Opel Design - Exterior Design : ADAM red dot award 2013
Oplovo oblikovanje – notranjost

Eleganca, udobje in kakovost – v notranjosti

Prostorska razporeditev ter oblika, barva in materiali sestavnih delov skupaj omogočajo uživanje v vožnji.

Več o Oplovem oblikovanju notranjosti

NAGRADE ZA VRHUNSKO OBLIKOVANJE ZUNANJOSTI.

Z novim oblikovalskim jezikom smo sprožili plaz nagrad. Začelo se je leta 2009 z Opel Insignio, nadaljuje pa se z Astro, Merivo, Zafiro Tourer in Mokko. Zelo smo ponosni, da ne prejemamo samo nagrad strokovnih žirij, temveč tudi nagrade javnosti. Navsezadnje zato ustvarjamo avtomobile. Izjemno pozitivni odzivi nam vlivajo samozavest za nadaljnji razvoj domiselnih, presenetljivih in inovativnih vozil.

Enlarge

Značilna oblika luči

Novi videz je enako prepoznaven podnevi in ponoči. Edinstvena krilata oblika dnevnih luči se odraža tudi v obliki zadnjih luči. Ta dinamični oblikovni element najdete tudi v notranjosti – s prednjega dela armaturne plošče se izteka v vrata.


Enlarge

Združitev kiparske umetnosti in nemške natančnosti

Gladke in zaobljene poteze so združene z jasno začrtanimi linijami. Elegantne in tekoče poteze ustvarjajo mišičast in dinamičen videz, ki odraža tehnološko naprednost avtomobila. Z oblikovalskim jezikom želimo poudariti dva najpomembnejša elementa avtomobila: tehnično natančnost in čustva.


Enlarge

Prednosti aerodinamičnosti

Za premagovanje zračnega upora povprečen avtomobil porabi približno 13 odstotkov goriva. To pomeni, da se dobra aerodinamika pozitivno odraža v vaši denarnici. Snovanje učinkovite aerodinamične oblike je hkrati znanost in umetnost. Opel Astra je na primer med izpopolnjevanjem elegantne oblike 600 ur prebila v vetrovniku. Različica ecoFLEX pa ima v maski hladilnika vgrajeno aktivno zračno loputo, ki se pri višji hitrosti zapre, da omogoči lažje pretakanje zraka.