Opel | Kontrole in pregledi – motorno olje
Opel | Naročilo na servis

Naročilo na servis

Vaš Oplov trgovec bo z veseljem sprejel vaše naročilo vozila na servis.

Določite termin za servis

Poiščite svojega trgovca z vozili Opel

Izpolnite katerokoli od spodnjih polj:

MOTORNO OLJE.

Originalno motorno olje dexos2™

Oplovo na novo razvito olje dexos2™ zagotavlja do okolja prijazno visoko zmogljivost in majhno porabo goriva pri vseh Oplovih modelih. To inovativno motorno olje je na voljo pri vašem pooblaščenem Oplovem serviserju.

Specifikacija: izjemna zmogljivost in nizka poraba goriva

Motorno olje 5W-30 dexos2™ je povsem združljivo z najnovejšimi filtri trdih delcev (DPF) in katalizatorji za bencinske motorje (CAT). Olje 5W-30 dexos2™ zagotavlja izjemno čistilno moč in celovito ščiti motor pred obrabo. Kot mazivo „Mid-SAPS“ (manjša vsebnost sulfatnega pepela, fosforja in žvepla) prispeva k varčnejši porabi goriva in zmanjšanju emisij CO2.

Opel | Eko-pregled – prednosti
 • Odlična zaščita pred obrabo pri dolgih intervalih med izpustom

 

 • Izboljša čistost motorja in ščiti pred usedlino olja in škodljivimi oblogami

 

 • Izboljša varčno porabo goriva

 

 • Podaljša življenjsko dobo in ohranja učinkovitost sistemov za zmanjšanje emisij v vozilih z dizelskim in bencinskim motorjem

Garancije

Motor vašega vozila mora biti napolnjen z odobrenim oljem dexos2™, ki je na voljo pri pooblaščenih Oplovih serviserjih. Pri uporabi olja, ki ne dosega standardov olja dexos, lahko pride do zmanjšanja zmogljivosti ali poškodbe motorja.

Olje dexos2™ za dolivanje v nujnih primerih

Vedno je dobro imeti rezervno količino olja v vozilu, še posebej na daljših potovanjih in počitnicah. Tako lahko vedno uporabite olje iste kakovosti, če ga bo treba doliti med servisnimi intervali. Priporočamo olje dexos2™ za dolivanje. Povprašajte svojega pooblaščenega Oplovega serviserja. Če vam olja iz priročne plastenke za dolivanje ne bo treba doliti do naslednje menjave olja, ga bo pooblaščeni Oplov serviser odštel z vašega naslednjega računa.


Redno preverjajte nivo olja

Poraba olja pri sodobnih motorjih je zmanjšana na minimum, a vam vseeno priporočamo, da med intervali za menjavo olja redno preverjate nivo olja. Poglejte si, kako:

 1. Poskrbite, da bo vaš Opel parkiran na ravni površini.
 2. Motor mora biti ogret in izklopljen približno pet minut.
 3. Odprite pokrov motornega prostora in poiščite merilno palico (običajno je njen vrh svetle barve).
 4. Izvlecite merilno palico, obrišite jo s čisto krpo in jo vstavite nazaj v odprtino do zadržala ter jo rahlo privijte.
 5. Ponovno izvlecite merilno palico in preverite nivo motornega olja.
 6. Če olje sega do oznake MIN na merilni palici ali je v bližini oznake, ga morate doliti. Od oznake MIN do oznake MAX je prostor za en liter motornega olja.
 7. Priporočamo, da dolijete olje istega razreda, kot je bilo uporabljeno pri polnjenju na servisu.
 8. Ne pozabite merilne palice ponovno vstaviti v odprtino.
 9. Po dolivanju namestite pokrovček naravnost in ga trdno privijte.

Upoštevajte: motorno olje ne sme presegati oznake MAX na merilni palici. Preveč olja v motorju je prav tako škodljivo kot premalo olja. Dolivanje prevelike količine olja lahko poškoduje katalizator. Olje je najbolje redno preveriti ob vsakem drugem obisku bencinske črpalke.