in preferenc ter izboljševanje spletne strani ob naslednjem obisku. Nekatere od teh piškotkov posredujejo pooblaščene tretje osebe.

 

Vztrajne piškotke uporabljamo zato, da:

  • zagotavljamo ponudbe strani www.opel.si, za katere mislimo, da so zanimive za naše uporabnike,
  • našim medijem in oglaševalcem zagotavljajo informacije o vašem obisku, tako da lahko ponudijo uporabnikom prilagojene ponudbe in oglase,
  • izmenjamo informacije s partnerji, ki nudijo storitve na naši spletni strani. Informacije delimo le, če zagotavljamo storitev, izdelek ali funkcijo (npr. funkcija za izbor barve v konfiguratorju vozila) in se ne uporabljajo v druge namene.

Nekatere vztrajne piškotke posredujejo tretje osebe, a nikomur ne dovolimo uporabe piškotkov za druge namene, kot so ti, ki so omenjeni zgoraj.

 

4. Merilne kode (web beacons) in slikovne pike

Spletna stran vsebuje merilne kode (imenovane tudi: “pixel tags”). Merilna koda je pogosto prosojna slika, običajno ne večja kot 1 x 1 pika, ki je na spletni strani ali v e-poštnem sporočilu, ki služi spremljanju spletnega vedenja uporabnika spletne strani ali pošiljatelja e-poštnega sporočila. Merilne kode uporablja tehnologija tretje osebe (na tej spletni strani družbe Adobe Analytics) za spremljanje aktivnosti uporabnikov naše spletne strani. Omogoča sledenje, kateri računalnik je dostopal do določene spletne strani, kdaj in od kod (država/raven mesta).

5. Sledenje in analiza

Opel za stalno optimizacijo svojega tržnega komuniciranja uporablja analitično programsko opremo “Adobe Analytics” podjetja Adobe Inc. Ta omogoča sledenje spletnega vedenja v smislu časa, geografske lokacije in uporabe te spletne strani. Te informacije se zbirajo prek sledilnih slikovnih pik in/ali piškotkov. Informacije, pridobljene prek sledilnih slikovnih pik in/ali piškotkov so anonimni in se ne povezujejo z osebnimi podatki. Vse informacije, ki so potrebne za to analizo, so shranjene na strežnikih družbe Adobe Systems Incorporated v Londonu, Združeno kraljestvo. Opel teh informacij ne deli z nobenimi tretjimi osebami za njihovo samostojno uporabo. Če se ne strinjate z analizami, lahko svoje nestrinjanje izrazite tukaj: http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html

6. Vedenjsko oglaševanje

S ponovnim ciljanjem piškotkov lahko ponudbe oblikujemo privlačneje za uporabnike. Ponovno ciljani piškotki se shranjujejo na računalniku ali na napravi uporabnika spleta med spletnimi sejami. Omogočajo oglaševanje Oplovih izdelkov na spletnih straneh partnerjev in na družbenih omrežjih za uporabnike, ki so se zanimali za Oplove izdelke.

 

Pojavljanje tovrstnih oglasov je povsem anonimno in je zasnovano na tehnologiji piškotkov. Osebni podatki (na primer naslov IP ali podobno) se ne shranjujejo, prav tako se profili uporabnikov ne vzporejajo z osebnimi podatki.

Nadalje se podatki o uporabnikih ne sporočajo tretjim osebam ali spletnim družbenim omrežjem. Tudi oglaševanje je povsem anonimno.

 

Uporabo ponovno ciljanih piškotkov lahko kadarkoli deaktivirate s klikom na naslednjo povezavo: http://www.turn.com/privacy/opt-out-of-the-turn-platform

 

7. Katere piškotke uporabljamo

V tem poglavju vas seznanjamo o piškotkih, ki jih uporabljamo na naši spletni strani. Če se ne strinjate z nastavitvijo individualnih piškotkov, lahko posamezne piškotke deaktivirate s klikom na naziv piškotka. Če ni neposrednih povezav za nekatere piškotke, lahko uporabo omejite v svojem spletnem brskalniku, glejte točko 8.

 

Piškotek: Google AdWords

Podatki, zbrani prek piškotkov: Uporabljeni piškotki shranijo informacije o straneh, ki ste jih obiskali na našem spletnem mestu, in oglaševalskih kampanjah, ki ste si jih ogledali ali kliknili nanje.

Namen(i): Ti piškotki za spletno sledenje oglasom bodo prikazali ustrezne spletne oglase glede na vaše oglede in klike, vključno s tistimi na našem spletnem mestu.

Ponudnik: Google https://www.google.com/policies/privacy/

 

 

Piškotek: Google DoubleClick

Podatki, zbrani prek piškotkov: Uporabljeni piškotki shranijo informacije o straneh, ki ste jih obiskali na našem spletnem mestu, in oglaševalskih kampanjah, ki ste si jih ogledali ali kliknili nanje.

Namen(i): Ti piškotki za spletno sledenje oglasom bodo prikazali ustrezne spletne oglase glede na vaše oglede in klike, vključno s tistimi na našem spletnem mestu.

Ponudnik: Google https://www.google.com/policies/privacy/

 

 

Piškotek: Facebook Pixel

Podatki, zbrani prek piškotkov: Uporabljeni piškotki shranijo informacije o straneh, ki ste jih obiskali na našem spletnem mestu, in oglaševalskih kampanjah, ki ste si jih ogledali ali kliknili nanje..

Namen(i): Ti piškotki za spletno sledenje oglasom bodo prikazali ustrezne spletne oglase glede na vaše oglede in klike, vključno s tistimi na našem spletnem mestu.

Ponudnik: Facebook https://www.facebook.com/policy.php

 

 

Piškotek: Bing

Podatki, zbrani prek piškotkov: Uporabljeni piškotki shranijo informacije o straneh, ki ste jih obiskali na našem spletnem mestu, in oglaševalskih kampanjah, ki ste si jih ogledali ali kliknili nanje.

Namen(i): Ti piškotki za spletno sledenje oglasom bodo prikazali ustrezne spletne oglase glede na vaše oglede in klike, vključno s tistimi na našem spletnem mestu.

Ponudnik: Microsoft https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement

 

 

Piškotek: Twitter

Podatki, zbrani prek piškotkov: Uporabljeni piškotki shranijo informacije o straneh, ki ste jih obiskali na našem spletnem mestu, in oglaševalskih kampanjah, ki ste si jih ogledali ali kliknili nanje.

Namen(i): Ti piškotki za spletno sledenje oglasom bodo prikazali ustrezne spletne oglase glede na vaše oglede in klike, vključno s tistimi na našem spletnem mestu.

Ponudnik: Twitter https://twitter.com/en/privacy

 

 

Piškotek: LinkedIn

Podatki, zbrani prek piškotkov: Uporabljeni piškotki shranijo informacije o straneh, ki ste jih obiskali na našem spletnem mestu, in oglaševalskih kampanjah, ki ste si jih ogledali ali kliknili nanje.

Namen(i): Ti piškotki za spletno sledenje oglasom bodo prikazali ustrezne spletne oglase glede na vaše oglede in klike, vključno s tistimi na našem spletnem mestu.

Ponudnik: Linkedin https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

 

 

Piškotek: Signal

Podatki, zbrani prek piškotkov: Uporabljeni piškotki shranijo informacije o straneh, ki ste jih obiskali na našem spletnem mestu, in oglaševalskih kampanjah, ki ste si jih ogledali ali kliknili nanje.

Namen(i): Ti piškotki za spletno sledenje oglasom bodo prikazali ustrezne spletne oglase glede na vaše oglede in klike, vključno s tistimi na našem spletnem mestu.

Ponudnik: Signal https://www.signal.co/privacy-policy/

 

 

Piškotek: Adobe Analytics

Podatki, zbrani prek piškotkov: Uporabljeni piškotki shranijo informacije o straneh, ki ste jih obiskali na našem spletnem mestu, in oglaševalskih kampanjah, ki ste si jih ogledali ali kliknili nanje.

Namen(i): Ti piškotki za spletno sledenje oglasom bodo prikazali ustrezne spletne oglase glede na vaše oglede in klike, vključno s tistimi na našem spletnem mestu.

Ponudnik: Adobe Analytics https://www.adobe.com/si/privacy.html

 

 

Piškotek: IgnitionOne (evo5_popin_instance)

Podatki, zbrani prek piškotkov: Shranijo stanje primernosti obiskovalca za interakcije na strani, če niso sprejeli piškotkov drugega ponudnika.

Namen(i): Ti piškotki se uporabljajo za raziskavo uporabe naše spletne strani za prikaz programov z boni za določene vzorce uporabe.

Ponudnik: IgnitionOne https://www.ignitionone.com/privacy-policy/

 

 

Piškotek: Iperception

Podatki, zbrani prek piškotkov: Ti piškotki zbirajo samo informacije o obiskih spletnih strani in času odpiranja za optimizacijo spletnega mesta, večjo funkcionalnost spletnega mesta in za boljši vtis na uporabnika.

Namen(i): Ti piškotki se uporabljajo za raziskavo uporabe naše spletne strani za namen optimizacije.

Ponudnik: Iperception https://www.iperceptions.com/en/legal/privacy-policy

 

 

Piškotek: ipe_s

Podatki, zbrani prek piškotkov: Ta piškotek je povezan s programsko opremo Iperception 'intent recognition' (prepoznavanje namere), ki omogoča dramatično spremembo uporabnikove izkušnje glede na zaznane namere.

Namen(i): Ti piškotki se uporabljajo za raziskavo uporabe naše spletne strani za namen optimizacije.

Ponudnik: iPerception https://www.iperceptions.com/en/legal/cookies

 

 

Piškotek: nm_carusseldwt_opel_si

Podatki, zbrani prek piškotkov: A session ID

Namen(i): Ti piškotki se uporabljajo za raziskavo uporabe naše spletne strani za namen optimizacije.

Ponudnik: Carussel

 

 

Piškotek: _atuvc

Podatki, zbrani prek piškotkov: Podatki, zbrani prek piškotka: Ti piškotki prvega ponudnika __atuvc in _atuvs so vztrajni piškotki, ki jih je ustvarila in jih odčitava stran AddThis, namen pa je uporabniku zagotoviti, da vidi posodobljeno število, če deli stran in se nanjo vrne, preden je posodobljen predpomnilnik števca delitev Monsanto. Podatki iz tega piškotka se ne pošiljajo nazaj v AddThis.

Namen(i): Ti piškotki se uporabljajo za raziskavo uporabe naše spletne strani za namen optimizacije.

Ponudnik: Addthis

 

 

Spletna stran za mobilne naprave

Piškotek: IgnitionOne nmfirstparty

Podatki, zbrani prek piškotkov: Piškotki shranijo edinstveno oznako za vsakega obiskovalca, ki ni sprejel piškotkov drugega ponudnika. Ti piškotki zbirajo samo informacije določenih uporabnikov, ki sodelujejo v naših programih nagrajevanja z boni.

Namen(i): Ti piškotki se uporabljajo za raziskavo uporabe naše spletne strani za prikaz programov z boni za določene vzorce uporabe.

Ponudnik: IgnitionOne https://www.ignitionone.com/privacy-policy/

 

 

Piškotek: eDX / Sophus3 - s_ev66

Podatki, zbrani prek piškotkov: Ti piškotki zbirajo samo informacije o obiskih spletnih strani in času odpiranja za optimizacijo spletnega mesta, večjo funkcionalnost spletnega mesta in za boljši vtis na uporabnika.

Namen(i): Ta piškotek se uporablja za štetje obiskovalcev naše spletne strani in za merjenje načinov uporabe spletne strani.

Ponudnik: eDX / Sophus3 http://www.sophus3.com/data-protection-policy/

 

 

Piškotek: s_fid Adobe Analytics

Podatki, zbrani prek piškotkov: Ta piškotek se uporablja za prepoznavanje unikatnega obiskovalca, če standardni piškotek s_vi ni na voljo zaradi omejitve piškotkov drugih ponudnikov. Ni v uporabi pri izvedbi z uporabo piškotkov drugih ponudnikov.

Namen(i): Ta piškotek se uporablja za štetje obiskovalcev naše spletne strani in za merjenje načinov uporabe spletne strani.

Ponudnik: Adobe Analytics https://www.adobe.com/si/privacy.html

 

 

Piškotek: s_nr1, s_nr2 Adobe Site Catalys

Podatki, zbrani prek piškotkov: Ti piškotki zbirajo informacije o prometu uporabnikov med spletnimi stranmi na našem spletnem mestu.

Namen(i): Ta piškotek se uporablja za štetje obiskovalcev naše spletne strani in za merjenje načinov uporabe spletne strani.

Ponudnik: Adobe Site Catalys https://www.adobe.com/si/privacy.html

 

 

Piškotek: s_cc Adobe Analytics

Podatki, zbrani prek piškotkov: Ti piškotki zbirajo informacije o zmožnosti za sprejem piškotkov v spletnem brskalniku.

Namen(i): Ta piškotek označuje, da so v vašem brskalniku omogočeni piškotki.

Ponudnik: Adobe Analytics https://www.adobe.com/si/privacy.html

 

 

Piškotek: s_ppv Adobe Site Catalys

Podatki, zbrani prek piškotkov: Ti piškotki zbirajo informacije o prometu uporabnikov med spletnimi stranmi na našem spletnem mestu.

Namen(i): Ta piškotek se uporablja za štetje obiskovalcev naše spletne strani in za merjenje načinov uporabe spletne strani.

Ponudnik: Adobe Site Catalyst https://www.adobe.com/si/privacy.html

 

 

Piškotek: s_sq Adobe Analytics

Podatki, zbrani prek piškotkov: Ta piškotek vzpostavi in odčita kodo JavaScript, da ugotovi, ali so piškotki omogočeni.

Namen(i): Ta piškotek se uporablja za štetje obiskovalcev naše spletne strani in za merjenje načinov uporabe spletne strani.

Ponudnik: Adobe Analytics https://www.adobe.com/si/privacy.html

 

 

Piškotek: _pk_id, _pk_ref, _pk_ses (Matamo)

Podatki, zbrani prek piškotkov: Za sledenje obiskovalcev Matomo (Piwik) privzeto uporablja piškotke prvega ponudnika, določene na domeni vaše spletne strani. Piškotki, ki jih je ustvaril Matomo, se začenjajo z: _pk_ref, _pk_cvar, _pk_id, _pk_ses. Ko uporabljate vtičnik Heatmap & Session Recording.

Namen(i): Ta piškotek se uporablja za štetje obiskovalcev naše spletne strani in za merjenje načinov uporabe spletne strani.

Ponudnik: https://matomo.org/faq/general/faq_146/

 

 

Piškotek: nm_carusseldwt_opel_si

Podatki, zbrani prek piškotkov: A session ID

Namen(i): Ti piškotki se uporabljajo za raziskavo uporabe naše spletne strani za namen optimizacije.

Ponudnik: Carussel

 

 

Piškotek: fitdetection

Podatki, zbrani prek piškotkov: Programski opremi strežnika zagotovi tehnične informacije o uporabnikovem spletnem brskalniku, kot sta širina in višina prikaza.

Namen(i): Ta piškotek se uporablja za zbiranje informacij, ki so pomembne za obdelavo programske opreme FIT, uporabljene za mobilno spletno stran. (https://developer.sevenval.com/docs/)

Ponudnik: Sevenval Technologies GmbH

 

-------

Piškotek: Netmining

Podatki, zbrani prek piškotkov: Piškotki shranijo edinstveno oznako za vsakega obiskovalca, ki ni sprejel piškotkov drugega ponudnika. Ti piškotki zbirajo samo informacije določenih uporabnikov, ki sodelujejo v naših programih nagrajevanja z boni.

Namen(i): Ti piškotki se uporabljajo za raziskavo uporabe naše spletne strani za prikaz programov z boni za določene vzorce uporabe.

Ponudnik: IgnitionOne https://www.ignitionone.com/privacy-policy/

 

 

Piškotki: YouTube

Podatki, zbrani prek piškotkov: Ti piškotki zbirajo informacije samo o videoposnetkih, ki si jih je uporabnik ogledal, in številu ogledov s predvajalnikom.

Namen: Ti piškotki se uporabljajo za prikaz in objavo videoposnetkov na naši strani.

Ponudnik: https://www.youtube.com/intl/enGB/yt/about/policies/#community-guidelines

 

 

Piškotki:TowerData (e-pošta: privacyshield@towerdata.com)

Podatki, zbrani prek piškotkov:Ti piškotki zbirajo informacije o straneh Oplovega spletnega mesta, ki ste jih obiskali, in oglasih, ki ste si jih ogledali ali kliknili nanje.
Namen:Ti piškotki za spletno sledenje oglasom bodo prikazali ustrezne spletne oglase glede na vaše oglede in klike, vključno s tistimi na našem spletnem mestu.
Ponudnik: https://www.towerdata.com/company/privacy_policy

 

 

Piškotki: BlueKai

Podatki, zbrani prek piškotkov:Ti piškotki vam omogočajo sledenje obiskov in pretvorb spletnih strani, načina uporabe spletne strani in kako so uporabniki prišli do vaše spletne strani.

Namen:Ti piškotki se uporabljajo za ocenjevanje obiskovalcev naše spletne strani in merjenje načina uporabe spletne strani.

Ponudnik: https://www.oracle.com/legal/privacy/privacy-policy.html#opt-out

 

Piškotki: Google Universal Analytics

Podatki, zbrani prek piškotkov: Ti piškotki vam omogočajo sledenje obiskov in pretvorb spletnih strani, načina uporabe spletne strani in kako so uporabniki prišli do vaše spletne strani.

Namen: Ti piškotki se uporabljajo za ocenjevanje obiskovalcev naše spletne strani in merjenje načina uporabe spletne strani.

Ponudnik: https://www.google.com/policies/privacy

 

 

Piškotki: Google Maps

Podatki, zbrani prek piškotkov: Ti piškotki zbirajo informacije o straneh Oplove spletne strani, ki ste jih obiskali, in oglasih, ki ste si jih ogledali ali kliknili nanje.

Namen: Ti piškotki za spletno sledenje oglasom bodo prikazali ustrezne spletne oglase glede na vaše oglede in klike, vključno s tistimi na našem spletnem mestu.

Ponudnik: https://www.google.com/policies/privacy

 

 

Piškotki: Google Tag Manager

Podatki, zbrani prek piškotkov: Opel/Vauxhaull uporablja program Google Tag Manager za upravljanje te spletne strani.

Namen: Google Tag Manager je rešitev za upravljanje oznak s posredovanjem podatkov.

Ponudnik: https://www.google.com/policies/privacy/

8. Omogočanje in onemogočanje piškotkov in podobne tehnologije

'Pomoč' v meniju spletnega brskalnika računalnika uporabnike seznani z naslednjimi možnostmi:

  • kako lahko preprečijo sprejem novih piškotkov v brskalniku;
  • kako lahko nastavijo brskalnik tako, da jih obvesti o prejemu novega piškotka;
  • kako lahko povsem onemogočijo piškotke.

 

Če so piškotki onemogočeni, bo onemogočena tudi večina vsebine spletne strani www.opel.si, tako da iskalnik trgovcev, konfigurator vozila in uporabniku prilagojene ponudbe morda ne bodo pravilno prikazani. Priporočamo, da omogočite piškotke in preprečite takšno omejeno delovanje.

 

Če se želite podrobneje seznaniti s piškotki, je na voljo veliko spletnih objav. Glejte na primer: http://www.allaboutcookies.org

9. Interakcija z družbenimi omrežji

Storitve za stranke in pomoč prek družbenih medijev

 

Za stik s podjetjem Opel Southeast Europe LLC, podružnica Ljubljana, lahko uporabite tudi naše kanale na družbenih omrežjih. Če nam na primer pošljete sporočilo ali objavite kaj na naših kanalih na družbenih omrežjih, lahko uporabimo informacije v vašem sporočilu ali objavi za odgovor glede zadeve, zaradi katere ste prek izbranega kanala družbenih omrežij vzpostavili stik z nami. Da vam bomo lahko zagotovili želeno pomoč, vas lahko prek neposrednega ali zasebnega sporočila zaprosimo za dodatne informacije, na primer podrobnosti o zadevi, ime, e-poštni naslov, VIN, telefon, kraj (mesto/država) in/ali znamka, model in letnik vozila. Informacije, ki jih posredujete, ne bodo uporabljene za neposredno trženje; raziskava trga za izboljšanje storitve in izdelka bo izvedena samo na osnovi zbirnih (anonimnih) podatkov.

 

Upoštevajte, da vaše objave ali sporočila ne smejo vsebovati občutljivih podatkov (na primer informacij o rasni ali etnični pripadnosti, političnih opredelitvah, verskih ali filozofskih prepričanjih ali zdravju). Zavedajte se, da lahko vaše objave v javnih kanalih družbenih omrežij prebere kdorkoli.

 

Povezave do družbenih omrežij / vtičniki družbenih omrežij.

Naša spletna stran vsebuje povezave do družbenih omrežij.

 

Da bi med obiskom naše spletne strani zaščitili vaše osebne podatke, ne uporabljamo vtičnikov družbenih omrežij. Namesto njih so v spletno stran vgrajene povezave HTML, ki omogočajo preprosto deljenje na družbenih omrežjih. Vgradnja povezave pri odpiranju strani z našega spletnega mesta preprečuje neposredno povezavo z različnimi strežnikih družbenih omrežij. Pri kliku na enega od gumbov se odpre okno brskalnika in usmeri uporabnika na spletno stran ustreznega ponudnika storitve, na kateri lahko (po prijavi oziroma vpisu) na primer uporabi gumb za všečkanje (Like) ali deljenje (Share).

 

Za več informacij o namenu in obsegu obdelave podatkov ter nadaljnji uporabi vaših osebnih podatkov s strani ponudnika in njegovih spletnih strani ter glede vaših pravic in možnih nastavitvah za zaščito vaše zasebnosti glejte informacije o varovanju podatkov ustreznega ponudnika storitev.

 

Facebook: http://www.facebook.com/policy.php

Twitter: https://twitter.com/privacy

Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388

You Tube: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/legal/impressum

 

10. Vaše pravice

Kot oseba, na katero se nanašajo podatki, imate pravico do dostopa, popravka, izbrisa (pravica do pozabe), omejitve obdelave, prenosljivosti podatkov in ugovora obdelavi vaših osebnih podatkov na osnovi 6. člena (1) e) ali f) Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) ali v primeru obdelave osebnih podatkov za namen neposrednega trženja v skladu z veljavnim pravom.

 

Upoštevajte, da so vaše zgoraj navedene pravice omejene z zakonom in jih moramo izpolniti samo v primeru določenih pogojev.

 

Če želite uveljaviti svoje zgoraj naveden pravice, nas obvestite na Opel Southeast Europe LLC, podružnica Ljubljana, Leskoškova 9E, 1000 Ljubljana ali prek e-poštnega naslova: privacyrights@opel.com

 

Kot odgovorni upravljavec lahko kadarkoli posodobimo vaše osebne podatke (npr. sprememba naslova).

 

Za uveljavitev pravice do vložitve pritožbe (77. člen GDPR) se obrnite na Informacijskega pooblaščenca, Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana, Slovenija, prek e-pošta: gp.ip@ip-rs.si ali spletnega mesta: www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-podatkov/.

 

Pravica do preklica soglasja

Imate pravico, da kadarkoli prekličete svoje soglasje (v tem primeru bom obvestil Opel Southeast Europe LLC, podružnica Ljubljana, Leskoškova 9E, 1000 Ljubljana prek navedenega poštnega naslova ali po e-pošti: privacyrights@opel.com). Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave, izvedene v skladu s soglasjem pred preklicem.

11. Spremembe politike zasebnosti

Vse prihodnje spremembe politike zasebnosti bodo objavljene na tej spletni strani. Redno preverjajte to spletno stran, da boste seznanjeni s spremembami naše politike zasebnosti.

12. Kontaktirajte nas

V kolikor želite nasloviti vprašanje na naše strokovnjake za varstvo osebnih podatkov, prosimo naslovite vprašanje na lokalno Opel pisarno s pošto na Opel Southeast Europe LLC, podružnica Ljubljana, Leskoškova 9E, 1000 Ljubljana ali prek e-poštnega naslova: info@opel.si

 

Vse zahtevke, povezane z zasebnostjo, naslovite na: privacyrights@opel.com

 

Različica: Marec 2018

 

Za podrobnosti o podjetju glejte naše Pravno obvestilo.