Po uspešni uvedbi prihaja Opel OnStar še na 18 novih trgov.

21.11.2016

  • Prvi rojstni dan: od uvedbe v letu 2015 že več kot 5,5 milijona interakcij z uporabniki
  • Priljubljena funkcija: vsak drugi dobavljeni novi Opel je opremljen s sistemom OnStar
  • ‘Angel varuh’: samodejno pokliče v primeru trčenja in pomaga najti ukradeno vozilo

 

Rüsselsheim. Leto po uvedbi v Evropi Opel OnStar osvaja še 18 dodatnih trgov. Na seznamu držav oziroma trgov, kjer bo na voljo inovativni pomočnik za povezave in osebne storitve, so Bolgarija, Ciper, Češka republika, Danska, Estonija, Finska, Gibraltar, Grčija, Islandija, Latvija, Litva, Madžarska, Malta, Norveška, Romunija, Slovaška, Slovenija in Švedska. Opel unikatno storitev (posamezne funkcije so odvisne od modela in različice) nudi v 19 jezikih. Prav tako se širi obseg držav, v katerih je na voljo storitev z dostopno točko Wi-Fi, saj bodo lahko poleg potnikov v Nemčiji, na Nizozemskem, v Španiji in Veliki Britaniji, kjer je bila storitev na voljo že ob uvedbi sistema On Star, v brskanju po spletu uživali tudi uporabniki v Avstriji, Češki republiki, Franciji, na Irskem in Portugalskem ter v Romuniji.

 

Od avgusta 2015 so v centru za pomoč uporabnikom sistema Opel OnStar zabeležili že več kot 5,5 milijona interakcij z uporabniki, ki stik vzpostavijo s telefonom, aplikacijo na pametnem telefonu, prek spletne strani OnStar ali z modrim OnStar gumbom za storitve v vozilu. Do konca oktobra so v centru sprejeli približno 880.000 klicev uporabnikov, poslali pa so tudi 830.000 mesečnih e-poštnih sporočil z diagnostiko vozila. Prek interneta so se uporabniki v spletni portal Opel OnStar prijavili več kot milijonkrat, aplikacijo pa so zagnali več kot 3,1-milijonkrat. Trenutno vsako sekundo kupcu izročijo novega Opla, opremljenega s sistemom OnStar.

 

“Ogromno število interakcij od uvedbe sistema dokazuje, da uporabniki cenijo brezskrbnost in priročnost, s katerima Opel OnStar obogati vozno izkušnjo,” je povedala Tina Müller, vodja trženja pri Oplu. “Navdušeni smo, da lahko prednosti našega pomočnika za osebne povezave in storitve zagotovimo novim uporabnikom v številnih državah po vsej Evropi.”

 

Tako kot med uporabniki, je Opel OnStar priljubljen tudi v medijih. Bogati zbirki priznanj iz vse Evrope sta se pred kratkim pridružili nagrada ‘Connectivity Award 2016’, ki jo je Mokki v Nemčiji podelila revija AutoBild Allrad, in španska nagrada Ponle Freno za inovacije na področju prometne varnosti.

 

Opel OnStar poveže uporabnika s strokovnim svetovalcem – ne s strojem. Tako je bila na primer Eulalia Serrano udeležena v trčenju z drugim vozilom. Senzorji v njeni Zafiri so samodejno opozorili posebej usposobljenega svetovalca sistema OnStar, ki je obvestil reševalne službe in ji prek prostoročnega sistema za telefoniranje v vozilu delal družbo vse do njihovega prihoda.

 

Samodejni klic v primeru trčenja in pomoč pri iskanju ukradenega vozila pa nista edini funkciji sistema Opel OnStar – pomočnik za osebne povezave in storitve lahko na daljavo zaklene ali odklene vrata, prenese cilje in poti neposredno v tovarniško vgrajen navigacijski sistem ter pošilja e-poštna sporočila o stanju vozila. Na določenih trgih je za doplačilo na voljo tudi 4G/LTE dostopna točka Wi-Fi1.

 

Najbolj priljubljena storitev – s približno 3,1 milijona zagonov – je aplikacija za pametne telefone myOpel, ki jo uporabniki lahko prenesejo iz spletnih trgovin Google Play Store in Apple App Store. Doslej so bile med najpogosteje uporabljenimi funkcijami aplikacije zaklepanje in odklepanje vozila na daljavo, spletno ugotavljanje lokacije vozila ter opozarjanje na položaj vozila s hupo in utripanjem luči. Uporabniki lahko prikličejo tudi pomembne podatke o vozilu, kot so življenjska doba olja ali tlak v pnevmatikah, pošljejo cilj v navigacijski sistem vozila (če je vgrajen) in upravljajo dodatno dostopno točko Wi-Fi1, ki sedmim vozilom omogoča povezavo z vozilom.

 

Prek sistema OnStar in aplikacije myOpel lahko vozniki s pametnim telefonom priročno programirajo v vozilo vgrajeni navigacijski sistem. Cilj preprosto vnesejo v svoj telefon ali ga izberejo iz imenika in ga s pritiskom na gumb pošljejo v vozilo. Funkciji za iskanje lokacije vozila lahko vozniki dodajo uporabne komentarje in celo fotografijo. Da se izognejo kaznim zaradi neplačila parkirnine, lahko uporabniki aplikacije myOpel nastavijo alarm, ki jih bo opozoril na potek časa za parkiranje vozila.

 

Opel OnStar se s pomočjo lastniku in policiji odlično izkaže tudi v primeru kraje vozila. Pomoč sistema Opel OnStar v primeru kraje vozila v sodelovanju s policijo hitro in varno odkrije vozilo ter poskrbi, da se kmalu vrne k zakonitemu lastniku. Opel OnStar lahko na daljavo pošlje signal vozilu in blokira zagon motorja ter tako prepreči, da bi tatovi ponovno zagnali motor ukradenega vozila.

 

Pri izbranih stopnjah opreme Oplovih osebnih vozil je Opel OnStar del standardne opreme ali pa je na voljo za doplačilo. Uporaba storitve je v prvih 12 mesecih brezplačna, nato pa je na voljo za letno naročnino (v Sloveniji 99,50 evra). Glede na razpoložljivost je možno storitev z dostopno točko Wi-Fi1 brezplačno preizkusiti v obdobju do treh mesecev ali do prenosa 3 GB podatkov.

 

1 Wi-Fi še ni na voljo v Slovneiji. Ko je omrežje Wi-Fi na voljo, zahteva aktiviranje sistema OnStar. Sistem OnStar ne zagotavlja podatkovne povezave Wi-Fi. Veljajo določila in pogoji upravitelja mobilnega omrežja. Po poteku brezplačnega preizkusnega obdobja so storitve plačljive. Pokritost in razpoložljivost se razlikujeta glede na lokacijo in pogoje.