Tim Novak odlično sezono zaključil na zmagovalnih stopničkah

27.10.2017

  • Tim in Lisa sta bila na zadnji dirki 3-Städte Rallye odlična tretja
  • V pokalu ADAC Opel Rallye Cup sta letošnjo sezono končala na četrtem mestu med 24 dirkači

 

Ljubljana. Na dirki 3-Städte Rallye, ki je veljal za zadnji reli letošnje sezone v pokalu ADAC Opel Rallye Cup, je posadka Tim Novak-Lisa Stengl z dirkalnikom Opel Adam Cup osvojila odlično tretje mesto. Letošnji pokal sta tako Tim in Lisa zaključila na četrtem mestu med 24 dirkači, kar pomeni, da je Timu uspelo izpolniti cilj za letošnjo sezono – ponoviti lansko sezono, ko je bil peti in jo morda še izboljšati. Prav tako so z uspešno sezono zadovoljni tudi vsi, ki posadko podpirajo. Med sponzorji, ki so posadko sponzorirali, je letos tudi podjetje Opel Slovenija, kjer so na Timove in Lisine uspehe zelo ponosni, saj je z letošnjimi nastopi več kot upravičil njihovo zaupanje.

 

Na zadnjem letošnjem reliju, ki je bil zaradi dežja in spolzkih ovinkov zelo zahteven, sta dosegla tretje mesto med 21. dirkači in četrto mesto med 24. dirkači v pokalu. Tim ob tem uspehu ni skrival zadovoljstva: »Na petkovih hitrostnih preskušnjah nisem imel pravega tempa vožnje, zato tudi počutje v dirkalniku ni bilo najboljše. Edina tolažba je bilo tretje mesto po štirih petkovih hitrostnih preskušnjah, ki nama je z Liso dovoljeval napad v drugem dnevu relija. Uvodne hitrostne preskušnje sobotnega dela, ki jih je popestril dež in je poskrbel za številne odstope, sva odpeljala brez napak. Borba do zadnjega metra dirke je nagradila našo natančno vožnjo brez tehničnih težav, saj sva imela pred zadnjim krogom samo okoli 10 sekund prednosti. Do konca je šlo na nož. Zato sem več kot zadovoljen z rezultatom, prav tako tudi z uvrstitvijo v mednarodnem pokalu, saj smo se vedno borili za vsako sekundo.«

 

Tim Novak bo konec tedna nastopil še na domačem reliju Idrija (28.-29. oktobra). Tokrat bo njegov sovoznik Matej Čar, prvič pa bo tudi tekmoval z močnejšim dirkalnikom Opel Adam R2. Posadka Novak-Čar bo imela na dirkalniku številko 8.

 

Tim Novak: