Novi Opel Crossland X predpremierno prikazan na domačem trgu.

17.3.2017

  • S Crosslandom X Opel vstopa v rastoči razred crossoverjev
  • Odlikujejo ga višji položaj sedežev, prostorna notranjost in izjemna prilagodljivost
  • Njegovi aduti so še edinstveni sistem Opel OnStar, AGR sedeži in številni asistenčni sistemi
  • V Sloveniji se predpremierno predstavlja še pred začetkom slovenskega avtosalona, za prve kupce bo na voljo konec junija

 

Ljubljana. V okviru evropske turnije se je povsem novi Crossland X za kratek čas ustavil tudi v Ljubljani, kjer so si ga lahko pobliže ogledali predstavniki slovenskih medijev. Crossland X je Oplov novi model, s katerimi vstopa v rastoči razred crossoverjev in kar nakazuje tudi njegovo ime. Ta model vsestranskega mestnega terenca je drugi član Oplove družine X v segmentu B, kjer dela družbo športni prodajni uspešnici Mokki X, večji Grandland segmenta C bo na voljo v drugi polovici letošnjega leta. Oba X-novinca združujeta najboljše iz različnih svetov: drzno oblikovanje, odlike športnih terencev in možnosti za kar najboljšo prilagoditev urbanemu mestnemu slogu.

 

Ob tej priložnosti je Borut Gazvoda, direktor Opla v Sloveniji predstavil tudi velike Oplove načrte za letošnje leto, ki je polno novosti: „Lansirali bomo zelo pomembne nove modele za Opel in začenjamo s prvim med njimi, našim prvim crossoverjem, ki vam ga danes predpremierno predstavljamo. Crossland X s svojo kombinacijo privlačne oblike, vrhunsko praktičnostjo in izjemno povezljivostjo je ob športni Mokki X naš naslednji pomembni predstavnik v tem izjemno konkurenčnem segmentu.“

 

Dolg seznam visoko tehnološke opreme, ki jo Opel nudi v tem vozilu med drugim vključuje prilagodljiva inovativna prednja žarometa s svetili LED za vse funkcije, projekcijski zaslon in vzvratno kamero s panoramskim (180-stopinjskim) zajemom ter napredni parkirni pomočnik, opozarjanje na nevarnost naleta z zaznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili, opozarjanje voznika v primeru zaznane utrujenosti, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov in nadzor mrtvih kotov. Dobro prakso ne kaže menjati, zato ne manjkajo niti nagrajeni ergonomski sedeži s certifikatom AGR (kampanja za zdrav hrbet), ki so v tem segmentu na voljo samo pri Oplu, kar velja tudi za edinstveni Oplov sistem OnStar.

 

Opel Crossland X prihaja na trg z možnostjo izbire med petimi motorji. Vsi trivaljni bencinski in štirivaljni dizelski motorji so ultra-sodobni, izdelani so povsem iz aluminija in navdušijo z vrhunsko učinkovitostjo. Prvi v ponudbi bencinskih motorjev je 1,2-litrski motor s 60 kW/81 KM, naslednji pa 1.2 Turbo z neposrednim vbrizgom bencina s tremi različnimi menjalniki. Še posebej varčno različico ECOTEC dopolnjuje petstopenjski ročni menjalnik z optimalnim zmanjšanjem trenja; ta motor razvije 81 kW/110 KM. Enako zmogljiv je trivaljni 1,2‑litrski Turbo, ki ga dopolnjuje šeststopenjski samodejni menjalnik. Vrh ponudbe bencinskih motorjev predstavlja 1.2 Turbo z močjo 96 kW/130 KM, ki ga dopolnjuje šeststopenjski ročni menjalnik. V ponudbi je tudi Crossland X z 1,6-dizelskim motorjem, ki lahko razvije moč 73 kW/99 KM oziroma 88 kW/120 KM.

 

Cenovno je Crossland X vmeščen med kompaktno Corso in športno-terensko Mokko X in na voljo bo s tremi stopnjami opreme: Selection, Enjoy in Innovation. Začetek predprodaje novega modela Crossland X se bo začel 27. marca, na prvi dan avtosalona v Ljubljani. Na rastoč trg subkompaktnih SUV-jev vstopa s privlačno ceno, ki se začne pri 14.490 evrih (priporočena maloprodajna cena v Sloveniji za Crossland X Selection 1.2. 60kW/81KM), prvi kupci pa bodo lahko avtomobile prevzeli še pred začetkom poletja.