PAL 2017: Zmagovalec kategorije Poslovni avto leta je Opel Insignia Grand Sport

31.5.2017

Smlednik. Na golf igrišču Diners Cluba Ljubljana v Smledniku je potekal tradicionalni izbor PAL, ki ga že dvanajsto leto zapored organizira časnik in spletni portal Finance. Prek 200 gostov, 20 avtomobilov, štirje zmagovalci in čarobno razpoloženje ob zabavnem programu so prispevali k uspešni izpeljavi dogodka. Naslovno lovoriko v kategoriji Poslovni avto leta si je letos ponovno pripeljala Opel Insignia Grand Sport, ki je tako ponovila uspeh svoje predhodnice iz leta 2009.

 

Z gala večerom se je tako sklenil proces ocenjevanja in glasovanja, ki vsako leto traja približno pol leta in razglašeni so bili zmagovalci letošnjega izbora PAL. Novinarji časnika Finance so do začetka aprila letos z ocenjevanjem in ob pomoči podatkov o stroških poslovnega najema določili 20 finalistov, nato pa so zanje med 18. aprilom in 17. majem glasovali bralci. Poslovno lovoriko si je privozila Opel Insignia Grand Sport, službeni avto leta 2017 je volkswagen golf, EKO avto leta 2017 je postala toyota prius plug-in hybrid in managersko lovoriko si je znova priboril mercedes-benz razreda E. Priznanje za inovacijo leta je prejel Citroënova kamera connectedCAM s HD-tehnologijo za širokokotno snemanje v citroënu C3. Naj spomnimo, da je v lanskoletnem izboru PAL 2016 to priznanje šlo v roke Opla in sicer za IntelliLux matrične žaromete pri Astri, slednja pa je tudi zbrala enako število točk, kot zmagovalec kategorije Službeni avto leta, a ker so odločali glasovi bralcev, je Astra postala viceprvakinja.

 

Kaj so o zmagovalcu kategorije Poslovni avto leta Opel Insignia Grand Sport zapisali na Financah:

»Insignia je rojena zmagovalka, saj se je že daljnega leta 2009 okronala z nazivom poslovni avto leta. Vmes je živela uspešno življenje, prepričala je skoraj milijon kupcev. Nova insignia grand sport pa je še boljša od predhodnice, predvsem odpravlja svoje največje napake – visoko maso, skromna prostornost in tehniko. Prepričani smo, da je na dobri poti, da osvoji vozne parke slovenskih podjetij in se enakovredno postavi po robu razrednemu prvaku.«

 

Kipec za poslovni avto leta je prejel Borut Gazvoda, direktor Opla Slovenija. Ob prejemu nagrade je povedal: »Za nagrado se iskreno zahvaljujemo žiriji, predvsem pa bralcem, ki so prepoznali vse kvalitete in atribute nove Oplove admiralske ladje. Veseli nas, da je Insignia ponovila uspeh in leta 2009, ko je prvič prejela to prestižno nagrado za prejšnjo generacijo in postala “Poslovni avto leta”. Kriza, ki je nastopila v letu 2009 je bila pravzaprav priložnost za Insignio, ki smo jo dobro izkoristili, saj se je uvrstila na vrh svojega razreda in tam ostala vrsto let. Obdobje rasti avtomobilskega trga, ki smo mu priča zdaj, pa je odlična priložnost za novo Insignio, ki je zrasla, odrasla in se ponaša z vsemi tehnološkimi presežki, ki jih danes nudi avtomobilska industrija. Na nekaterih področjih posega tudi v segment, ki je bil do sedaj rezerviran samo za tako imenovane "premijske" avtomobilske znamke. Prepričani smo, da bo tudi letošnja nagrada PAL 2017, tako kot pri predhodnici, odlična popotnica, da se Insignia v svojem razredu in pri kupcih ponovno uvrsti na sam vrh.”