Prvi PSOM PRIJAZNI avtomobilski saloni.

Sredi junija 2015 smo v Oplovem prodajnem salonu Avto Moste v Ljubljani predstavili prvi psom prijazni salon v Sloveniji, nato pa je sledilo opremljanje vseh Oplovi salonov po Sloveniji s prisrčnimi pasjimi kotički. Smo prva avtomobilska znamka v Sloveniji, ki v svoje salone poleg lastnikov sprejemamo tudi njihove pse, za njihovo dobro počutje pa poskrbimo z opremo posebnih kotičkov in s priboljški.

Vsak kuža na svoj način doživlja vožnjo v avtomobilu. Medtem ko se nekateri počutijo odlično, drugim vožnja predstavlja velik stres. Zato smo na predstavitvi projekta poudarili tudi pomembnost varnega prevoza psa v avtomobilu, kot tudi potrebnih priprav pred samo potjo. Zakonske predpise in priporočene načine prevoza psa v vozilu je podrobneje razložil Andrej Zagožen iz podjetja Mr. Pet. Prav tako je demonstriral pravilno namestitev dodatne opreme, kot so varovalne mreže in zaščitna korita za prtljažnik avtomobila, ki jih nudi proizvajalec Opel in opremo, ki jo je mogoče dobiti v njihovih poslovalnicah – varnostne pasove, zaščitne prevleke in transportne kletke. Ponudbo opreme za vaše kužke si lahko ogledate tukaj.

Na dogodku se nam je pridružila tudi Lea Leskošek, kinologinja, pasja inštruktorica, vedenjska strokovnjakinja in glavna trenerka psov v šoli Lepo vzgojen pes. Lea je razložila priprave na daljše vožnje psa z avtomobilom in na kaj moramo biti pozorni med samim potovanjem.

Del našega projekta »Psom prijazni Oplovi saloni« je tudi portal Pes moj prijatelj, kjer pomagajo zavetiščem in društvom pri skrbi za boljši jutri tistih živali, ki potrebujejo pomoč. Hkrati pa si prizadevajo skrbnikom psov ponuditi čim več koristnih informacij za prijetno in varno sobivanje s svojim štirinožnim prijateljem. V ljubljanskem živalskem vrtu, ki je Oplov dolgoletni partner, so prav tako navdušeno podprli idejo o Oplovih psom prijaznih salonih, ki je delno nastala tudi med sodelovanjem z ljubljanskim pasjim zavetiščem Gmajnice. Na predstavitvi je tako direktorica

ZOO Ljubljana, mag. Zdenka Barbara Ban Fischinger, pozdravila prisotne.

 

Za pogostitev naših glavnih gostov, torej kužkov, pa je poskrbela gospa Helena Navinšek iz Prve pasje pekarne Mljask, kjer že od leta 2010 ročno izdelujejo 100% naravne, zdrave in okusne dobrote za naše pasje in sedaj tudi mačje ljubljenčke ter tako skrbijo, da so srečni in zdravi!

 

V naših salonih niso dobrodošli le kužki tistih družin, ki se zanimajo za nakup novega vozila ali v primeru obiska Oplove servisne delavnice. Vabljeni so vsi mimoidoči kužki, ki potrebujejo prostor za počitek, vodo za žejo in prigrizek za dodatno energijo!

Preverite kaj so mediji napisali o otvoritvi prvega psom prijaznega avtosalona: