Psom prijazni

OPEL. PSOM PRIJAZNI.

Lansko poletje smo orali ledino z odprtjem prvega psom prijaznega avtomobilskega salona v Sloveniji, letos pa bomo priskočili na pomoč Zavetišču Ljubljana in pomagali poiskali nov dom njihovim kužkom. Shark, Pikica, Lady in Vik so srečni izbranci, ki jih boste zasledili tudi na plakatih v naših psom prijaznih salonih z vozili Opel. Najbolj nas boste osrečili, ko boste zapuščenemu kužku ponudili prijeten in topel dom, ki si ga zasluži.

Na kratko o Zavetišču Ljubljana.

V Zavetišču Ljubljana letno oskrbijo okrog 2.000 - 2.500 živali. Večino izgubljenih psov uspešno vrnejo lastnikom, zapuščenim pa najdejo nove.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zavetišče opravlja naslednje naloge:

 

  • sprejema prijave o zapuščenih živalih (pogrešanih, najdenih, zavrženih…)
  • zagotavlja ulov, prevoz, namestitev in oskrbo zapuščenih živali v zavetišču
  • skrbi za iskanje skrbnikov teh živali oziroma za oddajo živali novim posvojiteljem
  • zagotavlja potrebno veterinarsko pomoč in oskrbo zapuščenim živalim (vsem zapuščenim živalim odpravijo parazite, cepijo proti kužnim boleznim, testirajo na kužne bolezni, po potrebi zdravijo, sterilizirajo oziroma kastrirajo, označijo z mikročipom, izdajo potni list in registrirajo).
  • skrbi za ažurno vodenje vse potrebne dokumentacije in registrov ter redno oddaja poročila pristojnim službam;

 

Kar polovico prijavljenih najdenih živali je vrnjenih lastniku že na terenu – od najditelja nazaj skrbniku ob pomoči zavetišča. Namreč s sprejemanjem prijav in na podlagi natančnega vodenja evidenc lahko najditelje in skrbnike povezujemo neposredno na terenu. Če svojo žival pogrešate ali ste našli zapuščeno hišno žival čim prej pokličite pristojno zavetišče.

 

Podrobnosti lahko zainteresirani preberete na spletni strani Zavetišča Ljubljana.

Izbira pravilne opreme za varnost vašega psa med vožnjo v avtomobilu.

Pri vožnji psov moramo poskrbeti tako za njihovo kot tudi našo varnost. Pri izbiri opreme, ki jo bomo uporabljali kot zaščito psa med vožnjo, je v prvi meri pomembna varnost. Izbire je veliko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZAŠČITNA MREŽA OZIROMA PREGRADA:

Zaščitna mreža razdeli prostor med potniki in psom. Zaščitno mrežo lahko namestimo med prtljažnikom in zadnjimi sedeži ali med zadnjimi in sprednjimi sedeži ter psa prevažamo na zadnjih sedežih. Zaščitna mreža psu fizično onemogoča, da bi zlezel k potnikom.


NEDRSEČA PODLAGA:
Psu lahko olajšamo vožnjo tudi tako, da namestimo nedrsečo podlogo. Takšno podlago lahko namestimo v prtljažnik ali notranjost boksa. Pes se bo na takšni podlagi počutil bolj varno in posledično tudi bolj prijetno.


PREVLEKE ZA SEDEŽE:
Na sedeže lahko namestimo prevleke, ki onemogočajo, da bi pes padel med sedeže, in poskrbijo, da sedeži ostanejo čisti.


SENČNIKI:
Za boljše počutje psa oziroma za bolj prijetno temperaturo avta pa lahko poskrbimo tudi s senčniki za steklo ter tako psu naredimo vožnjo še prijetnejšo.

 

Letak z opremo za prevoz vaših ljubljenčkov si lahko ogledate tukaj, še več o celotni ponudbi dodatne opreme Opel, najdete tukaj.

 

Zelo priporočljivo je pri vožnji ljubljenčka v avtomobilu uporabljati tudi:

 

TRANSPORTNI BOKS:
Na tržišču obstajajo različne velikosti ter oblike transportnih boksov. Velikost boksa izberemo glede na velikost psa. Tukaj moramo paziti, da ne izberemo premajhnega ali prevelikega boksa. V primeru, da smo izbrali premajhen boks se pes med vožnjo ne bo mogel sprostiti, saj ga bo ta preveč omejeval. Pomembno pa je tudi, da boks ni prevelik, saj bo psa med vožnjo premetavalo sem ter tja. Glede na naš avto pa lahko izbiramo tudi obliko boksa, ki bo omogočala prijeten vstop in izstop psa v avto.


VARNOSTNI PAS:
V primeru, da želimo psa prevažati na zadnjih sedežih lahko psa pripnemo z varnostnim pasom. Na psa namestimo za to namenjeno oprsnico. Psa pa nato pripnemo z za to namenjenim povodcem v varnostni pas. Pri uporabi varnostnega pasu smo pozorni, da sam povodec ni predolg. Namreč, pomembno je, da v primeru hitrega zaviranja psa ne zabije v sprednje sedeže ali da ne pade med sedeže.

Spremljajte nasvete za varno vožnjo kužkov in skrb za njih v vročih poletnih dneh prek Opel Facebook profila, kjer vas bomo obveščali tudi o naših izbranih kužkih.