Skip To Content
Značilnosti

Odkrijte funkcionalne in prilagodljive značilnosti Vivara-e

Vsestranskost

Velikosti
Vsaka različica Vivara-e je na voljo v treh velikostih, vse pa nudijo popolno ravnovesje med relativno kompaktnimi zunanjimi merami in prostorno, izjemno prilagodljivo notranjostjo. 

Manjša različica¹ je z dolžino samo 4,60 m izjemno okretna na ozkih mestnih ulicah in v urbanih območjih, kjer ni nikoli dovolj prostora. Vanjo je možno naložiti dve evropaleti, srednje velika in velika različica pa nudita dovolj prostora za tri evropalete.

 

¹Manjša različica Vivara je na voljo samo kot Vivaro furgon.

Prijazno parkiranje
Drsna vrata z električnim pomikom zagotovijo širok in udoben dostop do zadnjega dela vozila za potnike in tovor, višina Vivara-e pod 1,9 m¹ pa zagotavlja dostop v podzemne garaže. 
1Višina pod 1,9 m ne velja za Vivara-e z dolgo medosno razdaljo ali različice z največjo nosilnostjo 1400 kg.
Karoserijske različice
Vivaro-e je na voljo v štirih karoserijskih različicah in zagotavlja različne funkcije v skladu z individualnimi potrebami vašega podjetja. 

Furgon1 je najprimernejši za vse, ki morajo redno prevažati tovor in jim zadoščajo trije sedeži spredaj, furgon z dvojno kabino2 pa s klopjo v drugi vrsti nudi prostor za do šest oseb. Platforma s kabino3 je zasnovana kot idealna osnova za najrazličnejše nadgradnje, Vivaro-e Combi1 pa z do 9 sedeži omogoča prevoz kolegov iz športnega kluba, sodelavcev ali manjše ekipe.

 

1Na voljo v treh velikostih: majhni, srednji ali veliki.

2Na voljo v dveh velikostih: srednji ali veliki.

3Na voljo samo v srednji velikosti.

Tovor

FlexCargo
Inovativna dvosedežna sovoznikova klop FlexCargo® še poveča prilagodljivost Vivara-e in zagotovi izjemno konkurenčno prostornino za tovor do 6,6 m3(1) in z največjo dolžino tovora do 3,93 m. 

Izkoristite možnost odprtine v predelni steni za prevoz do 2,77 metra dolgih predmetov pri Vivaru-e z dolgo medosno razdaljo, ali pa uporabite loputo FlexCargo®2 v predelni steni, ki omogoča prevoz do 3,93 metra dolgih predmetov.

 

1Za 6,6 m3 prostora za tovor izberite furgon Vivaro-e z dolgo medosno razdaljo in možnostjo FlexCargo®.

2Za doplačilo.

Nosilnosti

Zakaj bi vozili večkrat, če lahko naenkrat prepeljete več – Vivaro-e je na voljo z največjo nosilnostjo 1200 kg1.

 

1Za doplačilo. Standardna nosilnost je 1000 kg.

 

 
Drsna vrata

Z dvojnimi drsnimi vrati z električnim pomikom1 in prostoročnim dostopom1 s pomočjo senzorja je na voljo preprost in lahkoten dostop do ogromnega prostora za tovor v Vivaru-e tudi takrat, ko imate polne roke.

 

1Za doplačilo.

 
Mere
Vivaro-e v manjši različici je dolg samo 4,6 m in je res nekaj posebnega med tekmeci, a je idealen za vse, ki morajo pogosto voziti v mestu in urbanih območjih. 

Kljub kompaktnim meram je najmanjša različica na voljo z do 9 sedeži (kot Vivaro-e Combi) in z največjo nosilnostjo 1400 kg1. Srednja različica meri v dolžino 4,95 m, dolga pa nudi še več prostora in je dolga 5,3 m.

 

1Za doplačilo – standardna nosilnost je 1000 kg.

Povezljivost

Sistem infotainment
Poiščite najhitrejšo pot do cilja na 17,8 cm (7") zaslonu na dotik1 in v sistemu Multimedia Navi1 Vivara-e s storitvami Live Navigation Services2. Za preprost dostop do glasbe in vsebine vašega pametnega telefona poskrbita aplikaciji Android Auto™1,3 in Apple CarPlay™1,3

1 Oprema za doplačilo.

 

Združljivost in določene funkcionalnosti se lahko razlikujejo glede na napravo in različico operacijskega sistema. Apple CarPlay™ je blagovna znamka podjetja Apple Inc., registriranega v Združenih državah Amerike in nekaterih drugih. Android Auto™ je blagovna znamka podjetja Google Inc.

OpelConnect – storitve1
Najboljša digitalna orodja za načrtovanje vaše poti. Preverite doseg z električnim pogonom in programirajte čas polnjenja prek pametnega telefona, paleta storitev pa vam obenem zagotavlja novo raven varnosti in podpore, da boste vedno povezani in obveščeni. 
  • Brez skrbi: SOS klic, asistenčni klic v primeru okvare ter obvestila o stanju in informacijah vozila.
  • Priročno: funkcije z daljinskim upravljanjem za zaklepanje vrat, hupo in luči ter prednosti glede plačila polnjenja in parkiranja, pa tudi samodejno plačilo cestnin2.
  • Pametna vožnja: uživajte v sproščeni vožnji z upoštevanjem podatkov o prometu 'v živo' ter upravljanjem poti in vožnje.

 

1Razpoložljivost storitev OpelConnect se lahko razlikuje glede na državo in vozilo. Storitve lahko zahtevajo naročnino/plačilo za uporabo in so odvisne od pokritosti in razpoložljivosti mobilnega omrežja.

2Uvedba je načrtovana za konec leta 2020.

Mobilna pisarna

Prilagodljiva pisarniška mizica
Z dvosedežno sovoznikovo klopjo FlexCargo®1 lahko svojega Vivara-e spremenite v pisarno na kolesih, ki je opremljena tudi s prilagodljivo pisarniško mizico za voznika ali sovoznika. 

Izkoristite priročno držalo1 za pametni telefon/tablico, da ostane vaša naprava varna. Na voljo je tudi dodaten prostor za prtljago pod sedalnim delom potniške klopi1, kamor lahko pospravite delovno orodje in ostale vredne predmete, s prostornino do 60 litrov.

 

1 Oprema za doplačilo.

Ogrevanje sedežev

Uživajte v udobju prostorne kabine Vivara-e, ki razvaja z ogrevanjem sedežev1 v prvi vrsti, da bo vožnja prijetna tudi v zimskem mrazu.

 

1Za doplačilo.

 
Shranjevanje
Z odprtimi predali v armaturni plošči, prostori v vratih za shranjevanje 1,5-litrskih plastenk in predalom z možnostjo hlajenja boste v Vivaru-e res našli prostor za vse. 
Zvočna izolacija
Z različnimi materiali, ki zagotavljajo dodatno zvočno izolacijo kabine, lahko pozabite na hrup in si zagotovite sproščujočo vozno izkušnjo. 

Pomoč vozniku

Paket pomoči za voznika
Včasih je težko ostati pozoren. Zaznavanje utrujenosti voznika s pomočjo naprej usmerjene kamere in volana analizira način vožnje ter vas obvesti, ko je čas za kratek odmor. 
Opozarjanje na spremembo voznega pasu zazna, da Vivaro-e zapušča svoj vozni pas in opozori voznika z zvočnim signalom in prikazom. Napredni sistem s pametnim svetlobnim snopom samodejno preklaplja žaromete med dolgimi in zasenčenimi lučmi, da prepreči slepljenje drugih voznikov. Prilagajanje omejitvam hitrosti uporablja sistem za prepoznavanje prometnih znakov z omejitvijo hitrosti. Z enim samim pritiskom na tipko pomnilnika lahko regulatorju hitrosti prepustite prilagajanje v skladu z omejitvami.
Paket varnosti za voznika
Zadošča pritisk na gumb in samodejni regulator hitrosti z upočasnjevanjem in pospeševanjem prilagaja hitrost, da v prometu vzdržuje nastavljeno razdaljo do vozila, ki vozi pred vami. 
Opozarjanje na mrtvi kot uporablja senzorje in z opozorilno lučko v zunanjem ogledalu opozori voznika na druga vozila v mrtvem kotu Vivara-e, da počaka s prehitevanjem ali zamenjavo voznega pasu. Opozarjanje na nevarnost naleta preverja cesto pred vozilom in voznika opozori na možnost trčenja v vozilo ali pešce. Če je treba, se aktivira samodejno zaviranje v sili in skuša z zaviranjem neodvisno od voznika preprečiti trčenje.
Projekcijski zaslon
Prikažite najpomembnejše informacije, kot so hitrost in podatki regulatorja hitrosti, v voznikovem vidnem polju na projekcijskem zaslonu, ki je še ena od edinstvenih možnosti Vivara-e v tem segmentu. 
Kamera s 180° prikazom območja za vozilom

Pozabite na stres pri parkiranju in drugih manevrih v mestnih ožinah – uporabite 180° panoramsko vzvratno kamero1 s projekcijo zajete slike na 17,8 cm (7") zaslon na dotik1.

 

1Za doplačilo.

 

Učinkovitost

IntelliGrip

Sistem IntelliGrip Vivara-e v kombinaciji s pnevmatikami s posebno konstrukcijo za gradbišča zagotavlja dodaten oprijem na zahtevnih podlagah, kot so blato, pesek ali sneg.1 

 

1Na voljo / predvideno od marca 2021

 

Dodatna oprema Opel+

Za vse vaše želje

Z originalno dodatno opremo Opel+ se lahko izrazite in povsem izkoristite svojega Vivara-e. Zasnovana in preverjena je za vašega Opla.

Slike se lahko razlikujejo od izdelka v prodaji.

Naslednji koraki