Nova Opel Insignia Grand Sport: prijetno topla v še tako mrzli zimi.

26.1.2017

  • Ogrevanje volanskega obroča ter prednjih in zadnjih zunanjih sedežev poskrbi za prijetno toplino
  • V ledeno mrzlih jutrih in pri visoki zračni vlagi ogrevanje vetrobranskega stekla izboljša vidljivost
  • Ogrevanje mirujočega vozila z daljinskim upravljalnikom ogreje notranjost že pred začetkom vožnje

 

Rüsselsheim. Voznikom Opel Insignie naslednje generacije in njihovim sopotnikom se res ne bo treba bati mraza. Nova admiralska ladja iz Rüsselsheima je na voljo z vrsto možnosti za zaščito pred mrazom, vključno z grelnikom mirujočega vozila z daljinskim upravljanjem, ogrevanjem zadnjih in sprednjih sedežev in ogrevanjem vetrobranskega stekla. Namesto zoprnega strganja ledu prefinjeni grelni elementi v nekaj minutah po pritisku na tipko tiho in udobno odmrznejo vetrobransko steklo. Ogrevanje vetrobranskega stekla preprečuje tudi rosenje pri povečani vlagi in tako dodatno izboljša vidljivost in varnost. Ko poteče določen čas, se samodejno izklopi, po želji pa ga lahko ponovno vklopite s pritiskom na tipko.

 

Ogrevanje vetrobranskega stekla poskrbi za preglednost, nova Insignia Grand Sport pa razvaja voznika in sopotnike še z drugimi možnostmi za prijetno toplino. Voznik bo cenil ogrevanje volanskega obroča, z ogrevanjem pa sta lahko poleg prednjih opremljena tudi zunanja zadnja sedeža. Ogrevanje prednjih sedežev je nastavljivo in ga je z naročilom samodejnega ogrevanja za doplačilo možno upravljati tudi prek menija za prilagojene nastavitve na informacijskem zaslonu.

 

“Nova Opel Insignia je dokaz, kaj vse zmorejo sodobni sistemi ogrevanja,” je povedal Peter Christian Küspert, podpredsednik za prodajo in poprodajo pri Oplu. “ Takšna raven udobja ni na voljo v nobenem drugem avtomobilu tega razreda. Da niti ne omenjam varnosti – preglednost tudi v najzahtevnejših pogojih je neprecenljiva.”

 

Ogrevanje sedežev in volana deluje tudi takrat, ko sistem start/stop med postankom izklopi motor. Hkrati z ogrevanjem zadnjega okna se za boljšo preglednost vklopi tudi ogrevanje zunanjih vzvratnih ogledal.

 

Za vrhunsko dobro počutje in toplino obenem v 18 smereh električno nastavljivi voznikov sedež s certifikatom AGR (akcija za zdrav hrbet) dodatno nudi tudi funkciji za masažo in prezračevanje.

 

Nova Insignia lahko že pred vstopom ogreje prostor za potnike: za doplačilo je na voljo z grelnikom mirujočega vozila z daljinskim upravljalnikom. Uporabnik lahko z daljinskim upravljalnikom nastavi čas delovanja tovarniško vgrajenega grelnika ali pa se ta vklopi samodejno glede na temperaturo, ki jo zaznajo senzorji.