Varnost in inovacije
Pomoč pri ohranjanju voznega pasu

Pomoč pri ohranjanju voznega pasu1 opozori voznika z opozorilom na zapuščanje voznega pasu in nežno popravi smer, če začne vaš Combo nepričakovano zapuščati svoj vozni pas.

 

1 Standardno pri stopnji opreme Dynamic, za doplačilo pri stopnji opreme Selection in Enjoy.

 
Prepoznavanje znakov z omejitvijo hitrosti

Samodejni regulator hitrosti¹ vzdržuje želeno hitrost od 30 do 160 km/h ter za varno in sproščeno vožnjo zavira in pospešuje, da ohrani določeno razdaljo do vozila, ki vozi spredaj.

 

¹Za doplačilo.

 
Samodejni Regulator hitrosti

Samodejni regulator hitrosti1 vzdržuje želeno hitrost od 30 do 160 km/h ter za varno in sproščeno vožnjo zavira in pospešuje, da ohrani določeno razdaljo do vozila, ki vozi spredaj.

 

Standardno pri stopnji opreme Dynamic in Enjoy, za doplačilo pri stopnji opreme Selection.

 
Samodejno zaviranje v sili
Samodejno zaviranje v sili1 z zaznavanjem pešcev opozori na možnost trčenja s pešcem ali drugim vozilom2. Če voznik ne ukrepa, avto zavira samodejno. 

1Standardno pri stopnji opreme Dynamic, za doplačilo pri stopnji opreme Selection in Enjoy.

2Deluje samodejno pri hitrosti več kot 5 km/h in manj kot 85 km/h. Od 0 do 30 km/h znaša upočasnjevanje za zmanjšanje hitrosti trčenja 0,9 g. Od 30 do 85 km/h sistem zmanjša hitrost za največ 22 km/h. Nad tem pragom mora voznica oziroma voznik ukrepati z zaviranjem, da dodatno zmanjša hitrost. Razpon hitrosti pri delovanju samodejnega zaviranja v sili je odvisen od zaznane ovire (če se ovira premika: od 5 do 85 km/h; če ovira miruje: od 5 do 80 km/h; pešec: od 5 do 60 km/h). Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

Varnost in varnostne blazine
Štiri varnostne blazine – za voznka, sovoznika in stranski varnostni blazini – zagotavlja visoko raven varnosti za vas in vaše sopotnike. 
Zaznavanje utrujenosti voznika
Sistem s senzorjem za zaznavanje utrujenosti voznika1 z analizo načina vožnje preverja, ali je voznik med vožnjo utrujen. Vozniku z različnimi opozorili svetuje, naj ukrepa. 
Po 2 urah vožnje s hitrostjo več kot 65 km/h se oglasi opozorilni zvočni signal. Hkrati sistem glede na vzorec vožnje, na primer zmožnost vožnje znotraj voznega pasu, izračuna stopnjo motenj. Če zazna nevarno vožnjo, z zaporedjem vse glasnejših zvočnih signalov opozori voznika in mu predlaga ukrepe. Stopnja motenj se zmanjša po desetih minutah varne vožnje. Izračunavanje se prekine, ko se hitrost vozila zmanjša pod 65 km/h.
Zaščita stranice

Sistem z zaščito straniceuporablja 12 senzorjev in s prikazi na zaslonu sistema Infotainment in zvočnimi signali opozarja na ovire, ki med počasnim zavijanjem morda niso vidne.

 

1Za doplačilo.

 
Prostorski pregled nad območjem za vozilom

Prostorski pregled nad območjem za vozilom1 uporablja dve kameri in okolico vozila prikaže na 12,7-cm (5") digitalnem zaslonu, da vozniku zagotovi vsestransko preglednost – tako izjemno olajša vožnjo v tesna parkirna mesta in iz njih. 

 

1Za doplačilo.

 
Vzvratna kamera

Pregled območja za vozilom1 uporablja dve kameri, ki prikazujeta območje za vozilom na 12,7 cm (5”) zaslonu in ponuja vozniku vidljivost na vse strani – z lahkoto zapelje in odpelje iz ozkega parkirnega mesta.

 

1Za doplačilo.

 
Ogrevanje

ogrevanjem sedežev1 in ogrevanim usnjenim volanom1 Combo poskrbi za toplino v mrzlih dneh in vas razvaja z udobjem v vseh letnih časih.

 

1Za doplačilo.

 
Projekcijski zaslon

Projekcijski zaslon1 ključne informacije, npr. hitrost, navigacijske napotke in opozorilo ob voznikovi utrujenosti, prikazuje na steklenem zaslonu za volanom, da lahko s pogledom ves čas spremljate dogajanje v prometu.

 

1Za doplačilo.

 
IntelliGrip

Dovršeni sistem IntelliGrip1 omogoča prilagoditev v primeru slabšega oprijema, na primer za vožnjo po blatu, pesku ali snegu, in je na voljo s petimi voznimi načini.

 

1Za doplačilo.