Opel Connect: Opel uvaja nove storitve za povezljivost

9.5.2018

Rüsselsheim. Opel v skladu s strateškim načrtom PACE! nadaljuje s hitro integracijo tehnologij družbe Groupe PSA. Po napovedi, da bo inženirska ekipa v Rüsselsheimu vodila razvoj lahkih gospodarskih vozil Groupe PSA, in dodelitvi 15 kompetenčnih centrov Oplovemu sedežu, bo Opel uvedel storitve družbe Groupe PSA za povezljivost v Evropi. Posledično bo Opel začel fazo opuščanja tehnologije OnStar, ki je v lasti GM, in jo bo zaključil do konca leta 2020.

 

Nove storitve za povezave, poimenovane Opel Connect, bodo v Oplovih osebnih in lahkih gospodarskih vozilih na voljo v začetku leta 2019. Eden od prvih modelov z možnostjo Opel Connect bo Corsa naslednje generacije, ki jo bodo pri Oplu izdelovali tudi v različici z akumulatorskim električnim pogonom. Poleg klica v sili bo paleta storitev za povezljivost vključevala povezano navigacijo, diagnostiko vozila, pomoč v primeru kraje vozila, oddaljen dostop do vozila in upravljanje voznega parka, na voljo pa bosta tudi aplikaciji Apple CarPlay in Android Auto.1 Do leta 2024 bo Opel Connect na voljo v celotni paleti Oplovih modelov.

 

Uvajanje možnosti Opel Connect je Borut Gazvoda, direktor Opla v Sloveniji, pospremil z besedami: “Opel se je uveljavil kot vodilno podjetje pri avtomobilskih storitvah povezljivosti. Nova tehnologija nam bo omogočila, da to vlogo v prihodnosti še bolj utrdimo.”

 

Uporabniki, ki so se odločili za nadaljevanje naročnine na storitve OnStar, so lahko brez skrbi, saj jim bo med uvajanjem možnosti Opel Connect zagotovljena enaka raven storitev OnStar, za katere do konca leta 2020 skrbi podjetje OnStar Europe.

 

1 Razpoložljivost storitev je odvisna od modela in države uvoznice.