Zlati volan 2017: nacionalni nazivi za kar tri Oplova vozila

  • Septembrska številka slovenske izdaje revije Auto Bild je prinesla Oplu tri nacionalne nazive Zlati volan 2017
  • Zmago in naziv Zlati volan 2017 so si v svojih kategorijah z glasovi bralcev priborili Ampera-e, Insignia Grand Sport in Crossland X

 

Ljubljana. Oplovi modeli Ampera-e, Insignia Grand Sport in Crossland X so zmagali v svojih kategorijah v slovenskem delu izbora Zlati volan 2017, ki ga vsako leto organizira avtomobilistična revija Auto Bild in prejeli naziv »Zlati volan 2017«. Tako nadaljujejo uspešnost blagovne znamke v tem izboru, saj so tudi drugi Oplovi modeli že prejeli ta laskavi naziv, nazadnje Corsa in Astra.

 

Naziv “Zlati volan” letno podeljujejo nemški časopisi Bild, Bild am Sonntag in evropske nacionalne izdaje revije Auto Bild, ki jih izdaja Axel Springer Publishing Group. Glasovanje tako vsako leto poteka v 31 evropskih državah, kjer izdajajo publikacijo Auto Bild. V slovenskem izboru si je znamka Opel letos prepričljivo priborila zmage v vseh kategorijah, kjer je imela svojega finalista: v kategoriji »Majhni in kompaktni« je zmagala Ampera-e, Insignia Grand Sport je zmagala v kategoriji »Srednji in višji« ter Crossland X v kategoriji »Kompaktni SUV-ji«.

 

Slovenski glasovi so bili nato posredovani v Nemčijo, kjer zbirajo glasove vseh lokalnih glasovanj. Nato bo mednarodna žirija, ki jo sestavljajo zvezdniki, avtomobilistični strokovnjaki in uredniki revij, finaliste po številu glasov testirala na dirkalni stezi Balocco v Italiji ter določila zmagovalce letošnjega izbora, ki bodo znani v novembru.