POLNJENJE DOMA IN V SLUŽBI – BREZ STRESA.

V povprečju dnevno prevozimo samo 60 km. Za to razdaljo lahko baterijo dovolj napolnimo čez noč prek standardne gospodinjske električne vtičnice (2,3 kW). Bi radi polnili do trikrat hitreje? Potem namestite domačo polnilno postajo (AC Wallbox) z izmeničnim tokom. Zmogljivejši modeli zasebnih polnilnih postaj so opremljeni z merilniki porabe, da lahko spremljate porabo elektrike, ko vozilo polnite doma.

 

Polnjenje z zasebno polnilno postajo doma.

 

Zasebno polnilno postajo lahko namestite doma ali v službi ter v samostojnih zgradbah ali stanovanjskih blokih, če imate ustrezno lokalno dovoljenje. V skladu z Evropsko direktivo lahko namestite zasebno rešitev za polnjenje, zato bi morali biti pridobivanje dovoljenja relativno preprosto.

 

Vaš trgovec z vozili Opel vam bo predlagal paket za polnjenje, ki je najprimernejši glede na vašo uporabo, vrsto baterije in doseg vozila. Vaš trgovec vas bo napotil na diagnostični servis, ki bo ocenil vse zahteve glede električnih instalacij.

 

Naš nasvet: če ste v dvomih, ali se bo nakup zasebne polnilne postaje dolgoročno izplačal, je morda univerzalni polnilni kabel boljša rešitev. Omogoča hitrejši tok polnjenja in deluje povsod: z običajnimi vtičnicami doma in z javnimi polnilnimi postajami.