Opel krepi poslovanje v Južni Afriki

23.11.2017

  • Svež začetek: Unitrans Automotive bo 1. januarja 2018 prevzel vlogo uvoznika
  • Svež veter: začetek prodaje novega ‘crossoverja’ Opel Crossland X
  • Sveži obeti: Opel Grandland X, sledi nova generacija Corse

 

Rüsselsheim/Johannesburg. Svež začetek za Opel v Južni Afriki: od 1. januarja 2018 bo nemškemu proizvajalcu avtomobilov pri prodaji vozil na temni celini pomagalo podjetje Unitrans Automotive, znano ime na južnoafriškem poslovnem zemljevidu. Podjetje je že prodajni zastopnik za več znamk v tej državi, zdaj pa je prevzelo vlogo uvoznika Oplov. Za maloprodajo bo skrbelo 35 pooblaščenih prodajnih centrov, nekaj jih je v Unitransovi lasti, drugi imajo neodvisne lastnike. Za prihod znamke z bliskom v Johannesburgu in Cape Townu gradijo tudi dva nova ‘paradna’ prodajna salona. Nov pristop pri prodaji sovpada z uvedbo novega Opel Crosslanda X, športnega terenca v segmentu B, decembra letos.

 

Opel je sredi prodajne ofenzive v Južni Afriki. Novega Grandlanda X, večjega brata Opel Crosslanda X, bodo na južnoafriškem trgu predstavili v prvi polovici leta 2018. Za tem modelom bo kupcem na voljo še naslednja generacija Opel Corse.

 

Od 1. januarja 2018 bodo Oplovi trgovci zadolženi tudi za poprodajno poslovanje znamke Chevrolet, ki je del korporacije GM. Od novega leta naprej Chevrolet ne bo več naprodaj v Južni Afriki.

 

Razširitev južnoafriškega poslovanja je del Oplovega načrta za prihodnost PACE!, ki so ga predstavili 9. novembra. Znamka si bo do leta 2022 prizadevala doseči večjo mednarodno vlogo in vstopiti na več kot 20 novih trgov.

 

“Južna Afrika je zelo pomemben trg,” je na predstavitvi Crosslanda X v Johannesburgu povedal Matthias Seidl, Oplov izvršni direktor za prodajo. “Pri Oplu smo se odločili za strateško naložbo v Južno Afriko, s katero želimo biti čedalje uspešnejši na tem in drugih ključni trgih.”

 

Mokka X – doslej so jih skupno prodali že več kot 800.000 – je že na voljo v Južni Afriki. Leta 2018 bodo kupci na najpomembnejšem afriškem trgu lahko izbirali med vsemi člani Oplove družine X, saj se ji bosta pridružila tudi Crossland X in Grandland X.

 

Opel Crossland X: elegantno vsestranski za mesto in podeželje

 

Opel Mokka X, ki je za doplačilo na voljo s štirikolesnim pogonom, je primerna tudi za terensko vožnjo. V segmentu B se ji bo pridružil novi Opel Crossland X – pravi prostorski čudež kljub kompaktnim zunanjim meram. Z dolžino 4,21 metra je novi Crossland X 16 centimetrov krajši od Astre, obenem pa je 10 centimetrov višji. Potnike razvaja z višjim položajem pri sedenju in odlično vidljivostjo v vse smeri. Novinec nudi izjemne inovacije za varnejše, udobnejše in preprostejše vsakodnevne vožnje. Med njimi so tudi povsem LED žarometi, projekcijski zaslon in panoramska vzvratna kamera z zornim kotom 180 stopinj.

 

Voznik in sovoznik lahko uživata v udobju nagrajenih ergonomskih sedežev s certifikatom AGR (Akcija za zdrav hrbet), ki so v tem segmentu na voljo samo pri Oplu (v obeh modelih – Crossland X in Mokka X). Prtljažnik s prostornino 520 litrov – brez preklopa zadnjih sedežev – je najzajetnejši v razredu. Potniki v zadnjem delu vozila lahko vzdolžni položaj sedežev spremenijo v razponu do 150 milimetrov in si tako zagotovijo več prostora za kolena ali pa povečajo prtljažnik.