Opel Astra: 500.000 naročil ‘Avta leta 2016’

20.9.2017

  • Iskana: inovativne tehnologije so zelo priljubljene pri uporabnikih
  • Pametna: skoraj 60 odstotkov naročnikov Aster je izbralo naprej usmerjeno kamero, 55 odstotkov IntelliLink Navi 900
  • Dovršena: veliko povpraševanje po različicah Dynamic in Innovation
  • Uspešna: Astra je drugi najbolje prodajani kompakten avto v Evropi

 

Rüsselsheim. Lahka arhitektura vozila, pogoni z izjemno učinkovito tehnologijo, trendovska povezljivost in sistemi za pomoč vozniku – te odlike Opel Astre, ki se je prvič predstavila na avtomobilskem salonu v Frankfurtu leta 2015, so prepričale že več kot 500.000 kupcev po vsej Evropi. Prodajna uspešnica trenutno zaseda drugo mesto na skupnem evropskem trgu kompaktnih vozil, to pa ji je uspelo tudi v Nemčiji in na drugih pomembnih trgih. Na Nizozemskem je Astra celo številka ena v svojem segmentu. Med njenimi tehnološkimi značilnostmi posebej izstopajo Opel OnStar, osebni pomočnik za povezljivost in storitve, ter IntelliLux LED® matrični žarometi, ki omogočajo trajno osvetlitev z dolgimi lučmi brez bleščanja. Med priporočila za nakup športno privlačnega avtomobila zagotovo sodijo tudi številne mednarodne nagrade, kot sta ‘Zlati volan’, ‘Evropski avto leta 2016’ in ‘Slovenski avto leta 2016‘.

 

“Zelo nas veseli, da je naša Astra zadnje generacije prepričala že več kot pol milijona kupcev. Veliko povpraševanje po vodilnih inovacijah in bogati opremi ob ultra-sodobnih asistenčnih sistemih dokazuje pravilnost naše filozofije uvajanja trendovskih tehnologij v kompaktni razred, kar obenem zagotavlja njihovo dostopnost širši skupini uporabnikov. In prav to je bistvo našega gesla ‘Prihodnost pripada vsem’,” je povedal izvršni direktor za področje prodaje in poprodaje pri Oplu Peter Küspert.

 

Prodajne uspešnice: naprej usmerjena kamera Opel Eye, sistem IntelliLink Navi 900 in sedeži AGR

 

Naročila Opel Astre odražajo izjemen ugled tehnološko naprednih rešitev. Skoraj 60 odstotkov vseh kupcev se je odločilo za naprej usmerjeno kamero Opel Eye, ki v povezavi z različnimi drugimi sistemi poskrbi, da je vožnja z Astro prijetnejša in predvsem varnejša. Med sistemi za pomoč vozniku so na voljo prepoznavanje prometnih znakov, pomoč pri ohranjanju voznega pasu z opozarjanjem na zapuščanje voznega pasu, prikaz razdalje sledenja in opozarjanje na nevarnost naleta s samodejnim zaviranjem v sili. Ta sistem aktivno pomaga preprečiti trčenje v zadek avtomobila, ki vozi pred nami. Če je razdalja med voziloma premajhna, sistem opozori voznika z glasnim zvočnim signalom, prikazom opozorila med instrumenti in projekcijo LED lučk na vetrobranskem steklu. V primeru, da grozi trčenje, se aktivira samodejno zaviranje v sili. Pomoč pri ohranjanju voznega pasu voznika z zvočnimi signali in prikazi opozarja na morebitno nenamerno zapuščanje voznega pasu, sistem pa nežno pomaga usmeriti vozilo nazaj v sredino voznega pasu. Prikaz razdalje sledenja stalno izračunava odmik od vozil, ki vozijo spredaj. Razdaljo prikaže vozniku z navedbo sekund. Zelen prikaz avtomobila simbolizira vozilo pred nami. Če razmik ne zadošča, se samodejno aktivira funkcija za opozarjanje na varnostno razdaljo in simbolični prikaz avtomobila se obarva rumeno.

 

Opel Astra je za doplačilo na voljo tudi z najnovejšo generacijo prilagodljivega regulatorja hitrosti (ACC). Ta deluje s pomočjo radarja in kamere ter vzdržuje vnaprej nastavljeno razdaljo do vozila, ki vozi spredaj. ACC samodejno prilagaja hitrost glede na nastavljeno varnostno razdaljo, ki jo je s pomočjo treh nastavitev (blizu – srednje – daleč) izbral voznik. Če na voznem pasu pred vozilom ni drugega vozila, ACC deluje kot običajen regulator hitrosti, le pri vožnji po klancu navzdol za vzdrževanje izbrane hitrosti dodatno uporablja tudi zavore. Simboli med instrumenti voznika obveščajo o nastavljeni hitrosti, izbrani razdalji in morebitnem vozilu, ki ga je zaznal ACC.

 

Približno vsak tretji kupec Astre je izbral zadnje LED luči, da je Astra bolj opazna v mraku. A uporabniki Opel Astre ne iščejo samo varnosti. Hočejo tudi udobje in celovit sistem za informacije in razvedrilo. Tako je med izbrano opremo na drugem mestu takoj za naprej usmerjeno kamero sistem IntelliLink Navi 900. Približno 55 odstotkov vseh Aster, ki so jih prodali v Evropi, je opremljenih z ultra-sodobnim sistemom za informacije in razvedrilo z osempalčnim barvnim zaslonom na dotik in vgrajeno navigacijo. Zemljevidi ‘pokrivajo’ celotno Evropo. Ta sistem za doplačilo je glede na uporabljeno napravo združljiv tudi s programoma Apple CarPlay in Android Auto (slednjega Google še ne omogoča v Sloveniji).

 

Da bi še bolj uživali v udobni vožnji, so kupci skoraj vsako četrto Astro naročili z večkrat nagrajenimi ergonomskimi sedeži s certifikatom AGR (Akcija za zdrav hrbet), ki so na voljo za voznika in sovoznika. Razvajajo s funkcijo za masažo, prezračevanjem in nastavitvijo bočne opore – edinstveno kombinacijo v kompaktnem segmentu.

 

Priljubljenost višjih stopenj opreme

 

Kupce Astre sta prepričali tudi obe višji stopnji opreme – ‘Dynamic’ in ‘Innovation’. Odkar je evropski ‘Avto leta 2016’ naprodaj, je več kot 60 odstotkov kupcev izbralo različici iz vrha ponudbe, ki vključujeta več standardne opreme in funkcij, zato jih ni treba naročati posebej oziroma dodajati s seznama opreme za doplačilo. Tako je na primer Oplov pomočnik za osebne povezave in storitve Opel OnStar standardno vključen v obe omenjeni opremi. Med funkcijami pomočnika za osebne povezave in storitve so samodejni klic v primeru trčenja, diagnostika vozila in pomoč v primeru kraje vozila. S sistemom je lahko hkrati povezanih do sedem naprav, ki uporabljajo hitro mobilno povezavo. OnStar omogoča tudi preprosto rezervacijo hotelske sobe[1] in iskanje primernega parkirišča[2]. S pritiskom na modri gumb se voznik poveže s svetovalcem sistema Opel OnStar. Svetovalec bo nato poiskal hotel v želeni cenovni kategoriji in rezerviral prenočišče ali pa bo v navigacijski sistem vozila poslal naslov najbližjega primernega parkirišča. Opremi Dynamic in Innovation vključujeta tudi funkcije za udobje, kot so usnjeno oblazinjenje volanskega obroča, nastavljiv naslon za roko ali meglenke.

 

1 Prek možnosti booking.com. Potrebna sta e-poštni naslov in kreditna kartica.

2 Prek možnosti Parkopedia.