Skip To Content
Značilnosti

Novi Opel Movano

Popolno nemško orodje za vaše delo

Oblikovanje

Oblikovanje zunanjosti
Pokažite svetu, da mislite resno. Novi Movano ima sodoben nov slog, ki zagotavlja resen pečat ter legendarno funkcionalnost nadgrajuje z elegantnim profesionalnim videzom in občutkom. 
Udobna kabina
Prostorna notranjost novega Movana zagotavlja zelo funkcionalno in hkrati udobno delovno okolje. To je vsestranska mobilna pisarna z napredno digitalno povezljivostjo prek sistema OpelConnect. Spredaj je dovolj prostora za tri osebe, v zadnjem delu različice s podaljšano kabino pa lahko sedijo še štirje člani ekipe. 

Vsestranskost

Karoserijske izvedbe in velikosti

Novi Opel Movano je na voljo s štirimi različnimi dolžinami in tremi višinami karoserije v dveh različnih serijah izvedb:

  • Furgon, furgon z dvojno kabino, šasija s kabino, šasija z dvojno kabino, šasija s prednjim delom in platforma s kabino
  • Tovarniške predelave za prekucnik in kesonar
  • Štiri skupne mase vozila (SMV): 3.0 t, 3,3 t, 3,5 t in 4,0 t
 
Vsestranskost prostora za tovor

Prostor za tovor v Movanu je med najboljšimi v svojem razredu, saj omogoča preprost dostop skozi široko odprta vrata in prostornino do 17,0 m3. S prostorom za do štiri evropalete lahko Movana konfigurirate za največjo zmogljivost, obenem pa lahko pri vsakem modelu za boljši dostop nakladate do strešne linije – ob največjem varovanju z zaščito tal in stranskih plošč1.

 

1 Za doplačilo.

 

Tovor

Nosilnosti

Na voljo so štiri dovoljene skupne mase: 3000 kg, 3300 kg, 3500 kg in 4000 kg.

Nosilnost do 2100 kg. 

Možnost vleke prikolice z maso do 3000 kg.

 
Varnost tovora in predelna stena
Prostor in udobje za vas, vašo ekipo in tovor. V celotni kabini je na dosegu roke veliko praktičnih odlagalnih mest, vključno z varnim prostorom za shranjevanje pod sedeži. Prostor lahko prilagodite tako, kot najbolj ustreza vašim poslovnim potrebam, vključno s predelno steno z oknom ali brez njega in številnimi točkami za pritrditev tovora, da bo vsak predmet varen pri prevozu. 

Povezljivost

Sistem infotainment
Za voznika in sopotnike je dobro poskrbljeno z digitalnim radiem, Bluetoothom in povezavo USB. Višje stopnje opreme prinašajo še 12,7-cm (5") digitalni zaslon na dotik in možnost vgrajenega navigacijskega sistema. 
Vzvratna kamera
Z vzvratno kamero je manevriranje z novim Movanom varnejše in natančnejše. Vozniku omogoča, da med vzvratno vožnjo na zaslonu na dotik spremlja območje za vozilom, sistem pa ga usmerja z različnimi barvnimi vodilnimi črtami. Samodejno se aktivira ob izbiri vzvratne prestave ali odpiranju zadnjih vrat, za dodatno varnost pa je možno kamero dopolniti z zadnjimi parkirnimi senzorji za zaznavanje razdalje. 

Movanova kabina

Prednji sedeži
Individualni prednji sedeži so opremljeni z odstranljivimi in nastavljivimi vzglavniki, nastavljivimi naslonjali in vzdolžno nastavitvijo položaja. 
Poklopni srednji sedež
Ko vozilo miruje, lahko srednji sedež uporabite kot priročno mizico, na katero odložite prenosni računalnik ali malico, opremljen pa je tudi z dvema držaloma za pijačo.  
Dodatni grelnik Webasto
Grelnik parkiranega vozila z možnostjo programiranja pred zagonom ogreje motor in kabino. Sistem ima vgrajen časovnik, ki omogoča programiranje časa ogrevanja do 24 ur vnaprej. Grelnik hitro ogreje kabino, odmrzne stekla ter ogreje motor in hladilni tokokrog. 
Voznikov sedež z zračnim vzmetenjem
Idealen je za vožnjo po razgibanem terenu ali na dolgih razdaljah. Omogoča nastavljanje v štirih smereh, naslona za roke sta fiksna, občutljivost vzmetenja pa je možno nastaviti v razponu od 40 do 130 kg. 
Veliko prostorov za shranjevanje

V kabini je veliko prostorov za shranjevanje vse vaše tovorne dokumentacije in uporabnih vsakodnevnih pripomočkov, vključno s predalom za rokavice, spodnjimi odlagalnimi poličkami in predalom pod stropom, držali za pijačo in priročnimi žepi na vratih1

1 Odvisno od trga. 

 
Mobilna pisarna
Uporabna podloga za pisanje, ki jo lahko skrijete v armaturni plošči, kadar je ne potrebujete. Z ustreznimi adapterji jo lahko uporabite tudi za namestitev pametnega telefona ali tabličnega računalnika. 

Učinkovita vožnja

Motor in menjalnik

Opel Movano zagotavlja moč za dobro opravljeno delo. Na voljo so novi zmogljivi 2,2-litrski dizelski motorji, skladni s standardom Euro 6d, z močmi 88 kW/120 KM, 103 kW/140 KM in 123 kW/165 KM ter z največjim navorom do 370 Nm in robustnim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. 

 

Poraba goriva (kombinirano) 9,5-10,2  l/100 km; emisije CO2 248-267 g/km; (odvisno od vgrajene opreme).

 
Obratovalni stroški
Opel Movano podjetjem vseh velikosti zagotavlja izjemno konkurenčne skupne stroške lastništva, odlične in predvidljive izdatke za redne servisne preglede, nadvse varčno porabo goriva in nizke emisije. 

Varnost in pomoč vozniku

Elektronski stabilizacijski program (ESP)
Sistem ESP skupaj z nadzorom oprijema uporablja zaviranje koles in zaviranje z motorjem, da v primeru izgube oprijema omeji zdrs koles. Vgrajeni sistem za nadzor s prilagajanjem obremenitvi pomaga ohranjati prvotno smer vožnje vozila v težkih razmerah, saj delovanje sistema ESP prilagaja glede na težo in razporeditev tovora. 
Prepoznavanje znakov z omejitvijo hitrosti
Sistem, ki prepozava prometne znake, deluje v povezavi z regulatorjem hitrosti in opozori voznika na lokalne omejitve hitrosti. 
Regulator hitrosti z omejevalnikom
Vozniku omogoča, da vzdržuje stalno hitrost, ali omeji največjo hitrost vozila. 
Opozarjanje na zapuščanje voznega pasu
S pametno kamero, nameščeno nad vzvratnim ogledalom, stalno spremlja cesto. Če vozilo zapelje z voznega pasu, se oglasi opozorilni zvočni signal. 
Sistem IntelliGrip
Z vgrajenim inteligentnim nadzorom oprijema je vožnja v težkih razmerah boljša, saj sistem prenese pogon na kolo z največjim oprijemom. Del te inovativne možnosti je tudi nadzor spusta po klancu, ki vozniku omogoča, da na blatnem ali skalnatem klancu ohrani popoln nadzor nad vozilom, ne da bi se dotaknil stopalke za pospeševanje. 
Opozarjanje na prečni promet za vozilom
Ta sistem z zadnjim senzorjem zazna vozila, ki se bližajo zadnjemu delu vašega dostavnika, in voznika zvočno opozori ter tako pomaga preprečiti nezgode pri vzvratni vožnji iz parkirnega mesta. 
Napredna pomoč pri zaviranju
Sistem1 voznika zvočno opozori na nevarne situacije pred vozilom. Če se se voznik ne odzove in se drugo vozilo preveč približa, sistem samodejno sproži zaviranje. 

1 Oplovi asistenčni sistemi so namenjeni za pomoč vozniku v okviru omejitev sistema. Voznik ostaja odgovoren za vožnjo. 
Opozarjanje na mrtvi kot
Sistem opozarjanja na mrtvi kot opozori voznika, ko bi bila zamenjava voznega pasu nevarna zaradi vozil ali predmetov v njegovem mrtvem kotu. 
Asistenca za varno vleko prikolice

Opel Movano ponuja tri posebne varnostne funkcije za vleko prikolice:
 

  • Samodejno zaznavanje prikolice, ki ugotovi prisotnost ali odsotnost prikolice za vozilom.
  • Zaznavanje dolžine prikolice za oceno dolžine priklopnika. 
  • Razširjeno opozarjanje na mrtve kote, ki pri menjavanju pasov zaznava bližajoča se vozila na poti prikolice.  
 

Dodatna oprema Opel+

Za vse vaše zahteve

Kar najbolje izkoristite svojega Movana. Ne glede na vaše načrte bo s to praktično dodatno opremo vožnja še preprostejša. 

Slike se lahko razlikujejo od izdelka v prodaji.

Vzdolžni strešni nosilci
Pokaži podrobnosti
Aluminijasti strešni prtljažnik in lestev za dostop na zadnjih vratih
Pokaži podrobnosti
Gumijasti tepihi
Pokaži podrobnosti
Visokokakovostna tla iz vezanega lesa in zaščita stranskih sten po vsej višini
Pokaži podrobnosti
Vzvratna kamera
Pokaži podrobnosti
Vlečna kljuka
Pokaži podrobnosti

Naslednji koraki