Opel na 67. Mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu

30.8.2017

Opel ‘X-Ville’ se veseli vašega obiska: Oplov razstavni prostor na salonu v Frankfurtu je v celoti posvečen mobilnim uporabnikom

  • Crossville: svetovne premiere in obilo interakcije v Oplovem mestu
  • Prihodnost pripada vsem: izkušnja inovacij v prijetnem okolju ‘wellnessa’
  • #OpelSocialNight: kdo od vplivnih bo posnel najbolj nenavadno fotografijo?
  • ‘Najboljši nemški voznik’: zapeljite se do zmage in osvojite Crosslanda X
  • Osvojite vstopnico: v virtualnem Grandlandu X so skrite vstopnice za salon

 

Rüsselsheim/Frankfurt. Na letošnjem Mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu (14.–24. september) Opel svetu premierno predstavlja številne nove modele – od SUV-ja Grandland X, Insignie GSi in Insignie Country Tourer do osebnih kombijev Vivaro Tourer in Vivaro Life. Oplov razstavni prostor ‘X-Ville’ (izg. ‘krosvile’) D09 v dvorani 8.0 pa ne predstavlja samo novih modelov – obenem je resnično edinstven. V obliki manjšega mesta nudi obiskovalcem posebno izkušnjo s plezalno steno ‘X-Corner’, studiom Insignia Exclusive in še marsičim. V skladu z geslom znamke ‘Prihodnost pripada vsem’ so v žarišču Oplovega razstavnega mesta ljudje.

 

Na posebnem dogodku #OpelSocialNight bo pet vplivnih predstavnikov družbenih omrežij upodobilo premiere Oplovih modelov v novi luči na posebni Oplovi spletni strani. Opel je tudi partner tekmovanja ‘Deutschlands beste Autofahrer’ (najboljši nemški voznik), saj zagotavlja floto vozil, v katerih morajo udeleženci dokazati svoje obvladovanje vožnje. Prva nagrada za zmagovalca (njo in njega) je novi Opel Crossland X.

 

“Naše svetovne premiere, še posebej elegantni in praktični SUV Grandland X ter različici naše admiralske ladje Insignia GSi in Country Tourer, bodo osupnile obiskovalce salona v Frankfurtu,” pravi Oplova direktorica trženja Tina Müller. “Raziskovanje razstavnega mesta Opel X-Ville bo prav tako zanimivo kot spoznavanje naših novih modelov. Oglejte si naše mestece, uživajte v vzdušju in delite svoje izkušnje na družbenih omrežjih. Veseli bomo vašega obiska!”

 

Opel-X-Ville: pustolovščine, informacije, spominki in še marsikaj

 

Razstavni prostor Opel X-Ville je barvit in živahen kot pravo mesto, v njegovem središču pa je novi SUV Grandland X. S površino 3300 kvadratnih metrov vabi obiskovalce k drugačni urbani izkušnji z dejavnikom ‘wellnessa’. Med ‘znamenitostmi’ je seveda največ pozornosti posvečene Oplovim modelom iz družine X. Oplovi uslužbenci bodo vsem, ki bodo obiskali ‘Accessory Studio’, pokazali, kako lahko družini X vtisnejo osebni pečat z dodatno opremo, na primer za šport in prosti čas. Pustolovščin željni obiskovalci bodo lahko preizkusili šest metrov visoko plezalno steno, s katero je opremljen X-Corner – z ustreznim varovanjem in pod budnim očesom izkušenih inštruktorjev, seveda. Ljubitelji valov se bodo morda raje odpravili na surfarsko turo v novi osebni različici Opel Vivara. Osvojijo lahko tudi katero od skladnih desk: v ta namen morajo raziskati enega od Vivarov na razstavnem prostoru in poiskati nalepke, ki so skrite na različnih delih X-Villea. Srečni dobitnik glavne nagrade bo v enomesečno uporabo prejel Vivara vključno z desko za jezdenje valov.

 

Na uvedbo programa za individualizacijo Opel Exclusive opozarja ‘Exclusive Studio’ v mestecu X-Ville. Obiskovalce čaka ogled možnosti lakiranja nove Opel Insignie v skoraj vseh barvah, ki imajo poseben pomen za uporabnika, na primer v barvi oči najdražje ali najdražjega. Opel-Shop omogoča nakup spominkov, kot so modelčki avtomobilov ali jakne iz ‘softshella’. Lačni bodo zagotovo hitro našli Cookie-Station s sveže pečenimi piškoti, za vse, ki pazijo na postavo, pa bodo na voljo slastna lokalno pridelana jabolka. Med obiskom bo možno tudi napolniti mobilne naprave, da bodo lahko obiskovalci svoje vtise ‘v živo’ delili s sorodniki in prijatelji na družbenih omrežjih. Opel zagotavlja dostop do inovacij vsem – in to ne samo v avtomobilih, zato X-Villeu omogoča popolno povezavo s svetom.

 

#OpelSocialNight: vznemirljivo fotografiranje in Grandland X kot glavna nagrada

 

Vrhunec Oplovih dejavnosti na družbenih omrežjih med avtomobilskim salonom v Frankfurtu bo #OpelSocialNight, nenavadno tekmovanje, v katerem bodo z ustvarjalnimi fotografijami, videoposnetki, gifi ali bumerangi sodelovali najvplivnejši posamezniki na družbenih omrežjih iz Nemčije. Pet finalistov bo imelo priložnost, da 14. septembra med 19. uro in polnočjo posname kar se da nenavadne fotografije Oplovih avtomobilov v X-Villeu. V nadaljevanju salona jih bodo objavili na svojih kanalih družbenih omrežij – eno fotografijo ali video na dan. Rezultati bodo objavljeni na posebni Oplovi spletni strani večera družbenih omrežij, uporabniki pa bodo lahko glasovali med njimi. Srečni zmagovalec bo odpeljal dragoceno nagrado – povsem novega Opel Grandlanda X, eno največjih zvezd avtomobilskega salona v Frankfurtu. Prijave za tekmovanje med vplivnimi posamezniki zbirajo do 3. septembra na naslovu socialnight@opel.com.

 

Tekmovanje za ‘najboljšega nemškega voznika’: v naslednji krog za volanom Opla

 

Poleg dejavnosti na razstavnem prostoru X-Ville Opel sodeluje tudi kot partner tekmovanja ‘Deutschlands beste Autofahrer’ (najboljši nemški voznik). Glavna nagrada za zmagovalca tekmovanja, ki se zaključi 23. oktobra, je Opel Crossland X, a pred tem se bodo morali udeleženci s svojimi talenti dokazati tudi na avtomobilskem salonu – na odprtem prizorišču F2 pred Festhalle. Opel bo v ta namen zagotovil floto svojih vozil, od Corse, Astre in Crosslanda X pa vse do admiralske ladje Insignie. Udeleženci bodo morali izvesti različne manevre s kar najmanj napakami in v najkrajšem času ali pa z avtom natančno voziti po tleh v ‘avto-pikadu’. Uspešno opravljene naloge in dodatni teoretični preizkusi na salonu bodo pogoj za napredovanje v naslednji krog tekmovanja ‘Deutschlands beste Autofahrer’.

 

X-Ville odpre svoja vrata v torek, 12. septembra, ko bo Oplov izvršni direktor Michael Lohscheller na tiskovni konferenci od 9.10 do 9.25 ure predstavil vse nove Oplove modele.

 

Že pred začetkom avtomobilskega salona pa se splača pogledati na Facebook in Twitter, saj Opel na svojih nemških spletni straneh podarja 10 x 2 vstopnici. Številne vstopnice so skrite v notranjosti virtualnega Opel Grandlanda X. Udeleženci, ki najdejo vse vstopnice, imajo veliko možnosti, da prevzamejo dve od zelo želenih vstopnic in Opel X-Ville preizkusijo ‘na lastni koži’.